120 jaar Concordia Krimpen aan den IJssel

Te gast bij een 120-jarige

Al bijna een jaar geleden werden we gescout voor het jubileumfeest van de 120-jarige muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel. Vanavond was het zover. Met een heldere blik door de spiksplinternieuwe voorruit van onze bus reisden we af naar Krimpen om aldaar een opwarmertje en de afterparty van dit jubileumconcert muzikaal te verzorgen.

Het programma van de avond was groots aangekondigd en dat bleek volledig terecht. Allereerst was de plaatselijke sporthal omgetoverd tot een theater vol grandeur. Geen enkel spoortje van bloed, zweet en tranen, passend bij een sportveld, was er te bekennen. Vanavond stonden er passie, muziek en entertainment op het programma!

Terwijl de zaal open ging verzorgden De Blaasbalgen het muzikale opwarmertje. Vakkundig leidde John ons door de easy listening nummertjes waarvan we er voldoende in het brede repertoire hebben. Tegen de klok van achten gaven we een heel klein voorproefje van de afterparty, een feestnummertje werd ingezet en de inmiddels volgelopen zaal klapte en zong gezellig mee. Ons eerste klusje zat er op, tijd voor het echte werk! De jubilaris Concordia betrad het theater!

Wat volgde was een bijna 3 uur durend wervelend concert met prachtige muzikale werken en veelzijdigheid. De komische noot werd verzorgd door speaker Jochem van Gelder, diverse zangstukken door Meike van der Veer (bekend van The Voice seizoen 1) en de lokale vocalgroep Jade, een prachtig dansstuk, aanvullingen van het combo en natuurlijk uitgebreide muziek van de Melody Percussion Band en Fanfare van de jubilerende vereniging.

Ohh… we vergeten de man op de bloemenschoenen, de burgemeester, door Jochem van Gelder aangesproken met JU (kiezen tussen je en u is tenslotte ingewikkeld). Ook de burgemeester had een muzikale rol in de show: Summertime op de vleugel samen met de percussion band!

Zoals gezegd de muziek was van een uitstekend niveau maar het plaatje was compleet door de geoliede programmamachine. Vloeiende overgangen, korte wissels, leuke intermezzo’s, mooie lichteffecten en prachtige beamerbeelden. Menig ander amateurgezelschap kan hier heel veel van leren!

Na afloop waren De Blaasbalgen weer aan zet. 2 setjes pure feestmuziek schalden door de feestzaal. Tijdens het eerste setje genoten alle toeschouwers nog van onze klanken en na een korte pauze waren de echte diehards nog over. Het bleef nog lang onrustig in Krimpen…

Wij feliciteren de jubilerende muziekvereniging Concordia Krimpen aan den IJssel vanaf deze plek nogmaals met hun 120-jarig jubileum! Bedankt voor de uitnodiging en de geweldige muzikale show waar we deel van mochten uitmaken!