Blaasbalgen winnen Dweilfestival in Hulst

Vanmorgen om 9.20 uur zaten we allemaal netjes in de bus, op weg naar Hulst. Na een ritje van 2 uur door het weidse Zeeland kwamen we aan op de plaats van bestemming, spullen uit de bus en Willem kon gaan parkeren. Wij met zijn allen naar het verzamelpunt waar koffie en Zeeuwse bollussen klaar lagen. Ook was er voor iedereen een broodje dus een goede start.
Op naar het eerste podium, op een wat smalle maar zeer mooie locatie mochten wij beginnen. Helaas regende het een beetje dus was het qua publiek nog erg rustig, hier gaven wij niet om dus gewoon lekker spelen. Aan het eind van de set kwam van een ander terras het antwoord op het is stil aan de overkant dus wij vonden het weer top. Nu even tijd om naar de concurrentie te luisteren, als eerst RODL, leuke gezellige gasten die een leuk stukje muziek spelen, erg enthousiast en leuk om naar te luisteren. Daarna De Feesttoeters, wat een geluid kwam hier uit. Machtig om naar te luisteren en te kijken, top jongens. Helaas moesten we toen verder naar het volgende podium voor onze volgende set. In Hulst is het gewoon dat je voor dat je set speelt een drankje krijgt en dit was voor ons even wennen, gelukkig schakelt iedereen bij ons erg snel dus bij aankomst bij het podium gelijk een lekker drankje. Ook stond ons erelid John van Ree daar in eens voor onze neus met vrouw en dochter, gezellig dat jullie er waren John. De tweede set ging ook weer lekker, hier ondanks de regen (ja nog steeds) wat meer publiek dus dat maakt het alleen maar leuker spelen als je de reactie ziet van de mensen.

Na een korte pauze op weg naar het volgende podium, net buiten het centrum. Gelukkig stopte het met zachtjes regenen en ging het nu gewoon goed regenen. Na even schuilen toch maar op het podium een paar nummers spelen, ja mensen zelfs De Blaasbalgen gebruikte dit keer een podium wagen. Hier een hoop lol, gezellige muziek maar helaas weinig publiek. Na een paar nummertjes toch maar gestopt en op naar het laatste podium het hoofd podium. Hier kwam de presentator voor een diepte interview naar ons toe en gelukkig nam Michel het woord. Na een paar mooie uitspraken was het tijd voor onze laatste set. Vol enthousiasme en een super leuk publiek begonnen we met onze nieuwste set, The sound of music, Claudia de Breij, Guus Meeuwis en nog wat andere mopjes kwamen voorbij en het publiek genoot en deed lekker mee. Nu wachten op de prijsuitreiking, altijd zenuwslopend en spannend. Tussen door nog een optreden van onze gastkapel “Sjores ambras band” en de finale met alle kapellen gezamenlijk. Uit eindelijk kwam het verlossende woord, na het horen van RODL en De Feesttoeters als tegenstander waren we erg benieuwd naar de uitslag. Op de 3e plaats De Feesttoeters, op de 2e plaats RODL en op de 1e Plaats De Blaasbalgen uit Leidschendam. De vreugde was groot, dit had niemand verwacht,… geweldig! Uiteraard werd er een toegift verwacht wat we ook met plezier deden. De instrumenten waren een beetje vol geregend inmiddels dus snel het water er uit, en nog meer water er uit en bij de bassen nog wat meer water er uit en spelen maar.

We hebben genoten van deze gezellige dag, ondanks de nattigheid was alles top georganiseerd. Ook onze begeleiders willen we bedanken voor hun goede zorgen en het rond loodsen door het mooie Hulst, Peter en Geert helemaal top jongens! Uiteindelijk zijn we de bus in gedreven en weer op naar Leidschendam gegaan. Nagenieten kunt u met de foto’s en de filmpjes en wij gaan dat zeker ook doen. Nu even hard poetsen op de instrumenten want die zijn een beetje vies geworden van alle regen.

Groeten en tot een volgend optreden

Mark van Niel

1 De Blaasbalgen uit Leidschendam 594 punten
2 RODL uit Gilzen en Rijen 589.5 punten
3 De Feesttoeters uit Sassenheim 586 punten
4 Zwaje de la Mimol 529.5 punten
5 De Notenkrakers Zevenbergen 528 punten
6 De Orange Band 507 punten
7 Gemotniedronkedagedenkeband 486 punten

 

 Klik hier voor de foto’s
 Klik hier voor het jury rapport

Geef een reactie