7 september 2019 Optreden Müller – Prins in Lekkerkerk

De Blaasbalgen in Lekkerkerk

Voor ons eerste optreden van dit seizoen reizen we deze zaterdagmiddag af naar Lekkerkerk. Een van onze nieuwe bus sponsoren “Müller – Prins Lekkerkerk” nodigt ons uit om de feestelijke opening van hun nieuwe warehouse, muzikaal op te luisteren. En zo geschiedde.

In de bus, met de nieuwe bestickering, rijden we naar het mooie plaatsje Lekkerkerk, toevallig ook de woonplaats van een van onze trompettisten en werknemer van onze sponsor!! Hier aangekomen zien we op een groot parkeerterrein wel heel veel  vrachtauto’s staan. Vrachtwagens met en zonder oplegger, nieuwe maar ook oude en zelfs oldtimers. Allemaal prachtig opgepoetst, zodat de regendruppeltjes er mooi vanaf parelen. Ja, u leest het goed, het is regenachtig weer. Hierdoor is ons eerste setje buiten wel heel kort. Dus op naar binnen.

In het warehouse is er een grote hoeveelheid aan activiteiten te doen. Van pallets stapelen met een heftruck, tot het maken van je eigen ijssculptuur, van skeeler clinics bij de ijsclub tot grote springkussen en -kastelen, waar ja al je overtollige energie kan kwijtraken. De drive-in show van Radio NL zorgt, als wij niet spelen, voor de muzikale omlijsting. En niet te vergeten, er zijn hapjes en drankjes in overvloed.

Na drie setjes muzikaal entertainment zit het er voor ons op en reizen we af naar Leidschendam.

Het seizoen is geopend! Op naar het weekend van 21 en 22 september waar we te horen zijn bij diverse optredens tijdens de Vlietdagen.

Nieuwe instructeur voor De Blaasbalgen

Beste Blaasbalgen-fans, jullie hebben vast eind juni onze vacature voor een instructeur voorbij zien komen.

Vol trots en enthousiasme kunnen we nu mededelen dat Robby Stal vanaf volgende week de repetities zal leiden. Jullie zouden hem onder andere kunnen kennen van verschillende bigbands maar ook van De Donuts Dordrecht of De Mambo Beachband en als dirigent van diversen gezelschappen.

Zowel De Blaasbalgen als Robby hebben er heel veel zin in en kijken uit naar de muzikale samenwerking!

Nieuwe leden gezocht

Ben je op zoek naar een leuke hobby waar alles uitstekend is geregeld zoals gezamenlijk vervoer naar de optredens, een top instrument van de vereniging, uitdagende instructie en vooral veel gezelligheid?
Lees dan vooral verder😎

Wij hebben plaats op de volgende instrumenten:
Trompet
Trombone

Onze repetities zijn op dinsdagavond van 19.30 uur t/m 22.00 uur in Muziekcentrum “De Vrolijke Noot”
Oostvlietweg 19 in Leidschendam

Voor meer informatie: Linda Koomen
e-mail: promotie@deblaasbalgen.nl , bellen werkt sneller 06-55336869

In Memoriam

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat ons zeer gewaardeerde oud-lid en “Lid van Verdienste” Kees Guldenmundt is overleden. Kees is maar liefst 18 jaar lid geweest van onze overkoepelende muziekvereniging Stompcity Music en was in die tijd nooit te beroerd om een steentje bij te dragen. Zo is hij onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van onze logo’s en heeft hij vele muzikanten opgeleid. Bovendien was hij een goedlachse, altijd vrolijke en zeer betrouwbare trompettist.

We zullen deze Blaasbalgen upper-upper-lead dan ook erg gaan missen maar koesteren de mooie herinneringen en wensen de familie en vrienden veel sterkte toe met dit grote verlies.

