Sinterklaasfeest bij Siemens Den Haag

Sinterklaasfeest bij Siemens Den Haag
Vandaag was het alweer vroeg dag voor de pieten van De Blaasbalgen. Om 7.15 stond er een heel team gereed om iedereen er weer spik en span uit te laten zien.
Ook voor de innerlijke mens was op dit tijdstip goed gezorgd. We werden voorzien van een lekker bakje koffie en ook wat zoets was er volop terug te vinden. Om 9.00 was iedereen weer helemaal in de plooi en konden we op weg naar Hoofddorp.
Hier aan gekomen stond er koffie en fris klaar, zo dat iedereen even kon opladen na de “lange reis”. Om te gaan spelen moesten we nog heel even wachten. Eindelijk was het sein daar en konden we de hal in om de kinderen te vermaken. Wat blijft dit toch leuk om te doen, kinderen die van onze muziek genieten, maar ook kinderen die het wel heel hard en spannend vinden.

Met een dansje en een lach van onze pieten zie je de meeste toch wel ontspannen en mee doen. Met de kinderen hebben we veel bekende sinterklaas liedjes gezongen en qua muziek werd er ook aan de vaders en moeders gedacht.
Tijdens dit optreden gebeurde er weer een hoop rare dingen. Pieten die over elkaar heen vielen, pieten die niet meer op konden staan, pieten die heel erg bang waren om een solo te spelen, en zelfs een prachtige solo van de piet met de bekkens! Op een of andere manier is het iedere keer een raadsel wat er weer gaat gebeuren.

Na een flinke tijd gespeeld te hebben waren alle kinderen aanwezig en ging het sinterklaastheater van start. Wij konden even onze kelen smeren zodat we daarna Sinterklaas met het al oude lied binnen konden halen. Na dat Sint bij de kinderen was, was er voor ons een broodje en wat melk (of was het nu melluk??? ) neer gezet. Hier na konden de pieten weer snel naar huis toe om zich voor te bereiden op het volgende feestje.
We bedanken Bosch/Siemens voor de uitnodiging en hopen volgend jaar weer van de partij te zijn.
BaritonPiet