Sponsorkliks

De feestdagen staan binnenkort weer voor de deur, wij zouden het zeer op prijs stellen als uw online bestelling gedaan wordt via de volgende link https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=5420&cn…&cn=nl&ln=nl , een klein bedrag komt ten goede van onze clubkas.
klik op onderstaand logo om de site te bezoeken.

Bedankt Rabobank Den Haag!!!!

Opbrengst Rabo Clubsupport actie!

Wat is er een mooi bedrag beschikbaar voor onze vereniging!

We hebben € 1.051,48 opgehaald met jullie stem!! Dank aan iedereen die gestemd heeft, want zonder jullie was het niet gelukt! Hier kunnen we weer mooie dingen mee doen! Speciale dank ook aan onze stempartners RKAVV Leidschendam en C.v. de Damzwabbers , dit hebben we toch maar even samen bereikt. Jullie ook gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

4 t/m 6 oktober Blaasbalgen trainingsweekend door Arjan van Dijk

Hallo medelotgenoten hier een kort verslag van mijn eerste trainingsweekend bij de Blaasbalgen.

Op vrijdag avond om 18.30 heb ik mijn auto volgeladen met mijn toeter, slaapzak en een schone onderbroek waarna ik op pad ging. 35 minuten later arriveerde ik bij een donker clubgebouw, ik schrok me rot ik dacht ojee heb ik het weer niet goed begrepen. Maar, gelukkig dat was niet zo, Ada kon effies de sleutel niet vinden waardoor dus ook niet het licht aan kon doen. Maar, gelukkig kwam dat toch nog helemaal goed. Toen het langzaam steeds drukker werd bij het clubgebouw werd de bus voorgereden. Nadat we die helemaal vol hadden gepropt begon de reis, ik samen met mijn nieuwe muziekvrienden. Vol gas maar met een uiterst vakkundige chauffeur scheurde we naar Otterloo en eenmaal in Otterloo aangekomen moesten we nog een klein stukkie stuiteren over een zandweg om bij de accommodatie te komen. Daarna snel de bus leeg maken en de leden van het serviceteam begroeten en bedje opmaken en daarna kijken wat me allemaal nog te wachten stond. Nou dat heb ik geweten eerst beetje chillen met hapje en drankje erbij maar toen mocht ik mee doen met een spelletje spelen (want ze hadden natuurlijk ook een verliezer nodig) ja dat was leuk hoor, van die reactie spelletjes waarbij je dingen moest pakken, en dan ze zetten me ook nog twee tafels verder weg neer succes verzekerd. Na twee verloren spelletjes ging ik (depressief) maar snel douchen en fris en fruitig zocht ik mijn gespreide bedje op. En vrolijk kuchend ging ik de nacht door.

De volgende ochtend werd ik zoals gewoonlijk weer vrolijk wakker en sprong ik me bed uit op weg naar het ontbijt. Na een prima verzorgd ontbijt was het tijd om te gaan blazen. Ik vond dat best spannend want hoe zou ik er blazend vanaf brengen na jaar helemaal niet getoeterd te hebben, nou ja ik blaas natuurlijk alweer drie weken maar dat zijn alleen maar korte stukken en geen hele dagen. Het begon gelijk goed want mijn mattie en grote voorbeeld Wim was er nog niet maar, gelukkig duurde het niet lang of ook hij was ook aanwezig. Eigenlijk hebben Wim en ik wel veel dingen gemeen namelijk, we hebben allebei weinig haar en staan voor bijna iedereen klaar en liefde voor de trompet .Ook hebben wij allebei passie voor schaatsen kijken en hij boert graag en ik ook (maar dan op een andere manier)en wij zijn beiden chauffeur en dit schept toch een band ja toch niet dan. Na een paar uur stevig gerepeteerd te hebben onder de bezielde leiding van onze instructeur Robbie was het tijd voor de lunch.

Na de lunch moest er gepraat worden en ik dacht gelijk ojee hier ook al, want dan gaat het meestal niet goed met de vereniging. Maar, gelukkig was dat niet het geval maar het moest wel beter met de club. En een paar leden erbij om het clubbie te vergroten zou fijn zijn. Gelukkig duurde het praten niet te lang en hebben we nog wat nummers uit het huidige repertoire door gespeeld. Daardoor leerde ik ook weer nieuwe( ouwe ) nummers een beetje beter kennen. Na het spelen stonden er in de kantine/living allemaal lekkere hapjes klaar want we zouden pas laat gaan eten. We gingen uit eten dat was nieuw want, normaal werd gewoon in de barak gegeten uit een trog was mij verteld. Maar ivm de twintigste verjaardag van de club werd er dus buiten de deur gegeten. Ook hier was het een dolle boel we hebben lekker gelachen en gegeten.