Stompcity Music 20 jaar

Dat dit jaar in het kader van 20 jaar Stompcity Music staat zal iedereen weten.
Vandaag is het de onthulling van de bus sponsoren!
Van de 13 plaatsen op de achterzijde van de bus zijn er 10 door sponsors ingevuld.
Kriebelt het bij u om deze mooie vereniging te sponsoren? Er zijn nog drie plaatsen over!
Schroom dus niet en neem contact op met manager@deblaasbalgen.nl. Eis je plekje achter op de bus op en maak op deze manier reclame voor je bedrijf door heel het land!!
Het is een mooie zondagmiddag in juli. De barcommissie heeft haar uiterste best gedaan. De BBQ staat klaar, tafels staan gedekt. Zelfs de tv staat klaar om de Nederlandse Leeuwinnen te zien voetballen tegen America. Voor ieder wat wils!!
De Knarren en De Balgen zorgen voor de opening en hierna is de onthulling van de achterzijde van de bus door de dames van Rijswijk, hoofdsponsor van de club.
De sponsors voor de komende vijf jaren zijn, Transportbedrijf van Rijswijk, Atelier Pfeiffer, Hoveniersbedrijf van Marwijk, Contra Zorgbemiddeling, Prikkewater Packhuys Partycentrum, Visualprint, Organisatiebureau Been, Bevestigingsmaterialen Hacé en De Blaasbalgen Babes.
Hierna spelen De Balgen een gezellig setje en komt de sfeer er goed in.
De BBQ wordt aangestoken en iedereen kan zijn eigen vleesjes op het rooster leggen en genieten van een zeer complete BBQ.
Leden maar ook oud leden kunnen terugkijken op een geslaagd feestje ter ere van 20 jaar Stompcity Music.
Nog twee repetities en dan hebben we vakantie, 21 september zien we u graag terug tijdens het festival van De Vergulde Blaasbalg aan de Sluisjes in Leidschendam.

 

Taptoe Dendermonde

Taptoe Dendermonde

Donderdag 4 juli waren De Blaasbalgen uitgenodigd om weer naar Dendermonde in België te komen. Ieder jaar worden aan het begin van de vakantie de dolle donderdagen geopend met een taptoe. In het voor en na programma stonden dit keer weer De Blaasbalgen.

Om 16.30u vertrok de bus uit Leidschendam dus dat was voor iedereen weer even haasten. Bij Barendrecht stonden ook nog wat leden en na die aan boord genomen te hebben waren we compleet. Gelukkig viel de drukte op de weg mee dus om 19.30u waren we in Dendermonde. Na een drankje en broodje gingen we het plein op om ons eerste setje te spelen. Het publiek had er zin in en zong en deinde mee op de diverse nummers die we speelden.

Na een half uur spelen mochten we gaan pauzeren en was het de beurt aan de showkorpsen om het publiek te vermaken. Dit jaar speelde Red Hackle Pipe Band, De Rijnmondband, Band of Liberation en de Euroband hun show op het plein. Na het taptoesignaal verlieten de bands het terrein weer en mochten wij weer het plein op. De stoelen waren nu allemaal leeg en we richten ons nu op de terrasjes van de cafés en restaurants rond het plein. Van terras naar terras met diverse nummers liep het publiek gezellig achter ons aan. Ook nu speelden we weer een half uurtje en hadden veel interactie met het publiek. Dit blijft leuk om zo te kunnen spelen.

Na de laatste noten was het tijd om de instrumenten weer in te pakken, nog even wat te drinken en weer de terugreis te aanvaarden richting Nederland. We willen de organisatie bedanken voor de uitnodiging en de goede zorgen. Ook veel dank aan Ed die vandaag onze buschauffeur was en ons veilig heen en teruggebracht heeft. A.s zondag hebben we nog onze barbecue, daarna gaan we nog 2x repeteren en dan begint voor ons ook de vakantie.

