75e Bloemencorso Bollenstreek, 23 april 2022

Zaterdag 23 april waren De Blaasbalgen te zien in Hillegom als opluistering van het bloemencorso dat van Noordwijk naar Haarlem door de bollenstreek trok.
Het is een zonovergoten dag als wij om 13:00 uur ons eerste setje ten gehore brengen voor hotel Villa Flora. Daar zitten al corso-fans te wachten op de optocht die pas om 17:30 uur langskomt. Al spelend, slenteren we door de hoofdstraat. Hier een muziekje en daar een muziekje. De dranghekken worden neergezet en het wordt steeds drukker. Je hoort diverse talen. Ja, het buitenland is ook weer goed aanwezig.
We doen een drankje, maken wat muziek en vermaken het wachtende publiek.
Wat een feest om dit weer te kunnen doen na twee jaar zonder optredens!
Ook de zijstraatjes nemen we mee en zo aardig krijgen we spontaan een consumptie aangeboden, daar spelen we dan een extra nummertje voor.
Langzaam wordt het drukker en drukker, het staat nu wel twee rijen dik achter de dranghekken. We spelen het ene na het andere muziekje totdat de eerste praalwagens eraan komen, ook nu moeten wij achter de dranghekken.
Het is klaar, de 75e editie van het Bloemencorso Bollenstreek zit er voor ons op.
We groeten onze corso-fans en kijken terug op een mooi en geslaagd optreden.
                                                       

Huldiging Patrick Roest en Hein Otterspeer, Lekkerkerk, 9 april 2022

Na een hele lange periode is ons eerste optreden een feit.
De huldiging van Patrick Roest en Hein Otterspeer, medaillewinnaars schaatsen van de Olympische Winterspelen 2022 te Beijing, in Lekkerkerk. Of we daar een feestje van kunnen maken? Natuurlijk!
En daar gingen we.
In Lekkerkerk aangekomen hebben we de skeelertocht voor de jeugd muzikaal begeleid. Met een volle stempelkaart een handtekening halen van Patrick en Hein! Ik kan je vertellen dat de mannen veel krabbels hebben moeten zetten!
Na een korte pauze volgde de huldiging van beide heren, door burgemeester Pieter Paans en de voorzitter van de ijsclub, Sven Slingerland.
Met mooie woorden en presentjes werd het evenement afgesloten en speelden wij nog een laatste setje.
Na een drankje gingen we weer op huis aan.
Een mooie start van een nieuw seizoen!!
Dank aan alle mensen die dit optreden mogelijk hebben gemaakt!