Daarna kwamen we ongeveer drie uur later weer met volle buik terug in het kamp. Ik had mij voorgenomen om maar niet mee te doen met de spelletjes om een verdere vernedering te voorkomen. Na nog wat gedronken te hebben en een puzzel uitleg van Ellen gehad te hebben (dat was moeilijk voor mij )ben ik lekker weer de bedstee in gekropen en tussen de klamme lappen gaan liggen. Het slapen op zich die nacht ging bij mij zelf een stuk beter( minder last vh hoesten ). Tot het moment dat er een wekker afging, er was enne onverlaat die zijn wekker niet had uitgezet waardoor deze om vijf uur in de nacht af ging. Na ander half uur was de wekker weer uit nadat de eigenaar door een ander was wakker gemaakt ,hee joh je wekker gaat,oh ik hoorde hem niet. Na dit voorval ben ik maar uit mijn bed gegaan om in het vroegste van de dag uitgebreid te gaan douchen.Gelukkig had ik een manier gevonden om de douche knop ingedrukt te houden zodat ik niet zelf elke tien seconde de knop hoefde in te drukken (tandenstoker doet wonderen).

Dus fris en iets minder fruitig kwam ik aan het ontbijt maar, wat daar gebeurde kan ik nog steeds niet bevatten. Ada zat opeens op een andere plek en niet op de plaats waar zij al vijftig jaar zit. Goh zeg, ik ben er echt effe van slag geweest maar ook nu kwam het later natuurlijk weer goed. Om tien uur gingen we verder met repeteren onder een nieuwe instructie (de andere was versleten).De zondag vloog voorbij voor ik het wist zaten we weer in de bus richting huis. In de stromende regen werd de bus weer veilig naar Leidschendam gestuurd en toen wij daar aankwamen hebben we met ze allen de bus weer leeg gehaald. En toen was het vermoeiende maar zeer gezellige weekend weer voorbij. Toen moest ik zelf nog een stukkie tuffen en was ik ook weer thuis. En toen ik de deur open deed was het gelijk oh wat ben je vroeg (ipv fijn dat je er weer bent)dus namens mij (en mijn gezin) wanneer gaan we weer! Tot slot wil ik nog even kwijt dat ik iedereen wil bedanken voor dit weekend ik vond het geweldig, tevens wil ik sorry zeggen tegen ieder die ik niet beledigd heb (misschien een volgende keer). Verder beloof ik plechtig om mij volledig in te zetten voor jullie/ onze club. Ik zou zeggen tot de volgende keer.

Mvg Arjan vanDijk :de Eerste trompeteur 🎺 in de order van verkeerde noten.🏆

 

Rabo Club Support

Ook dit jaar steunt de Rabobank lokale clubs en verenigingen door middel van Rabo Club Support (voorheen Rabo Clubkas Campagne).

De Blaasbalgen doen uiteraard ook weer mee. Het bedrag zal worden gebruikt voor de vernieuwing van kleding. 
De hoogte van het te ontvangen bedrag is afhankelijk van het aantal stemmen wat De Blaasbalgen mogen ontvangen.

Help jij mee om een zo hoog mogelijk bedrag binnen te halen?

Ieder lid van de Rabobank van 12 jaar of ouder krijgt een bericht van de bank met daarin uitleg over hoe er gestemd kan worden.
Je krijgt 5 stemmen waarvan je er 2 op De Blaasbalgen mag uitbrengen. De overige stemmen mag je op andere verenigingen van jouw keuze uitbrengen.
Je kan tot 11 oktober je stem uitbrengen.

Mocht je niet weten op welk doel je je overige stemmen moet uitbrengen, dan hebben wij wel suggesties:
– C.V. De Damzwabbers doen uiteraard ook weer mee. Het bedrag zal worden gebruikt voor de organisatie van carnavalsfeesten voor ouderen, jeugd en mensen met een (verstandelijke) beperking.
– Dak boven je hoofd. Aangezien het tijdens de carnavalsperiode wel eens minder goed weer kan zijn is een goede locatie essentieel. Wij zijn dan ook zeer blij dat De Damzwabbers inmiddels al weer een aantal jaren de feesten in de kantine van RKAVV kunnen organiseren.
Dus laten we onze vrienden van zowel C.V. De Damzwabbers als van RKAVV ook aan een mooi bedrag helpen door ook op hen te stemmen.
– Stichting SLIM, deze stichting heeft nauwe banden met Stompcity Music, De Blaasbalgen en De Blaasknarren en maakt zich hard voor de huisvesting van muziekverenigingen in het algemeen.

