Carnavals Zaterdag

Carnaval in Zwabberdam!

Vandaag was het weer zover. Carnaval in Zwabberdam en heel Leidschendam zal het weten!
De Blaasbalgen verzamelden bij de Vrolijke Noot voor een paar korte busritjes door onze oud-prins van Blaasbalgië prins D’r op!
Op naar het gemeentehuis. Traditioneel verandert de hal van het gemeentehuis in een kolkend feest: volop polonaise, speeches en natuurlijk de overhandiging van de hamer aan de Gaanders en de sleutel aan de Damzwabbers. Het feest kon nu echt beginnen!

De Blaasbalgen vertrokken vast naar het Damcentrum. Een setje bij bakker Remmerswaal, een lekkere zwabberbol en aansluitend het opwarmen van het publiek aan de Damlaan voor de komst van de optocht. Lekker spelen met een, beter dan voorspeld, prima prikkend zonnetje, lekker hoor!
Met toeters en bellen was het carnavalsmotto van dit jaar… Wij toeterden er lekker op los totdat de optocht arriveerde. De Gaanders voor op, vlinders, een clown met toeterwagen, dansers, wat een kleurrijk schouwspel! Al snel bleek dat ons getoeter niets voorstelde bij de enorme lawaaipapegaai van de Damzwabbers tussendoortjes: een mega opgevoerde brandweertoeter vulde de straat. Iedereen zal zich deze wagen herinneren!
Tot slot van de optocht vanzelfsprekend de wagens van het jeugdprinsenpaar en het prinsenpaar van de Damzwabbers. Zoals gebruikelijk vergezelden wij deze wagens met de klanken van het clublied.

Daarna togen we naar de sluis. Zoals ieder jaar rijen dik met publiek. Wat is het altijd weer lekker om hier als Leidschendamse club te kunnen spelen! De kraan stond al klaar, de raad van elf op het tijdelijke ponton, de Blaasbalgen op de kant… en spelen maar! De ene meedeiner na de andere, het bakje met het prinsenpaar ging inmiddels de lucht in….. zakkend naar het water, jawel… de traditionele doop van Prinses Lacta en page Iris in de Vliet. Natte voeten, tot het middel en uiteindelijk zelfs kopje onder voor page Iris.

Tot slot van deze carnavalszaterdag voor de Blaasbalgen de prijsuitreiking van de optocht in een café aan de Damlaan. 2 lekkere setjes muziek in een volle zaal. Voor het laatst dit seizoen bij onze vrienden van de Damzwabbers!
De carnaval is nog niet klaar. Maandag mogen we weer op pad. Met CV de Meerbonken naar de regio Arnhem deze keer. Vandaag hebben we lekker gespeeld in ons eigen Zwabberdam!

Alaaf!
Voormalig Prins Infra de 1e.

Verrassingsoptreden Damzwabbers

Verrassingsoptreden

Met een volle bus vertrekken we vrijdag 1 maart, voor misschien wel de kortste busrit ooit, naar ons volgende optreden. Het is links aan het begin van de Stompwijkseweg in een loods waar anders landbouwwerktuigen staan, maar nu de carnavalswagens worden gebouwd. Vele leden van C.V. de Damzwabbers leggen de laatste hand aan de afwerking van hun wagens. Als verrassing komen wij, met onze muziek, de sfeer verhogen. Zelfs Prins Hieper de Piep de 1e, een van de oud prinsen van Blaasbalgië, maakt van deze gelegenheid gebruik om in de feestvreugde te delen. Mooi is te zien dat tussen onze setjes muziek leden van de CV in het zonnetje gezet worden voor hun inzet tijdens de bouw van de wagens.
Het thema van dit carnavalsseizoen “met toeters en bellen” is dan ook goed terug te vinden. Zo zien we diverse toeters op de prinsessenwagen en wordt de jeugd onderscheiden met een fietsbel aan een koord. We laten ons de hapjes en drankjes goed smaken en nemen afscheid van elkaar. Tot morgenochtend bij de sleuteloverdracht in het gemeentehuis.

Prins Sjorts de 1e

Gehandicapte Carnaval De Damzwabbers

Zondag 3 februari was het al weer zover, het eerste carnavalsoptreden van dit jaar. Het gehandicapte carnaval bij De Damzwabbers in de kantine van R.K.A.V.V. te Leidschendam. Bij binnenkomst was de zaal al redelijk gevuld en bij het spelen van de eerste noten was de polonaise ook al snel in volle gang. Na 2 nummers gespeeld te hebben werd er een kort openingswoordje gehouden door de spreekstalmeester, Prinses Lacta en Jeugdprins Eric. Daarna was het weer volop polonaise lopen. Na ons eerste setje hadden we even tijd om op te laden, en werden we versterkt door onze top solist (deze komen standaard te laat) Tim.

 

De 2e set kon van start en onze Tim liet zich weer herhaaldelijk horen, hij speelde de sterren van de hemel. In de zaal was Tim ook opgemerkt en vele van zijn fans kwamen even langs om hem te begroeten. Ondertussen speelden wij diverse nummers en liep de polonaise weer als een slang door de zaal. Na flink wat nummers gespeeld te hebben was het tijd voor een pauze en nam de DJ het over. De aanwezige konden genieten van een goede karaoke party en diverse nummers passeerde de revue.

 

Ons 3e en laatste set was alweer aan de beurt. Tim begon tussen de trombones omdat die daar beter op zijn plek leek te zijn. Toen zelfs de bastrombonist de kuier latten nam om zich tussen de trompetten te begeven ging Tim maar weer snel terug naar zijn maatjes. Door de nummers in een lekker tempo te spelen bleef de polonaise weer niet te stoppen. Na een mooie solo en een flink aantal gezellige nummers zat het er voor ons weer op. Snel nog een drankje en dan snel weer met de bus naar huis toe.

Over onze bus gesproken, wist u dat er een aantal sponsorplekken beschikbaar zijn op de bus. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen neem dan contact met ons op via bestuur@deblaasbalgen.nl

 

Ons volgende optreden is op 24 februari in Harmelen bij Kleintje Carnaval.

 

Groeten,

 

Mark van Niel