 

Diezeblaozers Zomeravondfeest Den Bosch

Het is een van de warmste dagen van het jaar en wij mogen met de bus, goed geventileerd, naar Den Bosch. Hier wordt in café “De Smidse” het stamcafé van de Diezeblaozer, het zomeravondfeest gehouden. Na een warme maar goede reis met ditmaal chauffeur Stefan komen we redelijk vroeg aan op de plaats van bestemming. Ook hier zijn de temperaturen aan de wat hoge kant. We worden enthousiast ontvangen en omdat we er dan toch zijn, spelen we alvast een opwarm-, hoe kan het ook anders, setje om in de sfeer te komen. De Torenstraat stroomt al snel vol.
Nog drie andere orkesten komen de avond opleuken. De Klankentappers uit Uden bijten het spits af met een pittige medley van oude nummers in een nieuw jasje. Hierna volgen De Blaasbalgen met een feestelijke set en brengen er de sfeer goed in. De Keienkraôkers uit Waalre weten een prachtige sfeer te brengen en huiskapel De Diezeblaozers zet een waar klankenpallet neer. Het is genieten met een zachte “G”. Veel voorbijgangers blijven staan, nemen een biertje en genieten van de sfeervolle muzikale klanken van de orkesten.
Zanger Dirk Meeldijk zet in het café, met echt Hollandse krakers, een gezellige sfeer neer. Aansluitend mogen wij rond 23:00 uur onze laatste set spelen en krijgen een ongekende polonaise in de overvolle Torenstraat voor elkaar.
Kijk, daar doen we het voor!! De Keienkraôkers sluiten het buitenfeest af. Petje af voor dit orkest, mooie muziek die de nodige keien weet te kraken!
00:00 uur moet het feestje buiten gestopt zijn maar binnen weet zanger Jack Kunkels nog een mooi feestje te bouwen. Wij zitten dan alweer voldaan en kilo’s lichter van het vochtverlies in de arco-bus terug, nog nagenietend van de complimenten, high five’s en schouderklopjes die we, naast een mooie herinnering, mogen ontvangen.
Een prachtige ervaring rijker als kapel van boven de rivieren, die met drie echte Brabantse kapellen een avondvullend en afwisselend programma mogen verzorgen. Met dank aan de Diezebloazers voor de uitnodiging!
Een mooie opwarmer voor het optreden van a.s. donderdag.
Dendermonde, we komen eraan!!

 

In streetparade naar Dweilen tussen de Plassen

Daar gingen we dan vandaag… na een ritje met de bus, bestuurd door onze Richard… in ouderwetse (soort van) marsformatie naar het kloppende hart van het Dweilen tussen de Plassen festival in Leimuiden. Het lopen gaat ons bijna allemaal nog prima af maar we doen toch veel liever een feestje maken op een gezellige plek.
Zo ook vandaag op deze zonovergoten en redelijk warme dag. 4 setjes in Leimuiden op het goed bezette festival.
De variatie zat er vandaag goed in met 4x compleet verschillende muziek op de speelplaatsen. 3 podia met jury die ons vanonder de parasol fanatiek hebben bejureerd, dank voor jullie mooie en waardevolle commentaren!

We hebben lekker gespeeld, nieuwe muziek die we vooral vaker moeten draaien om het echt routine te maken, en allerlei reeds bekende Blaasbalgen klassiekers.
Tussendoor hadden we prima gelegenheid om andere clubs te bekijken en zijn we prima verzorgd door onze begeleiders Rens en Annemiek.

Aan het einde van de middag verzamelden alle muzikanten van de 12 deelnemende kapellen zich bij het hoofdpodium voor de prijsuitreiking alwaar na enig samenspel de uitslagen bekend werden gemaakt. Als eerste feliciteren wij JONG met de winst in de Leutklasse! Daarna werd de dweil uitgereikt voor de meest opvallende muzikant. Deze grote eer viel te beurt aan “onze” grote trom speelster Saskia die wij delen met de Damstampers. Zij heeft deze middag een dubbel programma gedraaid door bij ons beiden steeds mee te doen. Grote klasse en dik verdiend de dweil en emmer gewonnen!

Daarna werd er afgeteld.. van plek 12 naar 10 nee…. 7 nee… 4 nee… een super mooie 3e plek is onze uitslag vandaag! Wij feliciteren Haagse Bluf met de 2e plaats en de Drumgabbers met de winst van Dweilen tussen de Plassen! Moe van een heerlijk dagje muziek met een flinke portie zon wandelden we naar de bus en tuften we terug naar ons mooie Leidschendam. Volgende week op naar Den Bosch!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan, bloem en buiten