In memoriam Kees Put

Eerder deze week bereikte ons het droevige nieuws dat oud-lid maar bovenal een van de oprichters van Stompcity Music, Kees Put zeer onverwachts is overleden.

Wij zullen ons Kees herinneren als goedlachse sous-speler en buschauffeur van het eerste uur. Ook denken we terug aan de uurtjes karaoke, hardlopen tijdens de trainingsweekenden en zijn trouwe repetitie- en optredenbezoek.

Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Er is een herinneringsplaats waar reacties, foto’s en herinneringen kunnen worden samengebracht. Bekijk deze Memori door op de foto te klikken.

 

2 februari 2020 Gehandicapte Carnaval

Zondag 02-02-2020 de datum die je als je hem achterstevoren leest nog precies het zelfde is, maar ook de dag van het Gehandicapte Carnaval bij De Damzwabbers. Om 13.00 verzamelden wij bij RKAVV dit keer allemaal met eigen vervoer omdat onze bus even wat onderhoud nodig heeft. Gelukkig heeft onze manager Bert weer perfect geregeld dat de grote instrumenten er waren. Top Bert!

Om 13.15 mochten we aantreden voor ons eerste setje van deze middag, na een wat warrige start kwamen we lekker op gang. Achteraf bleek ook waarom de start wat warrig was, onze zeer speciale lead trompettist was nog niet aanwezig. Na 5 minuten kwam “onze” Tim gelukkig binnen stormen met zijn trompet in zijn koffer en al snel stond hij tussen zijn sectie lekker mee te toeteren. Na 2 intro nummers was er het woord van welkom door diverse mensen, en hierna hebben we de zaal nog een kwartier gevuld met onze muziek. Even tijd voor een pauze, het natje was weer goed geregeld en iedereen kon even uitpuffen. De tactiek met Tim werd even doorgesproken voor de volgende setjes.
In de tussen tijd was de karaoke in de zaal in volle gang.
De 2e set kwam er aan maar voor we konden gaan spelen vroeg de spreekstalmeester Richard nog even om een momentje geduld. Prins Transportador en oud gediende Raymond werden op het podium geroepen, zij hadden een karaoke nummer aangevraagd van de Alpenzusjes maar deze moest wel vertolkt worden door 2 dames. Hier werden onze Ada en Geertje voor op het podium gehaald. De prins en Raymond namen het werk op de bekkens over en Geertje en Ada zongen vol overgave mee. Hierna leek het ons beter om toch maar weer te gaan spelen. Een 2e set vol gezellige muziek passeerde de revue en de polonaise werd ingezet. Na een klein half uurtje spelen was het weer tijd om de lippen te ontspannen.
Op naar het 3e en laatste setje. Hier in pakte onze lead trompettist Tim menig keer zijn momentje wat hem aan het eind een staande ovatie opleverde. Gelukkig zijn we als Blaasbalgen ongestoord door gegaan want Tim heeft toch wel zijn eigen inbreng. Na een setje van 20 minuten zat het er echt op. Tim zijn pet was gevuld, hij en wij moe van het spelen maar we kijken terug op een geslaagde middag.

We danken De Damzwabbers voor de goede organisatie en kijken uit naar het Carnaval.
Uiteraard ook nog speciale dank voor “onze” lead trompettist Tim, fijn dat je er was en we hopen je volgend jaar zeker weer terug te zien.

Op naar het Carnaval!

19 januari 2020 Verassingsoptreden voor Wim Kerver

Op een tijdstip waar normaal gesproken iedereen heerlijk op de bank zit en bijkomt van de hele dag vertrok de bus van Feestkapel De Blaasbalgen naar de haven van Scheveningen om hier een setje te spelen op de 50e verjaardag van Wim Kerver.

Aangekomen in de haven liepen we naar restaurant De Dagvisser waar we enthousiast werden ontvangen door alle gasten die buiten zaten. Nadat we alle jassen uit hadden gedaan liepen we in een gezellige samba naar binnen waar een groot en gezellig feest aan de gang was.

Ons eerste nummer “lang zal ze leven” werd door iedereen uit volle borst meegezongen. Maar ook tijdens ons setje werd er gedanst en gezongen op nummers zoals het dondert en het bliksemt en het is een nacht.

Na 1 setje was het voor De Blaasbalgen tijd om het podium vrij te maken voor een gezellige zanger en werden De Blaasbalgen voorzien van een hapje en een drankje!

Hierna was het tijd om weer te vertrekken naar Leidschendam. Het was een kort maar zeer gezellig optreden.

11 januari 2020 Opwarmen met de Blaasbalgen & Alpenzusjes

Opwarmen met de Blaasbalgen & Alpenzusjes

Afgelopen zaterdagavond was het weer zover: onze vrienden van Carnavalsvereniging de Damzwabbers in de warming-up! Samen met de Alpenzusjes verzorgden we de muzikale invulling van deze feestavond in de kantine van RKAVV in Leidschendam.

Vanzelfsprekend werd het feest geopend door de binnenkomst van Prins Transportador, page Silke en de raad van 11 met daar direct achteraan de gastverenigingen.

4 setjes speelden we deze avond in een deels nieuwe bezetting en met ook een aardig stukje verfrissing van het programma. Hier en daar een onwennigheidje, nieuwe dansjes, stil in mij en hard zingen van buiten… ook wij lopen warm richting het carnavalsweekend over 6 weken!

Rond 11-en (hoe kan het ook anders) bestormden de Alpenzusjes het podium. Jodelen, zwaaien, links, rechts, polonaise… de gemiddelde work-out was er niets bij en met een dampende zaal tot gevolg.

Na de toegift van de toegift ging ook bij ons de turbo d’rop met ook het welbekende polonaisetempo van de zwabbers tot gevolg. Warm en ingespeeld waren we aan het einde van de avond. Dank aan de Damzwabbers voor de gezellige avond en het prinsenpaar voor de mooie onderscheiding!

Op naar het volgende feest: wij vermoeden dat onze jaarlijkse hele speciale gastspeler Tim zijn trompet al aan het poetsen is en een heel jaar de pannen van het dak geoefend heeft op die ene solo. Wij kijken uit naar 2 februari, het hoogtepunt van het jaar!

Justin