NK afstanden Thialf

Wat een feest.. in Thialf!

Daar gingen we… nu echt het allerlaatste optreden van 2018… naar schaatsbolwerk Thialf in Heerenveen voor de openingsdag van het NK schaatsen. Nadat we eerder al mochten spelen op de huldigingsavond van Patrick Roest in Lekkerkerk was dit het 2e “schaatsoptreden” dit jaar.
Bij aankomst gingen we snel alle schaatsfans verwelkomen met een muziekje buiten het stadion. Een opwarmertje voor een avondje topsport. De 500m voor de heren, de 1.500m voor de dames en de 5.000m voor de heren waren de afstanden voor deze avond. In de dweilpauzes van deze wedstrijden speelden we enkele minisetjes, wat een bijzondere belevenis is het toch dat al voor de eerste noten gespeeld zijn het publiek al staat te deinen., laat staan als we echt los gaan.. Gaaf!
Tussen deze setjes in waren de faciliteiten ook prima geregeld, hapje, drankje, warme maaltijd. Klasse organisatie!

Het klapstuk van de avond zat richting het einde…. De 5.000 meter met als slotrit Sven Kramer tegen (onze) Patrick Roest. Waarom de onze? Omdat onze enige echte Wim zo trots als een pauw langs de kant zijn zoon stond aan te moedigen!
De leiding nemen, halverwege een versnelling van Sven Kramer en toch in het slotstuk in een paar ijzersterke rondes de winst pakken: Patrick Roest, Nederlands Kampioen op de 5.000m!
Het feestje was er natuurlijk! Apetrotse vader, club in beeld, verslaggever die er aan Patrick vragen over stelt… En tot slot een knallende set in de hal van het IJspaleis. Sfeervol publiek, zelfs fans die ook in Marbella met ons meevierden.

Wat een gaaf avondje sport en slotstuk van een prachtig Blaasbalgen-jaar! Van Carnaval, bloemencorso, allerlei zomerfeestjes, festivals, taptoes, 5 dagen Marbella, een volle agenda zwartwerken naar dit sportavontuur. Bommetje volle agenda, heerlijk gespeeld , wat een gaaf jaar, hiervoor zijn we muzikant!

Tot in 2019!!

Pietenkapel bij Ministerie van Algemene Zaken

Het is alweer een vrolijke boel bij de schminktafel in De Vrolijke Noot.

Voor het laatst dit jaar het gekleurde pak aan en op naar Het Binnenhof. Het is nog even spannend of we zonder problemen binnen kunnen komen. Want ook rond Het Binnenhof waren enige demonstranten in gele hesjes vernomen. Gelukkig hadden de regel Pieten het goed voor elkaar en rijdt Willem de bus strak onder de poort door en stappen we uit voor het wel bekende Torentje van onze minister-president.

Deuren worden netjes voor ons open en dicht gedaan en zo zitten we even in de wacht en luisteren naar elkaars kletspraat. Als de verlossende woorden, “we kunnen”, worden gesproken, stellen we ons netjes achter de balustrade op. Wij kijken op de zaal beneden ons en maken het laatste stukje feest voor de kinderen van Algemene Zaken mee, voordat Sinterklaas met zijn Hoofd Pieten binnenkomt. Enkele Sinterklaasliedjes verder maant Sint ons te stoppen met spelen. Zijn Hoofd Organisatie Pieten nemen, na vele jaren trouwe dienst, afscheid. Zij worden beloond met het omhangen van een eremetaal en een ridderslag. Dan vertrekt de Goede Sint onder onze vrolijke klanken “dag Sinterklaasje dag, dag, dag, dag, Zwarte Piet”.

Hiermee sluiten we onze muzikale Sint bijdragen van dit jaar af. We zullen er weer een heel jaar op moeten wachten om Sint en zijn Pieten met onze muziek te mogen vermaken!

Er is dit jaar nog één optreden en wel in Thialf waar we het publiek bij de “KPN NK afstanden” zullen opvrolijken. Een mooie bijkomstigheid is dat, Wim op trompet zijn zoon Patrick op de schaats, kan aanmoedigen. En natuurlijk spelen wij onze nootjes mee! Wie weet, zien we elkaar daar!!

 

Optreden Pietenkapel Bosch Siemens

Daar gaan we weer

In alle vroegte op weg naar Hoofddorp deze keer

Alle pieten verzamelen om 7.00uur

Voor een muzikaaltje van korte duur

Bij Bosch Siemens is het feestje vandaag

Zijn er ook gezellige kindertjes is de vraag.