Samen staan we sterker.

Taptoe Renkum

Op zaterdag 28 september vierde Excelsior Renkum hun 85 jarig jubileum met een jubileumtaptoe in multifunctioneel centrum Doelumin Renkum. En wat doe je als je wilt dat je taptoe 1 groot feest wordt, dan vraag je Feestkapel De Blaasbalgen voor het voor en na programma.

Om 16:45 uur vertrok de bus uit Leidschendam, dit keer met de zwager van Wim als onze buschauffeur. Gelukkig viel de drukte op de weg mee dus om 18.30u waren we in Renkum. Na alle spullen te hebben uitgepakt gingen we de zaal in om ons eerste setje te spelen. Het publiek had er zin in en zong en deinde mee op de diverse nummers die we speelden.

Nadat De Blaasbalgen de zaal hadden verlaten was het tijd voor Excelsior Renkum om de taptoe officieel te openen met een openingsfanfare

Nadat de taptoe officieel was geopend was het de beurt aan Irene Ede, de Rijnmondband, Kamper Trompetter Korps en Door Vriendschap Sterk om hun show te presenteren.

Als laatste was het de beurt aan Excelsior om hun show te laten zien aan al het publiek wat speciaal naar hun jubileumtaptoe was gekomen.
Nadat alle korpsen waren geweest was het tijd voor de finale. Op muziek van Feestkapel De Blaasbalgen kwamen alle korpsen de zaal in gemarcheerd. Na een korte toespraak, het taptoesignaal en het Wilhelmus was het tijd om weer af te marcheren.

Voor Feestkapel de Blaasbalgen was het tijd om nog een setje te spelen bij de bar. Wat blijft het leuk om mensen te zien meezingen met nummers van “maak me gek” en “het dorp”.

Nadat de laatste noten waren gespeeld konden we onze spullen opruimen en terug naar Leidschendam.

Continue reading “Taptoe Renkum”

Kids Heroes Fun Cruise

Inschepen!

 Na een heerlijke festival-zaterdag was het deze zondag tijd voor onze deelname aan de Kids Heroes Fun Cruise.

Onze chauffeur Lex bracht ons naar de Huygenshaven in Voorburg waar we inscheepten in de inmiddels welbekende sloep van de Vlietzeilers.

Tezamen met een hele vloot aan feestelijke boten met ieder een bekend kinderfiguur dobberden we richting de oude haven van Voorburg, langs het park, onder de Wijkerbrug door richting Leidschendam. Her en der werden we ingehaald door Shaun het schaap, Popeye, de figuren uit het zandkasteel of Buurman en Buurman.

Best aangenaam om op deze manier muziek te maken, dobberend op de Vliet met 25 graden, een heerlijk zonnetje en volop publiek langs de oevers!

Na het kruisen van de Sijtwendebrug volgde de “intocht” richting de Leidschendamse Sluisjes. Langs de Delftsekade lagen er volop oude schepen en dichter bij de sluis werd het drukker en drukker.

Volle terrassen en veel toeschouwers met kinderen om hun (muziek?) helden te zien.

Zelfs de burgemeester ging even met de voetjes van het dek toen we met een lekker stukje muziek direct achter zijn schip aanmeerden in de sluis.

Alle helden stapten uit bij het grote podium en De Blaasbalgen verzorgden nog wat laatste vrolijke noten vanaf het water. Deze kwamen abrupt ten einde op het moment dat de wal met een kusje werd aangedaan, zonder enige schade aan gebitten en instrumenten werd het ingezette nummer zingend afgemaakt (toch Arne?).

Voordat we vol gas richting ons clubgebouw voeren moest Mark van de boot af voor een busklusje. Stuurboord en bakboord of links en rechts (of toch andersom…) bleken echter wat lastig voor onze Mark. Je zal maar uitgestapt zijn en dan tot de conclusie komen dat je helemaal om moet lopen via de sluisbrug om op je plek van bestemming te komen. 50 meter varen naar de overzijde of 500 meter omlopen door een overvolle menigte…

Naar verluid is hij aangekomen…

Tot volgende week: De Blaasbalgen bij taptoe Renkum!

