STOMPCITY MUSIC AAN DE SLUIS

STOMPCITY MUSIC AAN DE SLUIS.
Zaterdag 17 september 2022. Het was, vooral door de coronacrisis, lang geleden dat wij ons met de hele club mochten presenteren tijdens de o, zo gezellige Vlietdagen “Leidschendam aan de Sluis”. Voor ons een mooie “thuiswedstrijd”!
Rond de klok van kwart over twee verzamelden wij bij de Vrolijke Noot, waar aan de open koffers te zien was dat de Blaasbalgen al uitgepakt hadden, en bepakt en bezakt richting Vliet waren gelopen; zij zouden immers een uur eerder beginnen, zodat wij met beide orkesten ieder uur om de beurt onze muzikale kwaliteiten ten toon konden spreiden.
Het weer zag er maar twijfelachtig uit, maar toen we eenmaal aan de wandel waren, brak toch het zonnetje door en was de temperatuur best aangenaam te noemen. Aangekomen op de plaats der feestelijkheden begroetten we de Blaasbalgen en werden wij voorzien van consumptiemuntjes.
Even later, om 15:00 uur, was de tijd rijp voor onze eerste set. Dit deden wij voor café Buitengewoon, waarvan het terras afgestampt vol zat en er ook lekker veel toeschouwers stonden. En het plein voor de kerk was ook helemaal afgestampt. Aan publiek kwamen we niets tekort! We speelden ons 1ste wedstrijdsetje door en dat liep wel lekker, al zeg ik het namens jullie zelf (hahaha).
Tegen vieren stelden we schijnheilig met alle leden van Stompcity Music op voor een gezamenlijk optreden. “Schijnheilig”, omdat de reden een verrassing moest blijven (of in elk geval had moeten blijven) voor twee medeleden, namelijk Linda Koomen en Bert Strijk. Speciaal voor hen speelden wij met beide orkesten het nummer “Always On My Mind”, waarna deze twee toppers naar voren werden geroepen door de nieuwe voorzitter/manager Justin. Daar kregen zij een prevelementje met benoeming tot erelid en een mooie, grote bos bloemen overhandigd. Ook kregen zij van Margaret namens de Blaasknarren een enveloppe met een leuke kaart en een mooie bloemenbon overhandigd en een woord van dank voor hun tomeloze bestuurs-inzet in de afgelopen 23 jaar!
Aansluitend daarop mochten de Blaasknarren uitblazen met een drankje en een praatje en bleven de Blaasbalgen staan, omdat het weer hun beurt was om lekker te gaan “knallen” met een mooie, swingende set. Toen deze ten einde was, ging een deel richting Vrolijke Noot en een deel bleef nog even een drankje doen en/of om de tweede en tevens laatste set van de Blaasknarren te aanschouwen. Daarna gingen we allemaal richting de Noot en keerden we voldaan van een verschrikkelijk leuk optreden huiswaarts, waarmee deze knoepergezellige middag ten einde was.
Het was sowieso echt leuk om weer eens met de hele club op pad te zijn. Er werd over en weer volop gefotografeerd en gefilmd. Ook aan onze fans en supporters hebben we vele foto’s en filmpjes te danken! Het was supergaaf om dat zo te mogen ervaren.
Wij bedanken de organisatie van de Vlietdagen voor de uitnodiging en de gastvrijheid. Het was een dag om nog vaak met veel plezier aan terug te denken. BEDANKT!!!