3 december 2022 Pietenkapel De Blaasbalgen in Winkelcentrum Hesseplaats te Rotterdam

Pietenkapel De Blaasbalgen in Winkelcentrum Hesseplaats te Rotterdam
Zaterdag 3 december is ons laatste optreden met de Pietenkapel, dat moet de klapper van het jaar worden.
Alle ingrediënten voor een geslaagde dag zijn aanwezig.
Een frisse bries uit het noordoosten, geen enkel straaltje zon, een tochtig winkelcentrum, maar ook verschrikkelijk lieve kindjes die goed bij stem zijn en alle liedjes meezingen.
We doen vier setjes en kunnen ons tussendoor opwarmen in de personeelskantine van de plaatselijke Jumbo.
Bij Kostas het plaatselijke Griekse restaurant maken we een feestje met een voetbalteam JO7 die gewonnen hadden en daarna natuurlijk samen op de foto!
Die voetballertjes zijn zeker niet de enigen die op de foto zijn gegaan met De Pietenkapel!
Een prettige bijkomstigheid is, dat we bij Fresh Fish getrakteerd werden op vers gebakken kibbeling en de oliebollenkraam was goed voor twee zakken oliebollen.
Heerlijk hoor, we hebben er dankbaar gebruik van gemaakt.
Het Pieten Treintje van Marbo Events komt regelmatig goed gevuld en al toeterend voorbij.
Ach, ach wat zal Piet Machinist, net zoals wij, blij zijn geweest, toen hij, blauw van de kou, in het grote Pietenhuis terug was. Lekker voor de kachel en beentjes op de bank!
We kijken terug op een gezellig Pieten-seizoen en danken nogmaals MACentertainment en overige opdrachtgevers voor de mogelijkheden die we hebben gekregen!
Sint is en blijft een mooi (kinder)feest!
Tot volgend jaar!!!
                                                                             

26 november 2022 Pietenkapel De Blaasbalgen bij Siemens Den Haag

Pietenkapel De Blaasbalgen bij Siemens Den Haag
Geen demonstrant of wegafzetting houdt De Pietenkapel tegen, netjes op tijd komt het hele Pietengezelschap aan bij de ingang van Siemens Den Haag. Wij staan heerlijk in het zonnetje de Sinterklaasliedjes te spelen als zo’n veertig lieve kindjes met hun ouders binnendruppelen.
Wat een gezelligheid zeg! Ook de Fietspietjes maken er op hun eenwielers een heuse show van. Linksom, rechtsom, alleen of met z’n tweeën. Daar kan geen andere Piet aan tippen. Wij gaan van buiten naar binnen en vermaken de kinderen die allemaal voor Trommelpiet op de grond mogen zitten en meedoen met “en we zingen en we springen”! Wat zijn ze blij en vol verwachting van de Sint. We hebben er echt een waar kinderfeest van gemaakt!
Volgende week maken we ons laatste Sinterklaas-kinderfeestje! Komen jullie ook kijken??
                                                    

Pietenband in Markthal

Pietenband in Markthal
Het is zaterdagochtend 19 november een hele drukte in “De Vrolijke Noot”, alwaar er een hele transformatie plaatsvindt naar Roetveegpiet.
Het is dan al vroeg een vrolijke bende.
Aangekomen in de Markthal in Rotterdam komen we tot de ontdekking dat Rommelpiet bij het wassen niet alle jassen weer in de goede zak terug heeft gehangen!
Dat is een verrassing van jewelste en is opgelost door even snel te passen en te meten.
Tot wel vier keer toe weten we het winkelende publiek, maar vooral de kinderen, te vermaken met onze vrolijke noten.
Ook hier, in de Markthal, maken we er weer een gezellige boel van, samen met de twee Dans- en Fotopietjes. Zingen, spelen, zingen, fotootje hier, fotootje daar.
We zijn zo zeker de hele wereld over gegaan. Het is een mooi feest geweest in Rotterdam, nu op naar de volgende weken.
          

50 jaar CV De Damzwabbers

50 jaar CV De Damzwabbers

Natuurlijk kunnen De Blaasbalgen niet ontbreken op dit 5 ͤ lustrum van C.v. de Damzwabbers
In een tot feestzaal omgebouwde sporthal, van de VV RKAVV, is een prachtig jubileumfeest georganiseerd.
Om klokslag negen uur spelen wij, Prins Gran Dorado met Page Celina en de Raad van Elf met al hun gevolg, naar binnen. Ook de bevriende raden van elf komen in polonaise mee en vullen de grote zaal, zo vroeg in de avond, tot een gezellig feest. Een mooie welkomst speech van de Prins en Page en felicitaties van de “gast Prinsen” luiden een spetterende polonaise in op onze muziek!
Wij hebben hierna een klein uurtje pauze maar het feestgedruis gaat door!
Zo zijn we getuigen van een optreden van Kornuiten en Co. Het dak gaat eraf en met pijn in de oren zoeken we de kleedkamer even op.
Dan zijn wij weer aan de beurt. Met een laatste setje krijgen we de beentjes weer van de vloer en sluiten we ons deel van het feestgedruis af.
Damzwabbers gefeliciteerd en op naar het volgende lustrum!!
Wij zijn klaar, maar het feest gaat nog tot de late uurtjes door