 

 

Festival Stompcity Music.

Omdat Stompcity Music en Feestkapel De Blaasbalgen dit jaar 20 jaar bestaan was er besloten om tijdens de Vlietdagen in Leidschendam een klein festival te organiseren. Op onze oproep om hier te komen spelen reageerde Foutje Bedankt en Streetband FF anderZ met veel enthousiasme. Samen met De Blaasknarren en De Blaasbalgen zouden hun voor hun voor het entertainment op het Sluisplein zorgen.

In de morgen werden alle kapellen verwelkomd met een kop koffie in “De Vrolijke Noot” en vandaar uit vertrok men met een boot naar de sluis waar men dan al spelend aankwam. Op het podium en bij de sluisjes zelf bracht iedere kapel 4 setjes van 20 minuten. Dit gaf een leuke en gezellige sfeer rond de muzikanten. Vele mensen bleven even staan om te genieten van de muziek. Tussen de setjes door had iedereen ruim de gelegenheid om even wat te drinken en te eten en van elkaars muziek te genieten. Ook blijft het altijd leuk als je in je “eigen” dorp speelt om weer vele oude bekenden te zien en hier weer is mee te spreken. Na dat om 17.00 de laatste noten geblazen waren vertrok iedereen weer te voet naar “De Vrolijke Noot” om hier met elkaar onder het genot van een drankje en hapje de dag af te sluiten.

Na afloop ging een groepje Blaasbalgen nog gezellig eten bij “De Oude Griek” en naar verluid is het nog heel lang onrustig gebleven daar.

We willen de organisatoren bedanken voor hun inzet, wij als Blaasbalgen hebben genoten van deze gezellige en muzikale dag.

20 jaar Blaasbalgen: “muziekfestival aan de Sluis”

20 jaar Blaasbalgen: “muziekfestival aan de Sluis”
 
In 2019 bestaat Feestkapel De Blaasbalgen 20 jaar!
In samenwerking met de organisatie van de Vlietdagen en de Leidschendamse horeca organiseert Feestkapel De Blaasbalgen op zaterdagmiddag 21 september “het muziekfestival aan de Sluis”.
 
Grote dank voor de medewerking aan ons festival aan Feestkapel De Blaasknarren, Foutje Bedankt en Streetband FF Anderz.
Uiteraard zijn De Blaasbalgen deze middag ook van de partij.
 
Het festival vindt plaats voor en nabij het hoofdpodium aan de Oude Sluiskant (voor de kerk) vanaf 12:00 uur tot 17:10 uur.

7 september 2019 Optreden Müller – Prins in Lekkerkerk

De Blaasbalgen in Lekkerkerk

Voor ons eerste optreden van dit seizoen reizen we deze zaterdagmiddag af naar Lekkerkerk. Een van onze nieuwe bus sponsoren “Müller – Prins Lekkerkerk” nodigt ons uit om de feestelijke opening van hun nieuwe warehouse, muzikaal op te luisteren. En zo geschiedde.

In de bus, met de nieuwe bestickering, rijden we naar het mooie plaatsje Lekkerkerk, toevallig ook de woonplaats van een van onze trompettisten en werknemer van onze sponsor!! Hier aangekomen zien we op een groot parkeerterrein wel heel veel  vrachtauto’s staan. Vrachtwagens met en zonder oplegger, nieuwe maar ook oude en zelfs oldtimers. Allemaal prachtig opgepoetst, zodat de regendruppeltjes er mooi vanaf parelen. Ja, u leest het goed, het is regenachtig weer. Hierdoor is ons eerste setje buiten wel heel kort. Dus op naar binnen.

In het warehouse is er een grote hoeveelheid aan activiteiten te doen. Van pallets stapelen met een heftruck, tot het maken van je eigen ijssculptuur, van skeeler clinics bij de ijsclub tot grote springkussen en -kastelen, waar ja al je overtollige energie kan kwijtraken. De drive-in show van Radio NL zorgt, als wij niet spelen, voor de muzikale omlijsting. En niet te vergeten, er zijn hapjes en drankjes in overvloed.

Na drie setjes muzikaal entertainment zit het er voor ons op en reizen we af naar Leidschendam.

Het seizoen is geopend! Op naar het weekend van 21 en 22 september waar we te horen zijn bij diverse optredens tijdens de Vlietdagen.