27 december 2019 Thialf stadion Heerenveen NK afstanden

NK afstanden 2019

Vrijdag 27 december was het weer zover, De Blaasbalgen reisde af naar het Thialf in Heerenveen om daar het schaatspubliek weer te vermaken.

We verzamelde wat vroeger omdat “HoemPAPA” (dank je wel NOS voor deze leuke bijnaam) onze Wim een dag gevolgd werd door het AD. Als vader van Patrick Roest word je dus ook steeds beroemder. Na wat vragen en foto’s vertrok de bus bestuurd door Ed naar Leidscheveen om bij Jeans Centre aldaar nieuwe broeken te passen. Na dat iedereen zijn maat was genomen kon de reis naar Heerenveen eindelijk aanvangen. Justin zorgde voor een lekkere oliebol in de bus om zijn verjaardag te vieren. Na een paar uurtjes rijden arriveerde we in Heerenveen waar we door Thijs werden ontvangen. Thijs had een strak schema voor ons en moest nog een hoop regelen dus zo zag je Thijs en zo was hij weer weg. Maar hij had alles top geregeld voor ons!

Na de instrumenten koffers in de kleedkamer te hebben gebracht was het tijd voor het eerste setje. Buiten hebben we het publiek vermaakt wat stond te wachten om de schaatstempel te betreden. Oude klassiekers en nieuwe nummers wisselde elkaar af en het publiek genoot zichtbaar.

Hierna mochten we naar binnen toe, jassen uit en gelijk naar de ijsring want hier moesten we naast het nieuwe erepodium voorgesteld worden aan het publiek en ook de mascottes van het schaatsen sloten bij ons aan. Na ook hier weer een setje gespeeld te hebben werden we naar de andere kant van de ijsbaan gestuurd om ook daar weer een 10 minuten van ons te laten horen. Ook hier begon het publiek lekker los te komen, men had er zin in. Tot slot van deze set mochten we zonder ons slagwerk naar de middenring van het Thialf stadion, hier is normaal niet bij te komen want hier zitten alle schaatsers, verslaggevers en belangrijke mensen. Maar dit keer mochten wij er ook plaats nemen om tijdens de opening het Wilhelmus te spelen. Toen ook dit bijzondere moment gereed was konden we een hapje gaan eten. Nu begon de tijd van wachten en tijdens de volgende dweilpauze zouden wij weer spelen. Helaas waren er teveel valse starts op de 500 meter en bleef er maar weinig tijd over om een setje te spelen dus werd besloten dit niet te doen. Wel mochten we opnieuw naar de middenring voor de prijs uitreiking en het Wilhelmus te laten klinken. Ook hierna hadden we weer een pauze en opnieuw mochten we het Wilhelmus ten gehore brengen. Toen was de belangrijkste afstand daar de 5000 meter voor de heren waarin Patrick Roest mee reed. Alle Blaasbalgen verzamelde zich rond de ijsbaan om hem aan te moedigen. Na iedere rit werd het spannender en uiteindelijk was daar dan de koningsrit. 12 en een halve ronde spanning, en uiteindelijk wat een eindtijd. Feest bij Patrick maar ook feest bij De Blaasbalgen. Nu als een speer naar de binnenring om het Wilhelmus voor “onze” Patrick te spelen. Ik kan u vertellen dat is toch wel een heel bijzonder gevoel omdat te mogen doen.

Als laatste setje van deze avond vertrokken we naar de buitenring om daar het vertrekkende publiek te laten genieten van onze klanken. Na een kwartiertje spelen zat het erop, nog een nummertje in de frisse buitenlucht en het was tijd om te stoppen.

In de kleedkamer hebben wij afscheid genomen van Josette, zij gaat ons helaas verlaten omdat het spelen haar niet meer lukt. Met een mooi Always on my mind ondersteund door “Haar prins” Justin hebben wij haar bedankt voor haar inzet de afgelopen jaren.

Nu snel wat drinken en de bus in naar huis, na een lange rit stond ons busje weer voor de deur en konden we alles opruimen. Wat blijft zo’n eigen bus een genot.

Wij bedanken Ed voor het rijden, Sander voor het invallen op de grote trom en de organisatie voor de uitnodiging! We hebben genoten en komen graag een keer terug.

