Pietenkapel bij Ministerie van Algemene Zaken

Het is alweer een vrolijke boel bij de schminktafel in De Vrolijke Noot.

Voor het laatst dit jaar het gekleurde pak aan en op naar Het Binnenhof. Het is nog even spannend of we zonder problemen binnen kunnen komen. Want ook rond Het Binnenhof waren enige demonstranten in gele hesjes vernomen. Gelukkig hadden de regel Pieten het goed voor elkaar en rijdt Willem de bus strak onder de poort door en stappen we uit voor het wel bekende Torentje van onze minister-president.

Deuren worden netjes voor ons open en dicht gedaan en zo zitten we even in de wacht en luisteren naar elkaars kletspraat. Als de verlossende woorden, “we kunnen”, worden gesproken, stellen we ons netjes achter de balustrade op. Wij kijken op de zaal beneden ons en maken het laatste stukje feest voor de kinderen van Algemene Zaken mee, voordat Sinterklaas met zijn Hoofd Pieten binnenkomt. Enkele Sinterklaasliedjes verder maant Sint ons te stoppen met spelen. Zijn Hoofd Organisatie Pieten nemen, na vele jaren trouwe dienst, afscheid. Zij worden beloond met het omhangen van een eremetaal en een ridderslag. Dan vertrekt de Goede Sint onder onze vrolijke klanken “dag Sinterklaasje dag, dag, dag, dag, Zwarte Piet”.

Hiermee sluiten we onze muzikale Sint bijdragen van dit jaar af. We zullen er weer een heel jaar op moeten wachten om Sint en zijn Pieten met onze muziek te mogen vermaken!

Er is dit jaar nog één optreden en wel in Thialf waar we het publiek bij de “KPN NK afstanden” zullen opvrolijken. Een mooie bijkomstigheid is dat, Wim op trompet zijn zoon Patrick op de schaats, kan aanmoedigen. En natuurlijk spelen wij onze nootjes mee! Wie weet, zien we elkaar daar!!