Eerste repetitie Corona-proof

Gisteren was het dan eindelijk zover, de eerste Blaasbalgen-repeitie in weken.
Een beetje onwennig kwamen alle leden weer bij elkaar, ditmaal op een nieuwe plek op het terrein van onze hoofdsponsor. Wat boffen we toch met zulke lieve mensen die zo goed met ons meedenken.
De binnenlocatie werd deze week niet gebruikt maar alle stoelen stonden netjes buiten opgesteld. Na weken kwamen de toeters weer uit de koffers en werd er voorzichtig geprobeerd of er nog geluid uit kwam.
Na een uurtje weer aan elkaar en de nieuwe regels wennen, zat het er helaas alweer op. Dit smaakt gelukkig weer naar meer.
Wij pakken de draad weer op en zien elkaar zeker nog een paar keer voordat de vakantietijd zijn intrede doet.

Corona virus

Helaas liggen alle optredens en repetities van Feestkapel De Blaasbalgen en Feestkapel De Blaasknarren op dit moment stil vanwege het coronavirus. Wat is het vreemd om elkaar zo lang niet te spreken en om zo lang geen muziek met elkaar te mogen maken. 

Gelukkig zoeken de leden van Stompcity Music allerlei manieren om elkaar toch te spreken. Zo organiseren ze bij De Blaasknarren een muziek quiz en is er voor De Blaasbalgen elke dinsdagavond een virtuele bar. 

Ook blijft de muziekcommissie op de achtergrond hard bezig met het samenstellen van de leukste setjes en met nieuwe muziek zodat we, wanneer we weer mogen repeteren, verder kunnen. 

We wensen iedereen heel veel sterkte de aankomende tijd. Blijf binnen, blijf gezond en blijf positief! 

Bestuur Stompcity Music. 

Carnaval 2020 anders dan anders

Carnaval 2020 anders dan anders
(Wil je het echt weten? Lees dan tot het einde!)

Vrijdag 21 februari is het verzamelen bij De Vrolijke Noot, de bus in en op naar het verrassingsoptreden voor de nietsvermoedende leden van de CV De Damzwabbers.
Echter na zo’n tweehonderd meter gaan alle lampjes in het dashboard van de bus branden en kan Richard hem nog net de bocht door, langs de stoep parkeren. De defecte brandstofmeter zorgt dan eindelijk voor een lege tank. Vullen met een jerrycan en opnieuw starten heeft, met lucht in de diesel leiding, geen zin. Daar staan we dan tweehonderd meter voor ons optreden! Terugwandelen, auto’s halen, instrumenten ompakken en snel richting optreden.
Op de avond voor de sleuteloverdracht en de optocht wordt iedereen bedankt voor de inzet van dat jaar vooral de ontwerpers en bouwers van de wagens.
Als wij daar uiteindelijk aankomen is de stemming niet opperbest. Zojuist is bekend gemaakt dat de optocht, door de slechte weersvoorspelling, is afgeblazen. Een goed besluit, je neemt geen risico’s, maar het is wel een zeer grote teleurstelling.
Gelukkig hebben wij met onze muziek de stemming weten op te vrolijken en is de polonaise gelopen, vloeide het bier te over en waren er genoeg bitterballen.
Een nieuwe datum voor de optocht wordt bekend gemaakt. Zaterdag 21 maart!
De avond is klaar, maar niet voor Bert en Wim. Samen met chauffeurs van de Fa. van Rijswijk weten ze de bus weer aan de praat te brengen. Met Bert rij ik nog een rondje om de accu weer iets lading te geven en laten de bus achter in de garage. We gaan voldaan naar huis. Tot morgen!

