Verslag zaterdag 16 november

Vol verwachting…
 
Hoezee! Sinterklaas komt weer aan in Nederland en daarmee mogen de muziekpieten weer aan de slag!
In Apeldoorn kwam Sinterklaas deze zaterdag aan met de stoomTREIN waarna hij vast en zeker direct met de Randstadrail is doorgereisd naar Leidschendam-Voorburg om daar direct over te stappen op de boot naar de Leidschendamse sluisjes.
De muziekpietenbezetting (galgje woord 😉) was dit jaar enigszins gewijzigd maar fris en fruitig starten we aan een overvolle sluis. 
En we zongen en we sprongen en we zijn zo blij want er waren zo heel veel kinderen bij! Nadat iedereen was opgewarmd: zie ginds kwam de boot door de sluis weer aan. Hij bracht ons Sint Nicolaas en nog veel meer pieten, we zagen ze staan!
 
Sinterklaas nam uitgebreid de tijd om iedereen gedag te zeggen en wij speelden onze vrolijke pepernoten. Aansluitend gingen we al dweilend over het Damplein en over de Damlaan richting het podium in de straat. Een heel peloton danspieten nam daar het feest van ons over. Ondertussen wandelden wij naar de bus die meneer Stephan voor ons vandaag bestuurde. Het was tijd om af te reizen naar het sfeervolle Voorburg waar wederom de kades van de Vliet overvol stonden met gezellige kindertjes. Ook hier was het heerlijk middagje gekomen, het middagje van Sinterklaas (en de pieten)!
 
Vol verwachting klopten onze slagwerkpieten er op los en al dweilend door de Kerkstraat waren de souspieten steeds de klos. Waar de andere pieten vaak konden zingen moesten zij steeds met die toeters swingen.
Sinterklaas liep immers niet zo snel want er waren heel wat kinderen in het spel!
Bij de Herenstraat aangekomen zat de muzikale intocht er voor ons weer op. Wat een sfeer en gezelligheid, zelfs het weer was top!