Intocht Hilversum 2018

Zwarte Pieten in Hilversum

 

Heel Nederland is in de ban van de aankomst van Sint en zijn Pieten. Hij komt, hij komt en zo ook in Hilversum. De muzikale omlijsting mochten wij verzorgen. Een tweetal optredens in de winkelstraten van Hilversum. Voorafgaand aan de stoet van Sint met zijn gevolg om de wachtende kinderen, groot en klein, te vermaken.

De schmink Pieten waren er vanmorgen alweer vroeg bij, netjes drie krukken op een rijtje en smeren maar. Altijd een heel festijn, vooral voor de “nieuwe Pieten”!

Nadat we allemaal de juiste kleur hadden kunnen we de bus in op naar Hilversum alwaar we strak in de gaten gehouden worden door oom agent. “Zijn jullie wel op de goede plaats en weet Sint hiervan”? Natuurlijk, Willem brengt ons altijd op de goede plek.

Op de plaats van bestemming gaan de jassen aan en de instrumenten uit de koffers. We zijn er klaar voor, of toch niet? Een van de trombone Pieten had een klein bedrijfsongevalletje, maar gelukkig was er nog een ruim reserve pak! Dus op naar ons eerste setje Sintmuziek. Lekker in het zonnetje hebben we vele kinderen kunnen vermaken met onze vrolijke noten. En ineens is hij er dan, de Sint. We zwaaien naar elkaar en verplaatsen ons naar het volgende optreden. Ook hier weer een straat vol kleine en grote kinderen die we vermaken met onze muziek en wat een enthousiasme. Samen zingen en springen we dat het een lieve lust is.

Dan komt Sint weer op zijn paard en zit het er voor ons op. Hier en daar nog even op de foto, maar uiteindelijk zitten we dan weer in de bus terug naar Leidschendam. We kunnen terugkijken op een geslaagd eerste Pieten optreden.

Snel naar huis want vanavond spelen we in een totaal andere outfit op het Prinsenbal van CV De Damzwabbers ons eerste carnavalsoptreden.