Er is een tijd van komen en er is helaas ook een tijd van gaan.

Vanavond hebben we op de repetitieavond afscheid genomen van twee leden van het eerste uur. Zowel Kees als Harry hebben besloten om na vele jaren te stoppen met het musiceren bij De Blaasbalgen.
We zullen beiden heel erg gaan missen en dan niet alleen muzikaal. Harry is vele jaren verantwoordelijk geweest voor de promotie van de vereniging, heeft menig interview gegeven en heeft als bestuurslid ook zeker zijn sporen verdiend. Kees heeft naast het blazen van upper-upper-lead-partijen vele leden de fijne kneepjes van het trompet spelen bijgebracht. Ook bij de jaarlijkse schoonmaak van ons clubgebouw zocht hij het steenvast hoger op en had de jongere garde moeite om hem bij te houden.

Vanavond zijn de heren verrast met, naast de gebruikelijke doos merci, ook een cadeau uit respectievelijk de trombone en de trompet sectie. Harry had op zijn beurt nog een zeer passend aandenken. Van de grote stapel kleine partijtjes die hij al 18 jaar zorgvuldige verzamelde, heeft hij zijn persoonlijke favorieten ingelijst en gesigneerd aan de leden overhandigd. Deze krijgt een mooie plaats in het clubgebouw.

Met het nummer My Way hebben we afscheid genomen van deze bijzonder gewaardeerde leden. Gelukkig gaan ze zaterdag nog 1 keertje mee als zwarte piet!

Sinterklaasfeest bij Siemens Den Haag

Sinterklaasfeest bij Siemens Den Haag
Vandaag was het alweer vroeg dag voor de pieten van De Blaasbalgen. Om 7.15 stond er een heel team gereed om iedereen er weer spik en span uit te laten zien.
Ook voor de innerlijke mens was op dit tijdstip goed gezorgd. We werden voorzien van een lekker bakje koffie en ook wat zoets was er volop terug te vinden. Om 9.00 was iedereen weer helemaal in de plooi en konden we op weg naar Hoofddorp.
Hier aan gekomen stond er koffie en fris klaar, zo dat iedereen even kon opladen na de “lange reis”. Om te gaan spelen moesten we nog heel even wachten. Eindelijk was het sein daar en konden we de hal in om de kinderen te vermaken. Wat blijft dit toch leuk om te doen, kinderen die van onze muziek genieten, maar ook kinderen die het wel heel hard en spannend vinden.

Met een dansje en een lach van onze pieten zie je de meeste toch wel ontspannen en mee doen. Met de kinderen hebben we veel bekende sinterklaas liedjes gezongen en qua muziek werd er ook aan de vaders en moeders gedacht.
Tijdens dit optreden gebeurde er weer een hoop rare dingen. Pieten die over elkaar heen vielen, pieten die niet meer op konden staan, pieten die heel erg bang waren om een solo te spelen, en zelfs een prachtige solo van de piet met de bekkens! Op een of andere manier is het iedere keer een raadsel wat er weer gaat gebeuren.

Na een flinke tijd gespeeld te hebben waren alle kinderen aanwezig en ging het sinterklaastheater van start. Wij konden even onze kelen smeren zodat we daarna Sinterklaas met het al oude lied binnen konden halen. Na dat Sint bij de kinderen was, was er voor ons een broodje en wat melk (of was het nu melluk??? ) neer gezet. Hier na konden de pieten weer snel naar huis toe om zich voor te bereiden op het volgende feestje.
We bedanken Bosch/Siemens voor de uitnodiging en hopen volgend jaar weer van de partij te zijn.
BaritonPiet

Sinterklaasfeest Ministerie Algemene Zaken Den Haag

De eerste Pietendag van 2017 staat op het programma! Na de intocht van Sinterklaas in het hele hoge noorden (Dokkum) zijn de blaaspieten afgedaald naar Den Haag.
Als vertrouwd staan bij binnenkomst in de Vrolijke Noot de tafels, krukken, kwastjes en sponzen en een bar vol heerlijkheden weer opgesteld. Na dat iedereen in gereedheid is komt ook de bus nog voor rijden…. Die club in Leidschendam heeft het altijd goed geregeld voor de Pieten!
De eerste stop van vandaag is het personeelsfeest bij Siemens Den Haag. Vertrouwd maar altijd gezellig blazen de Pieten de kinderen en ouders, die uit de parkeergarage komen wandelen, tegemoet. Een dansje, wat foto’s, high fives en natuurlijk zingen uit volle borst. Een koude opwarmer voor een gezellig Siemens sinterklaasfeest! Als iedereen binnen is trekken wij weer verder. Bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer!
Op naar het Binnenhof. Daar waar die ministers vaak door de deurtjes gaan en persPieten ze staan op te wachten. De muziekPieten gaan een poging doen om het eeuwenoude stucwerk van de muren van het ministerie van Algemene Zaken te spelen, juist… naast het torentje van onze minister-president!

Net zoals 3 jaar geleden zien we ook nu weer dat men heel lang geleden (rond het jaar 1300) al een vooruitziende blik had. De Blaasbalgenbus past precies door de poort en daardoor komen we tot precies voor de deur! Dat kunnen we aan WillemPie(t) wel over laten!
En dan naar binnen: deurtje hier trapje daar, in het slot en weer verder, totdat…. we de allergrootste Piet tegenkomen die we ooit gezien hebben…..zelfs onze opperschuifPiet trekt er lichtbruin van weg. Maar: niets dan gezelligheid, deze reuzePiet heeft ons zelfs opgesnord en studiePietje Donna de opdracht gegeven om het lijntje te leggen met onze managerPiet.
En dat is gelukt dus!

Als we binnenkomen is Sinterklaas zijn konijn kwijt. Ja echt! Sinterklaas heeft een konijn, eentje met een rode mantel! Het licht gaat uit, vrolijke noten, zingen en tadaa…. het konijn komt gelukkig weer tevoorschijn. Sinterklaas is er vervolgens zo ondersteboven van dat hij bijna vergeet om de cadeau-tjes uit te delen. Gelukkig bijna, de grote zakken vol met pakjes komen tevoorschijn. Met een heleboel vrolijke noten vanaf de gallerij werden alle pakjes uitgepakt. De muziekPieten gingen er aansluitend weer vandoor. Op naar het dak om nog even te oefenen, dit is tenslotte één van de weinige daken waar een echt terras ligt om even lekker uit te rusten. Heerlijk! Daarna nog even op de foto en terug naar de bus.
Eenmaal bij de bus was het een drukte van jewelste. Geen persPiesen deze keer maar flitsende Aziatische camera’s en hele grote hagelstenen! Snel in de bus, op naar de volgende klus! Af***** dus!
Tot morgen… heul erg vroeg!
SousPiet