Maandag 30-12 vindt u in het AD bij de sport een mooi artikel over “onze” Wim Roest.

 

Nieuwe leden gezocht

Ben je op zoek naar een leuke hobby waar alles uitstekend is geregeld zoals gezamenlijk vervoer naar de optredens, een top instrument van de vereniging, uitdagende instructie en vooral veel gezelligheid?
Lees dan vooral verder😎

Wij hebben plaats op de volgende instrumenten:
Trompet, Trombone,  (alt) Saxofoon en Sousafoon

Onze repetities zijn op dinsdagavond van 19.30 uur t/m 22.00 uur in Muziekcentrum “De Vrolijke Noot”
Oostvlietweg 19 in Leidschendam

Voor meer informatie: Linda Koomen
e-mail: promotie@deblaasbalgen.nl , bellen werkt sneller 06-55336869

Drukke dag voor Zwartepietenkapel

Het is zaterdag alweer vroeg dag voor de Zwartepietenkapel. Er staan twee optredens voor vandaag gepland, dus we kunnen er tegenaan! De sfeer zit er al snel in en in de schmink trekken we er vrolijk op uit!

Geen lange reis deze dag, we rijden naar Voorburg om de jaarlijkse “Sint verbindt Rally” muzikaal op te luisteren. Kinderen met een zeldzame ziekte rijden, tijdens een heuse autorally, mee met de bestuurder in bijzondere, luxe en klassieke auto’s, waarmee een droom voor de kinderen uitkomt.

Op het binnenterrein van de ENAG hebben we de kinderen en hun begeleiders met onze Sintmuziek en acts vermaakt. Tussen de ronkende motoren en knallende uitlaatpijpen is het een mooie happening geworden.

Aansluitend is de reis naar Siemens Den Haag. Hier aangekomen kunnen we van een fantastische lunch genieten. Kijk, dat is nu echt iets wat de Zwartepietenkapel kan waarderen!! Als de Pietenbuiken gevuld zijn, gaan we voldaan naar buiten om de kinderen met hun ouders te verwelkomen. Het gehele repertoire aan Sinterklaasliedjes gaat erdoor, we zingen uit volle borst, we springen en dansen alsof het een lieve lust is. Met veel plezier spelen we binnen nog een aantal interactieve liedjes waarbij kinderen en ouders hun uiterste best te doen om zo goed mogelijk in het boek van Sinterklaas te komen. Voor ons zit het erop, het was weer een geslaagd Sinterklaas seizoen.

Op naar onze laatste klapper van dit jaar, 27 december in Thialf bij het NK afstanden!

Bekijk de foto’s op:

23 november 2019 Sinterklaas optreden tbv Zeldzame Ziekte Fonds www.zzf.nl

23 november 2019 Sinterklaasfeest Siemens

Rabo ClubSupport

Vanavond werd onze repetitie opgefleurd door de prins en page van C.v. de Damzwabbers en een vertegenwoordiging van de Rabobank

Beide verenigingen kregen de cheque uitgereikt van de Rabo ClubSupport-actie, we zijn heel erg blij met deze bijdrage voor onze nieuwe kleding.

Alle leden van de Rabobank, hartelijk bedankt voor het stemmen.

Verslag zaterdag 16 november

Vol verwachting…
 
Hoezee! Sinterklaas komt weer aan in Nederland en daarmee mogen de muziekpieten weer aan de slag!
In Apeldoorn kwam Sinterklaas deze zaterdag aan met de stoomTREIN waarna hij vast en zeker direct met de Randstadrail is doorgereisd naar Leidschendam-Voorburg om daar direct over te stappen op de boot naar de Leidschendamse sluisjes.
De muziekpietenbezetting (galgje woord 😉) was dit jaar enigszins gewijzigd maar fris en fruitig starten we aan een overvolle sluis. 
En we zongen en we sprongen en we zijn zo blij want er waren zo heel veel kinderen bij! Nadat iedereen was opgewarmd: zie ginds kwam de boot door de sluis weer aan. Hij bracht ons Sint Nicolaas en nog veel meer pieten, we zagen ze staan!
 
Sinterklaas nam uitgebreid de tijd om iedereen gedag te zeggen en wij speelden onze vrolijke pepernoten. Aansluitend gingen we al dweilend over het Damplein en over de Damlaan richting het podium in de straat. Een heel peloton danspieten nam daar het feest van ons over. Ondertussen wandelden wij naar de bus die meneer Stephan voor ons vandaag bestuurde. Het was tijd om af te reizen naar het sfeervolle Voorburg waar wederom de kades van de Vliet overvol stonden met gezellige kindertjes. Ook hier was het heerlijk middagje gekomen, het middagje van Sinterklaas (en de pieten)!
 
Vol verwachting klopten onze slagwerkpieten er op los en al dweilend door de Kerkstraat waren de souspieten steeds de klos. Waar de andere pieten vaak konden zingen moesten zij steeds met die toeters swingen.
Sinterklaas liep immers niet zo snel want er waren heel wat kinderen in het spel!
Bij de Herenstraat aangekomen zat de muzikale intocht er voor ons weer op. Wat een sfeer en gezelligheid, zelfs het weer was top!
 

Sponsorkliks

De feestdagen staan binnenkort weer voor de deur, wij zouden het zeer op prijs stellen als uw online bestelling gedaan wordt via de volgende link https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=5420&cn…&cn=nl&ln=nl , een klein bedrag komt ten goede van onze clubkas.
klik op onderstaand logo om de site te bezoeken.

Bedankt Rabobank Den Haag!!!!

Opbrengst Rabo Clubsupport actie!

Wat is er een mooi bedrag beschikbaar voor onze vereniging!

We hebben € 1.051,48 opgehaald met jullie stem!! Dank aan iedereen die gestemd heeft, want zonder jullie was het niet gelukt! Hier kunnen we weer mooie dingen mee doen! Speciale dank ook aan onze stempartners RKAVV Leidschendam en C.v. de Damzwabbers , dit hebben we toch maar even samen bereikt. Jullie ook gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

4 t/m 6 oktober Blaasbalgen trainingsweekend door Arjan van Dijk

Hallo medelotgenoten hier een kort verslag van mijn eerste trainingsweekend bij de Blaasbalgen.

Op vrijdag avond om 18.30 heb ik mijn auto volgeladen met mijn toeter, slaapzak en een schone onderbroek waarna ik op pad ging. 35 minuten later arriveerde ik bij een donker clubgebouw, ik schrok me rot ik dacht ojee heb ik het weer niet goed begrepen. Maar, gelukkig dat was niet zo, Ada kon effies de sleutel niet vinden waardoor dus ook niet het licht aan kon doen. Maar, gelukkig kwam dat toch nog helemaal goed. Toen het langzaam steeds drukker werd bij het clubgebouw werd de bus voorgereden. Nadat we die helemaal vol hadden gepropt begon de reis, ik samen met mijn nieuwe muziekvrienden. Vol gas maar met een uiterst vakkundige chauffeur scheurde we naar Otterloo en eenmaal in Otterloo aangekomen moesten we nog een klein stukkie stuiteren over een zandweg om bij de accommodatie te komen. Daarna snel de bus leeg maken en de leden van het serviceteam begroeten en bedje opmaken en daarna kijken wat me allemaal nog te wachten stond. Nou dat heb ik geweten eerst beetje chillen met hapje en drankje erbij maar toen mocht ik mee doen met een spelletje spelen (want ze hadden natuurlijk ook een verliezer nodig) ja dat was leuk hoor, van die reactie spelletjes waarbij je dingen moest pakken, en dan ze zetten me ook nog twee tafels verder weg neer succes verzekerd. Na twee verloren spelletjes ging ik (depressief) maar snel douchen en fris en fruitig zocht ik mijn gespreide bedje op. En vrolijk kuchend ging ik de nacht door.