Zaterdag is het vroeg verzamelen. Benieuwd of de bus wil starten en ons naar Oisterwijk en terug kan brengen. Maar eerst maar even tanken en daarna naar het gemeentehuis om de sleuteloverdracht muzikaal op te vrolijken.
Met chauffeur Ed aan het stuur op naar het gemeentehuis. De Damzwabbers en De Gaanders uit Stompwijk druppelen binnen. Wij spelen en spelen, brengen de polonaise in gang en weten de voetjes goed van de vloer te krijgen. Komt er plotsklaps nog een Raad van Elf met gevolg binnen, een kopie van De Damzwabbers. Het gemeentehuis is overvol. Burgemeester Klaas Tigelaar hoort eerst alle “klaagzang-proclamaties” van Prins Transportador van De Damzwabbers en Prins Marnix van De Gaanders aan. Met een grap en een grol geeft hij hierop een reactie. Hierna worden de sleutel- (Zwabberdam) en de hamer- (Gaandrië) aan de prinsen overgedragen. Alle raden van klein tot groot overhandigen hun onderscheidingen en dan starten we voor de tweede maal de polonaise! We trekken hem iets langer door dan voorgaande jaren, er is toch geen optocht, drinken een bakkie met een plakkie en rijden naar De Vrolijkenoot. Daar gaan we aan de Damzwabber-bollen (een Bossche Bol met een tikje Boswandeling, hartelijk dank aan sponsor bakkerij Remmerswaal) een kopje koffie met een glaasje Vlietwater. Een goede bodem voor onze optredens in Oisterwijk, zullen we maar zeggen.
Geen optocht, dan maar wel een extra middagoptreden in Oisterwijk, dankzij Bert, waarvoor dank!! Hier aangekomen spelen we een optreden in café “Willeke den Draaier”. Hier spelen om de twintig minuten feestkapellen hun laatste klappers! Ja, ja, dit is een mooi onderdeel van het Carnaval!! Even buiten Oisterwijk genieten we van een heerlijke maaltijd, komt daar plots Sander binnen. Hé De SHE’S uit Udenhout zijn er ook. Even bijgepraat en op naar de bus. Helaas niet naar Oisterwijk maar zo snel mogelijk en veilig naar huis. Onzekerheid door lekkage in leidingen geven de doorslag. Komen we vandaag thuis of wordt het morgen of nog later?? Met de juiste druk in de leidingen komen we veilig thuis en hebben we een totaal ander carnavalsweekend beleefd dan verwacht. Overigens hebben we niet minder lol en muziekplezier met elkaar gehad.

Prins Sjorts

 

In memoriam Kees Put

Eerder deze week bereikte ons het droevige nieuws dat oud-lid maar bovenal een van de oprichters van Stompcity Music, Kees Put zeer onverwachts is overleden.

Wij zullen ons Kees herinneren als goedlachse sous-speler en buschauffeur van het eerste uur. Ook denken we terug aan de uurtjes karaoke, hardlopen tijdens de trainingsweekenden en zijn trouwe repetitie- en optredenbezoek.

Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Er is een herinneringsplaats waar reacties, foto’s en herinneringen kunnen worden samengebracht. Bekijk deze Memori door op de foto te klikken.

 

2 februari 2020 Gehandicapte Carnaval

Zondag 02-02-2020 de datum die je als je hem achterstevoren leest nog precies het zelfde is, maar ook de dag van het Gehandicapte Carnaval bij De Damzwabbers. Om 13.00 verzamelden wij bij RKAVV dit keer allemaal met eigen vervoer omdat onze bus even wat onderhoud nodig heeft. Gelukkig heeft onze manager Bert weer perfect geregeld dat de grote instrumenten er waren. Top Bert!