De ontvangst is zoals gebruikelijk altijd erg goed

Bij Bosch weten ze wat een schaaltje lekkers met de Pieten doet!

Als de kindertjes en de ouders immers binnen stromen

laten de muziekpieten de vrolijke noten uit de toeters komen.

We zingen en we springen en we zijn zo blij

Want er zijn zoveel gezellige kindertjes bij!

Op de deuntjes van wie komt er alle jaren lopen de Pieten zelfs een show

De souspieten kijken er naar en vinden het zoals gebruikelijk zozo

Na een kleine pauze verwelkomen we sinterklaas en zit het feest er voor de muziekpieten weer op.

De gezelligheid en verzorging waren ook deze keer weer helemaal top!

Zwarte Pieten in de Theresiastraat en bij Siemens

Zwarte Pieten optreden 24 november 2019.

Zodra de Sint in het land is zijn de muziekpieten in de weer,

Vorige week al in Hilversum, vandaag gewoon weer 2 optredens

In Den Haag waren de pieten vandaag op bezoek,

Hier liepen zij met zen allen van hoek tot het eind van de straat

Met sinterklaas in zijn koets er achteraan,

Was de stoet compleet en konden ze vertrekken.

Met liedjes zoals “de zak van Sinterklaas” en “zie de maan schijnt door de bomen”,

En een liedje met “zou die goede sint wel komen”?

En nadat we Sinterklaas hadden afgezet bij ROC Mondriaan,

Konden de pieten de bus in en weer verder rijden.

Naar het volgende optreden, dit keer naar Siemens Den Haag,

Hier komen de pieten al jaren en spelen ze met veel plezier.

De pieten kunnen naast het spelen ook best een stukje zingen,

En bij “sinterklaasje kom maar binnen met je piet” staan ze lekker te dansen.

Na een optreden buiten en toen nog even binnen,

Kon het sinterklaasfeest voor de kinderen starten.

De bus bracht de pieten weer terug naar het Sinterklaashuis,

Waar de pieten kunnen genieten van een avondje voor de tv.

Morgen gaan de pieten weer op pad,

Naar een optreden in Hoofddorp.

Foto’s Theresiastraat

Foto’s Siemens

Prinsenbal CV De Damzwabbers

Start van de Carnaval in Leidschendam

 Hoe flexibel we kunnen zijn. In de middag het grote kinderfeest in Hilversum begeleiden en een douche en een paar uur later spelen we op het grote-mensenfeest in Leidschendam. Dat is dus flink schakelen geweest met muziek maar vergeet niet ook het inleven in een totaal andere situatie.

CV De Damzwabbers viert deze avond hun Prinsenbal. Kort gezegd is dit het afscheid nemen van de oude Prins en Page en het begroeten van het nieuwe stel.

Prins Strooppie en Page Rafaëlla werden afgevoerd in een grote kuip en bedolven onder stroop, stroop en allerlei ander “lekker smerig” spul! Zo, dat is één! Dan is het wachten tot 23:11 uur. En jawel een nieuwe Prins, nee Prinses komt, met haar gevolg, als een duveltje uit het doosje. Prinses Lacta, Page Iris en Nar Demy! En dat allemaal uit een gezin. Dat wordt me een feestje en dat vieren we met Toeters en Bellen! We begeleiden hun eerste polonaise en niet lang daarna hebben we een intern feestje. Onze eigen Jasmijn wordt even na middernacht met een Lang Zal Ze Leven en Zij Leve Hoog in het zonnetje gezet. Twintig lentes jong! Gefeliciteerd Jasmijn!

Wij spelen nog een laatste setje en gaan moe maar voldaan op huis aan.

Volgende week zaterdag zijn wij te zien en te horen in de Theresiastraat en bij Bosch-Siemens Den Haag.

Intocht Hilversum 2018

Zwarte Pieten in Hilversum

 

Heel Nederland is in de ban van de aankomst van Sint en zijn Pieten. Hij komt, hij komt en zo ook in Hilversum. De muzikale omlijsting mochten wij verzorgen. Een tweetal optredens in de winkelstraten van Hilversum. Voorafgaand aan de stoet van Sint met zijn gevolg om de wachtende kinderen, groot en klein, te vermaken.

De schmink Pieten waren er vanmorgen alweer vroeg bij, netjes drie krukken op een rijtje en smeren maar. Altijd een heel festijn, vooral voor de “nieuwe Pieten”!