STOMPCITY MUSIC AAN DE SLUIS

STOMPCITY MUSIC AAN DE SLUIS.
Zaterdag 17 september 2022. Het was, vooral door de coronacrisis, lang geleden dat wij ons met de hele club mochten presenteren tijdens de o, zo gezellige Vlietdagen “Leidschendam aan de Sluis”. Voor ons een mooie “thuiswedstrijd”!
Rond de klok van kwart over twee verzamelden wij bij de Vrolijke Noot, waar aan de open koffers te zien was dat de Blaasbalgen al uitgepakt hadden, en bepakt en bezakt richting Vliet waren gelopen; zij zouden immers een uur eerder beginnen, zodat wij met beide orkesten ieder uur om de beurt onze muzikale kwaliteiten ten toon konden spreiden.
Het weer zag er maar twijfelachtig uit, maar toen we eenmaal aan de wandel waren, brak toch het zonnetje door en was de temperatuur best aangenaam te noemen. Aangekomen op de plaats der feestelijkheden begroetten we de Blaasbalgen en werden wij voorzien van consumptiemuntjes.
Even later, om 15:00 uur, was de tijd rijp voor onze eerste set. Dit deden wij voor café Buitengewoon, waarvan het terras afgestampt vol zat en er ook lekker veel toeschouwers stonden. En het plein voor de kerk was ook helemaal afgestampt. Aan publiek kwamen we niets tekort! We speelden ons 1ste wedstrijdsetje door en dat liep wel lekker, al zeg ik het namens jullie zelf (hahaha).
Tegen vieren stelden we schijnheilig met alle leden van Stompcity Music op voor een gezamenlijk optreden. “Schijnheilig”, omdat de reden een verrassing moest blijven (of in elk geval had moeten blijven) voor twee medeleden, namelijk Linda Koomen en Bert Strijk. Speciaal voor hen speelden wij met beide orkesten het nummer “Always On My Mind”, waarna deze twee toppers naar voren werden geroepen door de nieuwe voorzitter/manager Justin. Daar kregen zij een prevelementje met benoeming tot erelid en een mooie, grote bos bloemen overhandigd. Ook kregen zij van Margaret namens de Blaasknarren een enveloppe met een leuke kaart en een mooie bloemenbon overhandigd en een woord van dank voor hun tomeloze bestuurs-inzet in de afgelopen 23 jaar!
Aansluitend daarop mochten de Blaasknarren uitblazen met een drankje en een praatje en bleven de Blaasbalgen staan, omdat het weer hun beurt was om lekker te gaan “knallen” met een mooie, swingende set. Toen deze ten einde was, ging een deel richting Vrolijke Noot en een deel bleef nog even een drankje doen en/of om de tweede en tevens laatste set van de Blaasknarren te aanschouwen. Daarna gingen we allemaal richting de Noot en keerden we voldaan van een verschrikkelijk leuk optreden huiswaarts, waarmee deze knoepergezellige middag ten einde was.
Het was sowieso echt leuk om weer eens met de hele club op pad te zijn. Er werd over en weer volop gefotografeerd en gefilmd. Ook aan onze fans en supporters hebben we vele foto’s en filmpjes te danken! Het was supergaaf om dat zo te mogen ervaren.
Wij bedanken de organisatie van de Vlietdagen voor de uitnodiging en de gastvrijheid. Het was een dag om nog vaak met veel plezier aan terug te denken. BEDANKT!!!
                                         

Markt aan Zee 27 augustus 2022

Vandaag mochten we weer aantreden in Ter Heijde aan zee. In het dorp werd de “Markt aan Zee” georganiseerd en om de boel op te vrolijken waren zowel wij als “De Zwiebels” uitgenodigd om een gezellig stukje muziek te verzorgen. Om 10.00 was het verzamelen op de parkeerplaats in Ter Heijde en werden de instrumenten klaar gemaakt. Bert weer bedankt voor het rijden met de instrumenten, we missen de bus toch echt wel (staat nog in Coronamodus). Met Jeroen als invaller op grote trom en Aart-Jan ter versterking bij de trombones waren we er klaar voor. Eerste nummertje spelen bij De Viskeet alwaar de eerste mensen al op het terras zaten. Zo al dweilend door een stukje dorp heen, her en der wat nummers gespeeld en het publiek vermaakt. Bij het hotel waar we als 2e gingen spelen stond onze vaste fan “Piet” uit Ter Heijde, uiteraard hebben wij voor hem het dorpslied Als de Klok van Arnemuiden gespeeld.
Daarna in de straten en er om heen nog wat nummers gespeeld, was het tijd voor een drankje. Na de pauze gingen we richting de markt om daar De Zwiebels af te lossen en te zorgen voor alweer een gezellig stukje muziek voor het shoppende publiek, de tijd vloog voorbij. Na het setje zijn we uiteraard nog even langs het Vrondel gegaan om een drankje te doen. Het derde setje speelde we bij De Viskeet, ook dat liep lekker en het publiek aldaar deed enthousiast mee. Het laatste setje van de dag hebben we afgesloten bij de Viskeet waar we na De Zwiebels nog even een kwartiertje de mensen konden vermaken 🎉
We willen de organisatie bedanken voor de uitnodiging, de goede verzorging en het leuke optreden en tot een volgende keer.