De volgende ochtend werd ik zoals gewoonlijk weer vrolijk wakker en sprong ik me bed uit op weg naar het ontbijt. Na een prima verzorgd ontbijt was het tijd om te gaan blazen. Ik vond dat best spannend want hoe zou ik er blazend vanaf brengen na jaar helemaal niet getoeterd te hebben, nou ja ik blaas natuurlijk alweer drie weken maar dat zijn alleen maar korte stukken en geen hele dagen. Het begon gelijk goed want mijn mattie en grote voorbeeld Wim was er nog niet maar, gelukkig duurde het niet lang of ook hij was ook aanwezig. Eigenlijk hebben Wim en ik wel veel dingen gemeen namelijk, we hebben allebei weinig haar en staan voor bijna iedereen klaar en liefde voor de trompet .Ook hebben wij allebei passie voor schaatsen kijken en hij boert graag en ik ook (maar dan op een andere manier)en wij zijn beiden chauffeur en dit schept toch een band ja toch niet dan. Na een paar uur stevig gerepeteerd te hebben onder de bezielde leiding van onze instructeur Robbie was het tijd voor de lunch.

Na de lunch moest er gepraat worden en ik dacht gelijk ojee hier ook al, want dan gaat het meestal niet goed met de vereniging. Maar, gelukkig was dat niet het geval maar het moest wel beter met de club. En een paar leden erbij om het clubbie te vergroten zou fijn zijn. Gelukkig duurde het praten niet te lang en hebben we nog wat nummers uit het huidige repertoire door gespeeld. Daardoor leerde ik ook weer nieuwe( ouwe ) nummers een beetje beter kennen. Na het spelen stonden er in de kantine/living allemaal lekkere hapjes klaar want we zouden pas laat gaan eten. We gingen uit eten dat was nieuw want, normaal werd gewoon in de barak gegeten uit een trog was mij verteld. Maar ivm de twintigste verjaardag van de club werd er dus buiten de deur gegeten. Ook hier was het een dolle boel we hebben lekker gelachen en gegeten.

Daarna kwamen we ongeveer drie uur later weer met volle buik terug in het kamp. Ik had mij voorgenomen om maar niet mee te doen met de spelletjes om een verdere vernedering te voorkomen. Na nog wat gedronken te hebben en een puzzel uitleg van Ellen gehad te hebben (dat was moeilijk voor mij )ben ik lekker weer de bedstee in gekropen en tussen de klamme lappen gaan liggen. Het slapen op zich die nacht ging bij mij zelf een stuk beter( minder last vh hoesten ). Tot het moment dat er een wekker afging, er was enne onverlaat die zijn wekker niet had uitgezet waardoor deze om vijf uur in de nacht af ging. Na ander half uur was de wekker weer uit nadat de eigenaar door een ander was wakker gemaakt ,hee joh je wekker gaat,oh ik hoorde hem niet. Na dit voorval ben ik maar uit mijn bed gegaan om in het vroegste van de dag uitgebreid te gaan douchen.Gelukkig had ik een manier gevonden om de douche knop ingedrukt te houden zodat ik niet zelf elke tien seconde de knop hoefde in te drukken (tandenstoker doet wonderen).

Dus fris en iets minder fruitig kwam ik aan het ontbijt maar, wat daar gebeurde kan ik nog steeds niet bevatten. Ada zat opeens op een andere plek en niet op de plaats waar zij al vijftig jaar zit. Goh zeg, ik ben er echt effe van slag geweest maar ook nu kwam het later natuurlijk weer goed. Om tien uur gingen we verder met repeteren onder een nieuwe instructie (de andere was versleten).De zondag vloog voorbij voor ik het wist zaten we weer in de bus richting huis. In de stromende regen werd de bus weer veilig naar Leidschendam gestuurd en toen wij daar aankwamen hebben we met ze allen de bus weer leeg gehaald. En toen was het vermoeiende maar zeer gezellige weekend weer voorbij. Toen moest ik zelf nog een stukkie tuffen en was ik ook weer thuis. En toen ik de deur open deed was het gelijk oh wat ben je vroeg (ipv fijn dat je er weer bent)dus namens mij (en mijn gezin) wanneer gaan we weer! Tot slot wil ik nog even kwijt dat ik iedereen wil bedanken voor dit weekend ik vond het geweldig, tevens wil ik sorry zeggen tegen ieder die ik niet beledigd heb (misschien een volgende keer). Verder beloof ik plechtig om mij volledig in te zetten voor jullie/ onze club. Ik zou zeggen tot de volgende keer.

Mvg Arjan vanDijk :de Eerste trompeteur 🎺 in de order van verkeerde noten.🏆