Nadat we allemaal de juiste kleur hadden kunnen we de bus in op naar Hilversum alwaar we strak in de gaten gehouden worden door oom agent. “Zijn jullie wel op de goede plaats en weet Sint hiervan”? Natuurlijk, Willem brengt ons altijd op de goede plek.

Op de plaats van bestemming gaan de jassen aan en de instrumenten uit de koffers. We zijn er klaar voor, of toch niet? Een van de trombone Pieten had een klein bedrijfsongevalletje, maar gelukkig was er nog een ruim reserve pak! Dus op naar ons eerste setje Sintmuziek. Lekker in het zonnetje hebben we vele kinderen kunnen vermaken met onze vrolijke noten. En ineens is hij er dan, de Sint. We zwaaien naar elkaar en verplaatsen ons naar het volgende optreden. Ook hier weer een straat vol kleine en grote kinderen die we vermaken met onze muziek en wat een enthousiasme. Samen zingen en springen we dat het een lieve lust is.

Dan komt Sint weer op zijn paard en zit het er voor ons op. Hier en daar nog even op de foto, maar uiteindelijk zitten we dan weer in de bus terug naar Leidschendam. We kunnen terugkijken op een geslaagd eerste Pieten optreden.

Snel naar huis want vanavond spelen we in een totaal andere outfit op het Prinsenbal van CV De Damzwabbers ons eerste carnavalsoptreden.

 

Verjaardag Ria Koomen

Vandaag reisde De Blaasbalgen af naar Lisserbroek.

Ria Koomen de moeder van onze penningmeester Linda werd 70 jaar en dat moest gevierd worden. En een feestje bouwen dat kunnen ze daar wel!

De Bus werd door Willem weer netjes naar Lisserbroek gereden en tijdens de reis kwamen vele regendruppels naar beneden. Iedereen rekende al op een nat pak maar toen we uitstapten was het al weer droog gelukkig. Na alles uitgepakt te hebben liepen we naar het huis van de familie Koomen en met muziek van ons slagwerk maakten we onze opwachting in de tuin. De vuurkorf branden, het licht stond aan en een grote partytent aan het huis zorgde dat er voor iedereen een plek was om van de muzikale klanken te genieten. Vele gezellige nummers en een paar tranen trekker passeerde de revue. Ook werd lieveling nog voor de jarige gespeeld wat ze zeker waardeerde. Met het lang zal ze leven sloten we de 1e set af.

 

Voor de inwendige mens was goed gezorgd, een lekker warm soepje, kippenpoten en een lekker stokbroodje kruidenboter deden ons goed, ook de drank was goed geregeld. Na dat iedereen weer op temperatuur was gekomen hebben we nog 3 nummers gespeeld waar bij Linda nog diverse solo’s voor haar familie mocht spelen. Toen we klaar waren kwam er nog een verzoek van Ria, ze zou zo graag “het Dorp” nog willen horen. Uiteraard hebben we aan dit verzoek nog voldaan en zijn daarna weer snel terug gegaan naar Leidschendam.

Komende weken zijn wij weer veel te zien als Zwarte Pietenkapel De Blaasbalgen en dit kunt u uiteraard allemaal via de website en via Facebook volgen.

120 jaar Concordia Krimpen aan den IJssel

Te gast bij een 120-jarige

Al bijna een jaar geleden werden we gescout voor het jubileumfeest van de 120-jarige muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel. Vanavond was het zover. Met een heldere blik door de spiksplinternieuwe voorruit van onze bus reisden we af naar Krimpen om aldaar een opwarmertje en de afterparty van dit jubileumconcert muzikaal te verzorgen.

Het programma van de avond was groots aangekondigd en dat bleek volledig terecht. Allereerst was de plaatselijke sporthal omgetoverd tot een theater vol grandeur. Geen enkel spoortje van bloed, zweet en tranen, passend bij een sportveld, was er te bekennen. Vanavond stonden er passie, muziek en entertainment op het programma!

Terwijl de zaal open ging verzorgden De Blaasbalgen het muzikale opwarmertje. Vakkundig leidde John ons door de easy listening nummertjes waarvan we er voldoende in het brede repertoire hebben. Tegen de klok van achten gaven we een heel klein voorproefje van de afterparty, een feestnummertje werd ingezet en de inmiddels volgelopen zaal klapte en zong gezellig mee. Ons eerste klusje zat er op, tijd voor het echte werk! De jubilaris Concordia betrad het theater!