Muzikaal Bootwateren met De Blaasbalgen

Het is zaterdag 18 juni als we ‘s-morgens vroeg, met de auto’s volgepakt, naar Ameland afreizen. Met een strak schema, want 09:30 uur vaart de boot van Holwerd naar Nes. Een boottochtje van zeker een uur over de Waddenzee en ja hoor, zeehond gespot!! Aangekomen in Nes is het met de pendelbus naar Hollum en zijn we compleet voor een prachtige dag Muzikaal Bootwateren. Shantykoren en feest kapellen maken er, verspreid over acht podiums, een waar muzikaal feest van. Hier komen we bekende kapellen tegen en is er naast het muziek maken ook veel bij te praten. Met een hapje en een drankje en een heerlijk zonnetje is dat ouderwets genieten.
Wij spelen vier setjes en weten als vanouds het publiek te vermaken en dat is goed geslaagd, zullen we maar zeggen. Als wij spelen wordt het ineens erg druk rondom ons heen en staat iedereen mee te deinen en zingen. Altijd mooi om te zien als die interactie slaagt. En daar doen we het voor!
Na het laatste setje gaan we weer op huis aan, om 19:00 uur de boot op en rond 23:00 uur weer thuis.
We kunnen terugkijken op een fantastische ervaring met elkaar op Ameland en wie weet zijn we volgend jaar daar weer te bewonderen 🎉
                          

75e Bloemencorso Bollenstreek, 23 april 2022

Zaterdag 23 april waren De Blaasbalgen te zien in Hillegom als opluistering van het bloemencorso dat van Noordwijk naar Haarlem door de bollenstreek trok.
Het is een zonovergoten dag als wij om 13:00 uur ons eerste setje ten gehore brengen voor hotel Villa Flora. Daar zitten al corso-fans te wachten op de optocht die pas om 17:30 uur langskomt. Al spelend, slenteren we door de hoofdstraat. Hier een muziekje en daar een muziekje. De dranghekken worden neergezet en het wordt steeds drukker. Je hoort diverse talen. Ja, het buitenland is ook weer goed aanwezig.
We doen een drankje, maken wat muziek en vermaken het wachtende publiek.
Wat een feest om dit weer te kunnen doen na twee jaar zonder optredens!
Ook de zijstraatjes nemen we mee en zo aardig krijgen we spontaan een consumptie aangeboden, daar spelen we dan een extra nummertje voor.
Langzaam wordt het drukker en drukker, het staat nu wel twee rijen dik achter de dranghekken. We spelen het ene na het andere muziekje totdat de eerste praalwagens eraan komen, ook nu moeten wij achter de dranghekken.
Het is klaar, de 75e editie van het Bloemencorso Bollenstreek zit er voor ons op.
We groeten onze corso-fans en kijken terug op een mooi en geslaagd optreden.
                                                       

Huldiging Patrick Roest en Hein Otterspeer, Lekkerkerk, 9 april 2022

Na een hele lange periode is ons eerste optreden een feit.
De huldiging van Patrick Roest en Hein Otterspeer, medaillewinnaars schaatsen van de Olympische Winterspelen 2022 te Beijing, in Lekkerkerk. Of we daar een feestje van kunnen maken? Natuurlijk!
En daar gingen we.
In Lekkerkerk aangekomen hebben we de skeelertocht voor de jeugd muzikaal begeleid. Met een volle stempelkaart een handtekening halen van Patrick en Hein! Ik kan je vertellen dat de mannen veel krabbels hebben moeten zetten!
Na een korte pauze volgde de huldiging van beide heren, door burgemeester Pieter Paans en de voorzitter van de ijsclub, Sven Slingerland.
Met mooie woorden en presentjes werd het evenement afgesloten en speelden wij nog een laatste setje.
Na een drankje gingen we weer op huis aan.
Een mooie start van een nieuw seizoen!!
Dank aan alle mensen die dit optreden mogelijk hebben gemaakt!