Om 13.15 mochten we aantreden voor ons eerste setje van deze middag, na een wat warrige start kwamen we lekker op gang. Achteraf bleek ook waarom de start wat warrig was, onze zeer speciale lead trompettist was nog niet aanwezig. Na 5 minuten kwam “onze” Tim gelukkig binnen stormen met zijn trompet in zijn koffer en al snel stond hij tussen zijn sectie lekker mee te toeteren. Na 2 intro nummers was er het woord van welkom door diverse mensen, en hierna hebben we de zaal nog een kwartier gevuld met onze muziek. Even tijd voor een pauze, het natje was weer goed geregeld en iedereen kon even uitpuffen. De tactiek met Tim werd even doorgesproken voor de volgende setjes.
In de tussen tijd was de karaoke in de zaal in volle gang.
De 2e set kwam er aan maar voor we konden gaan spelen vroeg de spreekstalmeester Richard nog even om een momentje geduld. Prins Transportador en oud gediende Raymond werden op het podium geroepen, zij hadden een karaoke nummer aangevraagd van de Alpenzusjes maar deze moest wel vertolkt worden door 2 dames. Hier werden onze Ada en Geertje voor op het podium gehaald. De prins en Raymond namen het werk op de bekkens over en Geertje en Ada zongen vol overgave mee. Hierna leek het ons beter om toch maar weer te gaan spelen. Een 2e set vol gezellige muziek passeerde de revue en de polonaise werd ingezet. Na een klein half uurtje spelen was het weer tijd om de lippen te ontspannen.
Op naar het 3e en laatste setje. Hier in pakte onze lead trompettist Tim menig keer zijn momentje wat hem aan het eind een staande ovatie opleverde. Gelukkig zijn we als Blaasbalgen ongestoord door gegaan want Tim heeft toch wel zijn eigen inbreng. Na een setje van 20 minuten zat het er echt op. Tim zijn pet was gevuld, hij en wij moe van het spelen maar we kijken terug op een geslaagde middag.

We danken De Damzwabbers voor de goede organisatie en kijken uit naar het Carnaval.
Uiteraard ook nog speciale dank voor “onze” lead trompettist Tim, fijn dat je er was en we hopen je volgend jaar zeker weer terug te zien.

Op naar het Carnaval!

19 januari 2020 Verassingsoptreden voor Wim Kerver

Op een tijdstip waar normaal gesproken iedereen heerlijk op de bank zit en bijkomt van de hele dag vertrok de bus van Feestkapel De Blaasbalgen naar de haven van Scheveningen om hier een setje te spelen op de 50e verjaardag van Wim Kerver.

Aangekomen in de haven liepen we naar restaurant De Dagvisser waar we enthousiast werden ontvangen door alle gasten die buiten zaten. Nadat we alle jassen uit hadden gedaan liepen we in een gezellige samba naar binnen waar een groot en gezellig feest aan de gang was.

Ons eerste nummer “lang zal ze leven” werd door iedereen uit volle borst meegezongen. Maar ook tijdens ons setje werd er gedanst en gezongen op nummers zoals het dondert en het bliksemt en het is een nacht.

Na 1 setje was het voor De Blaasbalgen tijd om het podium vrij te maken voor een gezellige zanger en werden De Blaasbalgen voorzien van een hapje en een drankje!

Hierna was het tijd om weer te vertrekken naar Leidschendam. Het was een kort maar zeer gezellig optreden.

11 januari 2020 Opwarmen met de Blaasbalgen & Alpenzusjes

Opwarmen met de Blaasbalgen & Alpenzusjes

Afgelopen zaterdagavond was het weer zover: onze vrienden van Carnavalsvereniging de Damzwabbers in de warming-up! Samen met de Alpenzusjes verzorgden we de muzikale invulling van deze feestavond in de kantine van RKAVV in Leidschendam.

Vanzelfsprekend werd het feest geopend door de binnenkomst van Prins Transportador, page Silke en de raad van 11 met daar direct achteraan de gastverenigingen.

4 setjes speelden we deze avond in een deels nieuwe bezetting en met ook een aardig stukje verfrissing van het programma. Hier en daar een onwennigheidje, nieuwe dansjes, stil in mij en hard zingen van buiten… ook wij lopen warm richting het carnavalsweekend over 6 weken!

Rond 11-en (hoe kan het ook anders) bestormden de Alpenzusjes het podium. Jodelen, zwaaien, links, rechts, polonaise… de gemiddelde work-out was er niets bij en met een dampende zaal tot gevolg.

Na de toegift van de toegift ging ook bij ons de turbo d’rop met ook het welbekende polonaisetempo van de zwabbers tot gevolg. Warm en ingespeeld waren we aan het einde van de avond. Dank aan de Damzwabbers voor de gezellige avond en het prinsenpaar voor de mooie onderscheiding!

Op naar het volgende feest: wij vermoeden dat onze jaarlijkse hele speciale gastspeler Tim zijn trompet al aan het poetsen is en een heel jaar de pannen van het dak geoefend heeft op die ene solo. Wij kijken uit naar 2 februari, het hoogtepunt van het jaar!

Justin