Wat volgde was een bijna 3 uur durend wervelend concert met prachtige muzikale werken en veelzijdigheid. De komische noot werd verzorgd door speaker Jochem van Gelder, diverse zangstukken door Meike van der Veer (bekend van The Voice seizoen 1) en de lokale vocalgroep Jade, een prachtig dansstuk, aanvullingen van het combo en natuurlijk uitgebreide muziek van de Melody Percussion Band en Fanfare van de jubilerende vereniging.

Ohh… we vergeten de man op de bloemenschoenen, de burgemeester, door Jochem van Gelder aangesproken met JU (kiezen tussen je en u is tenslotte ingewikkeld). Ook de burgemeester had een muzikale rol in de show: Summertime op de vleugel samen met de percussion band!

Zoals gezegd de muziek was van een uitstekend niveau maar het plaatje was compleet door de geoliede programmamachine. Vloeiende overgangen, korte wissels, leuke intermezzo’s, mooie lichteffecten en prachtige beamerbeelden. Menig ander amateurgezelschap kan hier heel veel van leren!

Na afloop waren De Blaasbalgen weer aan zet. 2 setjes pure feestmuziek schalden door de feestzaal. Tijdens het eerste setje genoten alle toeschouwers nog van onze klanken en na een korte pauze waren de echte diehards nog over. Het bleef nog lang onrustig in Krimpen…

Wij feliciteren de jubilerende muziekvereniging Concordia Krimpen aan den IJssel vanaf deze plek nogmaals met hun 120-jarig jubileum! Bedankt voor de uitnodiging en de geweldige muzikale show waar we deel van mochten uitmaken!

 

Marbella 2018 dag 6

En dan zijn we weer thuis!

De wekker ging vanmorgen al vroeg, rond 06:45 zaten we al aan het ontbijt. Het was rustig in de ontbijtzaal, iedereen moest nog wakker worden. 07:30 de bus in op naar het vliegveld in Malaga. Inchecken aan de balie is met instrumenten altijd weer verrassend en zit niet echt in de routine van de medewerkers. Maar alles komt uiteindelijk weer goed. We hadden een goede vlucht  en na het ophalen van de koffers wachtte ons nog een mooi onthaal. Ieder kreeg een mooie roos van Lia Lelieveld en Sabrina Smink, zeg maar een soort Hello Good-Bye! Rond 15:00 komen we met de bus weer veilig aan bij De Vrolijke Noot. Het zit erop!!

Moe maar voldaan en nog steeds vol emoties kijken we terug op een zeer geslaagd optreden tijdens de Marbella 4Days Walking. We gaan uitrusten en kunnen alleen nog maar dromen van de fantastische momenten die ieder op haar/zijn eigen manier heeft beleefd. Het was mooi!!

 

Karel

 

Marbella 2018 dag 5

Het is zondag, de finaledag van Marbella 4Days Walking. De weersvoorspellingen zijn zodanig slecht dat de organisatie heeft besloten de routes in te korten. Achteraf is het allemaal wel meegevallen. Een uurtje regen en daarna weer volop zonneschijn. Dit alles deerde de wandelaars niet. Het was wederom een groots festijn. Op de finaledag blijven meer wandelaars op het plein aanwezig en uitgedost met de mooiste kleding en gladiolen vieren zij hun feestje. Een aantal zelfs met hun 8e medaille. Wij spelen onze setjes, net als de voorgaande dagen afgewisseld met De Swing Dixielandband, totdat Hans Wohl op een stoel wordt geplaatst. Met vele medewerkers van de organisatie krijgt hij van ons een klinkende aubade, “I did it My Way”. Op dat moment komen er bij velen veel emoties los. Het is een ontlading van het al het werk dat gedaan is om Marbella 4Days Walking te doen zijn wat het is, een uniek en prachtig festijn! Vol met bedankjes en onze eigen emotie, wandelen we richting Hestia waar we op het Blarenbal nog een setje spelen. Het is prachtig om mee te maken dat je als feestkapel zoveel waardering krijgt. Terug wandelend naar het hotel zijn wij menigmaal de bekende Nederlander in Spanje. We gaan nog even eten en sommigen nemen nog een afzakkertje in de lobby van het hotel of in de Nederlandse kroeg Hestia. We kunnen terugkijken op een prachtig en geslaagd optreden in Marbella. Rest ons nog de koffers te pakken. Morgen gaan we weer vroeg uit de veren voor de reis naar Nederland met een fantastische ervaring rijker!

Karel