2 februari 2020 Gehandicapte Carnaval

Zondag 02-02-2020 de datum die je als je hem achterstevoren leest nog precies het zelfde is, maar ook de dag van het Gehandicapte Carnaval bij De Damzwabbers. Om 13.00 verzamelden wij bij RKAVV dit keer allemaal met eigen vervoer omdat onze bus even wat onderhoud nodig heeft. Gelukkig heeft onze manager Bert weer perfect geregeld dat de grote instrumenten er waren. Top Bert!

Om 13.15 mochten we aantreden voor ons eerste setje van deze middag, na een wat warrige start kwamen we lekker op gang. Achteraf bleek ook waarom de start wat warrig was, onze zeer speciale lead trompettist was nog niet aanwezig. Na 5 minuten kwam “onze” Tim gelukkig binnen stormen met zijn trompet in zijn koffer en al snel stond hij tussen zijn sectie lekker mee te toeteren. Na 2 intro nummers was er het woord van welkom door diverse mensen, en hierna hebben we de zaal nog een kwartier gevuld met onze muziek. Even tijd voor een pauze, het natje was weer goed geregeld en iedereen kon even uitpuffen. De tactiek met Tim werd even doorgesproken voor de volgende setjes.
In de tussen tijd was de karaoke in de zaal in volle gang.
De 2e set kwam er aan maar voor we konden gaan spelen vroeg de spreekstalmeester Richard nog even om een momentje geduld. Prins Transportador en oud gediende Raymond werden op het podium geroepen, zij hadden een karaoke nummer aangevraagd van de Alpenzusjes maar deze moest wel vertolkt worden door 2 dames. Hier werden onze Ada en Geertje voor op het podium gehaald. De prins en Raymond namen het werk op de bekkens over en Geertje en Ada zongen vol overgave mee. Hierna leek het ons beter om toch maar weer te gaan spelen. Een 2e set vol gezellige muziek passeerde de revue en de polonaise werd ingezet. Na een klein half uurtje spelen was het weer tijd om de lippen te ontspannen.
Op naar het 3e en laatste setje. Hier in pakte onze lead trompettist Tim menig keer zijn momentje wat hem aan het eind een staande ovatie opleverde. Gelukkig zijn we als Blaasbalgen ongestoord door gegaan want Tim heeft toch wel zijn eigen inbreng. Na een setje van 20 minuten zat het er echt op. Tim zijn pet was gevuld, hij en wij moe van het spelen maar we kijken terug op een geslaagde middag.

We danken De Damzwabbers voor de goede organisatie en kijken uit naar het Carnaval.
Uiteraard ook nog speciale dank voor “onze” lead trompettist Tim, fijn dat je er was en we hopen je volgend jaar zeker weer terug te zien.

Op naar het Carnaval!