NK afstanden Thialf

Wat een feest.. in Thialf!

Daar gingen we… nu echt het allerlaatste optreden van 2018… naar schaatsbolwerk Thialf in Heerenveen voor de openingsdag van het NK schaatsen. Nadat we eerder al mochten spelen op de huldigingsavond van Patrick Roest in Lekkerkerk was dit het 2e “schaatsoptreden” dit jaar.
Bij aankomst gingen we snel alle schaatsfans verwelkomen met een muziekje buiten het stadion. Een opwarmertje voor een avondje topsport. De 500m voor de heren, de 1.500m voor de dames en de 5.000m voor de heren waren de afstanden voor deze avond. In de dweilpauzes van deze wedstrijden speelden we enkele minisetjes, wat een bijzondere belevenis is het toch dat al voor de eerste noten gespeeld zijn het publiek al staat te deinen., laat staan als we echt los gaan.. Gaaf!
Tussen deze setjes in waren de faciliteiten ook prima geregeld, hapje, drankje, warme maaltijd. Klasse organisatie!

Het klapstuk van de avond zat richting het einde…. De 5.000 meter met als slotrit Sven Kramer tegen (onze) Patrick Roest. Waarom de onze? Omdat onze enige echte Wim zo trots als een pauw langs de kant zijn zoon stond aan te moedigen!
De leiding nemen, halverwege een versnelling van Sven Kramer en toch in het slotstuk in een paar ijzersterke rondes de winst pakken: Patrick Roest, Nederlands Kampioen op de 5.000m!
Het feestje was er natuurlijk! Apetrotse vader, club in beeld, verslaggever die er aan Patrick vragen over stelt… En tot slot een knallende set in de hal van het IJspaleis. Sfeervol publiek, zelfs fans die ook in Marbella met ons meevierden.

Wat een gaaf avondje sport en slotstuk van een prachtig Blaasbalgen-jaar! Van Carnaval, bloemencorso, allerlei zomerfeestjes, festivals, taptoes, 5 dagen Marbella, een volle agenda zwartwerken naar dit sportavontuur. Bommetje volle agenda, heerlijk gespeeld , wat een gaaf jaar, hiervoor zijn we muzikant!

Tot in 2019!!