11 januari 2020 Opwarmen met de Blaasbalgen & Alpenzusjes

Opwarmen met de Blaasbalgen & Alpenzusjes

Afgelopen zaterdagavond was het weer zover: onze vrienden van Carnavalsvereniging de Damzwabbers in de warming-up! Samen met de Alpenzusjes verzorgden we de muzikale invulling van deze feestavond in de kantine van RKAVV in Leidschendam.

Vanzelfsprekend werd het feest geopend door de binnenkomst van Prins Transportador, page Silke en de raad van 11 met daar direct achteraan de gastverenigingen.

4 setjes speelden we deze avond in een deels nieuwe bezetting en met ook een aardig stukje verfrissing van het programma. Hier en daar een onwennigheidje, nieuwe dansjes, stil in mij en hard zingen van buiten… ook wij lopen warm richting het carnavalsweekend over 6 weken!

Rond 11-en (hoe kan het ook anders) bestormden de Alpenzusjes het podium. Jodelen, zwaaien, links, rechts, polonaise… de gemiddelde work-out was er niets bij en met een dampende zaal tot gevolg.

Na de toegift van de toegift ging ook bij ons de turbo d’rop met ook het welbekende polonaisetempo van de zwabbers tot gevolg. Warm en ingespeeld waren we aan het einde van de avond. Dank aan de Damzwabbers voor de gezellige avond en het prinsenpaar voor de mooie onderscheiding!

Op naar het volgende feest: wij vermoeden dat onze jaarlijkse hele speciale gastspeler Tim zijn trompet al aan het poetsen is en een heel jaar de pannen van het dak geoefend heeft op die ene solo. Wij kijken uit naar 2 februari, het hoogtepunt van het jaar!

Justin