Sinterklaasfeest Ministerie Algemene Zaken Den Haag

De eerste Pietendag van 2017 staat op het programma! Na de intocht van Sinterklaas in het hele hoge noorden (Dokkum) zijn de blaaspieten afgedaald naar Den Haag.
Als vertrouwd staan bij binnenkomst in de Vrolijke Noot de tafels, krukken, kwastjes en sponzen en een bar vol heerlijkheden weer opgesteld. Na dat iedereen in gereedheid is komt ook de bus nog voor rijden…. Die club in Leidschendam heeft het altijd goed geregeld voor de Pieten!
De eerste stop van vandaag is het personeelsfeest bij Siemens Den Haag. Vertrouwd maar altijd gezellig blazen de Pieten de kinderen en ouders, die uit de parkeergarage komen wandelen, tegemoet. Een dansje, wat foto’s, high fives en natuurlijk zingen uit volle borst. Een koude opwarmer voor een gezellig Siemens sinterklaasfeest! Als iedereen binnen is trekken wij weer verder. Bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer!
Op naar het Binnenhof. Daar waar die ministers vaak door de deurtjes gaan en persPieten ze staan op te wachten. De muziekPieten gaan een poging doen om het eeuwenoude stucwerk van de muren van het ministerie van Algemene Zaken te spelen, juist… naast het torentje van onze minister-president!

Net zoals 3 jaar geleden zien we ook nu weer dat men heel lang geleden (rond het jaar 1300) al een vooruitziende blik had. De Blaasbalgenbus past precies door de poort en daardoor komen we tot precies voor de deur! Dat kunnen we aan WillemPie(t) wel over laten!
En dan naar binnen: deurtje hier trapje daar, in het slot en weer verder, totdat…. we de allergrootste Piet tegenkomen die we ooit gezien hebben…..zelfs onze opperschuifPiet trekt er lichtbruin van weg. Maar: niets dan gezelligheid, deze reuzePiet heeft ons zelfs opgesnord en studiePietje Donna de opdracht gegeven om het lijntje te leggen met onze managerPiet.
En dat is gelukt dus!

Als we binnenkomen is Sinterklaas zijn konijn kwijt. Ja echt! Sinterklaas heeft een konijn, eentje met een rode mantel! Het licht gaat uit, vrolijke noten, zingen en tadaa…. het konijn komt gelukkig weer tevoorschijn. Sinterklaas is er vervolgens zo ondersteboven van dat hij bijna vergeet om de cadeau-tjes uit te delen. Gelukkig bijna, de grote zakken vol met pakjes komen tevoorschijn. Met een heleboel vrolijke noten vanaf de gallerij werden alle pakjes uitgepakt. De muziekPieten gingen er aansluitend weer vandoor. Op naar het dak om nog even te oefenen, dit is tenslotte één van de weinige daken waar een echt terras ligt om even lekker uit te rusten. Heerlijk! Daarna nog even op de foto en terug naar de bus.
Eenmaal bij de bus was het een drukte van jewelste. Geen persPiesen deze keer maar flitsende Aziatische camera’s en hele grote hagelstenen! Snel in de bus, op naar de volgende klus! Af***** dus!
Tot morgen… heul erg vroeg!
SousPiet

Geef een reactie