Luilakken in Winkelcentrum Der Ackershof in Pijnacker

Goedemorgen!

Voor De Blaasbalgen was het deze zaterdagochtend heel vroeg dag. De Vroege Vogel actie van winkelcentrum Ackershof in Pijnacker werd vanaf 8 uur verblijd met onze vrolijke noten tijdens Luilak. Volgens Wikipedia een van oorsprong folkloristische viering om langslapers en laatkomers te bespotten en wakker te maken.

Dankzij de moderne social media hebben we in ieder geval vernomen dat dit laatste gelukt is. Via twitter ontvingen we: “Al vanaf half 9 De Blaasbalgen voor mijn deur. Arrrgh!”. Wij zijn blij om te lezen dat we het niet voor niks vroeg ons bed uit zijn gekomen zullen we maar zeggen…
Met een nagenoeg complete bezetting begon het optreden met een lang zal hij leven voor onze zeer trouwe fotograaf en filmer Fons. Van harte! Gedurende deze ochtend troffen we ook bij de slager en een kledingzaak jarigen. Al slenterend en musicerend vonden we onze weg door het winkelcentrum waarbij het erg grappig was om te zien dat sommige bezoekers topfit zijn omdat zij altijd op zaterdagochtend om 8 uur door het centrum racen voor de boodschappen maar anderen met een nog slaperig hoofd compleet overdonderd zijn door een flink potje Blaasbalgen-klanken. En natuurlijk werden de gebruikelijke klanken ten gehore gebracht. Voor de vroege ochtend beschikken we niet over speciaal geselecteerd repertoire als alleen maar ballads of iets dergelijks. Samba’s Nederlandse hits, tropische verrassingen. Zoals het publiek van ons gewend is gewoon een tombola van muziekstijlen. Dansende peuters, ontbijtende gezinnetjes, zingend personeel bij de slager, reeds rond 8.30 uur meerdere shoppende dames bij de Hunkemöller, De Blaasbalgen al spelend in etappes door een draaideur… tijdens Luilak in Pijnacker kan het allemaal is gebleken! Tegen de tijd dat de echte luiwammesen wakker werden stapten wij alweer in de bus, ons optreden zat er op! Dank aan de organisatie voor de uitnodiging. De Blaasbalgen hebben weer bewezen dat we niet over een ochtendhumeur beschikken. Ook niet op onze vrije zaterdag!

Justin van Genderen

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie