Marbella4days Walking – Woensdag

Op een tijd dat zelfs de vogels het nog te vroeg vinden om te fluiten zijn de muzikanten van Feestkapel De Blaasbalgen al druk in de weer en trotseren zij de nacht richting Leidschendam. Maanden van voorbereiding zijn eraan vooraf gegaan maar eindelijk is het vandaag dan zover, we gaan weer naar Marbella voor een meerdaags muziekspektakel tijdens de Marbella 4Days Walking.

Op de verstreken boardingpasses stond een vertrektijd van 07.00 uur aangegeven wat betekende dat we om 02.00 uur mochten verzamelde aan de Oostvlietweg te Leidschendam om vervolgens met onze eigen bus en vast chauffeur Willem naar Amsterdam gebracht te worden. Het vliegen vanuit Amsterdam deed bij sommige van ons het hart sneller kloppen, maar gelukkig moesten diezelfde leden er ook het vroegst uit… Ik bedoel er niks mee verder maar het woord KARMA zegt u wellicht genoeg.

Het inchecken van de instrumenten, onze persoonlijke bagage en vlucht OR627 zijn door het grond en cabine personeel van TUI tot in de puntjes verzorgd en verdiende (met de hulp onze eigen steward Bert Training) de officiële status van Blaasbalgen Airlines. TUI bedankt voor jullie geduld en goede zorgen, jullie mogen trots zijn op dergelijk personeel.

Bij aankomst in Malaga bleek er toch een klein missertje. Ergens tussen Amsterdam en Malaga bleek de carrier (ook wel beugel genoemd) van onze snaredrum verdwenen te zijn. Niet geheel in het voordeel voor een feestkapel als de onze. Tot nog toe word er druk heen en weer gebeld en geappt met dergelijke instanties over hoe we dit gaan oplossen, maar ik kan u beloven het komt goed.

Inmiddels maken De Blaasbalgen zich op voor het avondprogramma in Marbella. Door de aanhoudende regenval (zit je dan in je middellandse zeeklimaat) is het optreden van vanavond komen te vervallen en hebben we dus alle tijd om ergens een lekker hapje te eten, en vervolgens lekker te gaan slapen of nog even de stad te verkennen.

Fijne avond en vergeet u niet op ons te stemmen bij de Rabobank Clubkas Campagne!

Tot morgen!

Jasmijn Jouvenaar

 

 Klik hier voor de foto’s

RaboClub Campagne

Als Rabobank lid kent u hoogstwaarschijnlijk de jaarlijkse RaboClub Campagne. Zo niet, dan even een korte uitleg. Bij de Rabobank Clubkas Campagne bepalen de klanten en leden welke verenigingen en clubs een sponsorbijdrage krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Vanaf vandaag krijgt u als Rabobank lid een stemkaart in de bus of een email. Met de code die op deze kaart staat kunt u stemmen uitbrengen. zouden graag zien dat u deze kostbare stem uitbrengt op onze vereniging: Feestkapel de Blaasbalgen!

Onze feestkapel verzorgt al sinds zeventien jaar sprankelende optredens in de regio, waarbij u misschien zelfs wel aanwezig bent geweest. Een hoogtepunt daarbij zijn de optredens tijdens carnaval. Met name die voor de ouderen en verstandelijk gehandicapten nemen bij ons een bijzondere plaats in.
De kosten om onze activiteiten te blijven voortzetten worden almaar hoger en subsidies worden rap afgebouwd. Dus door uw stemmen uit te brengen op onze verenigingen levert u een zeer belangrijke, financiële ondersteuning.

Namens onze verenigingen danken wij u bij voorbaat voor uw stemmen!

 

Bloemencorso in het stadje Winkel N-H Waar??

Juist… de Blaasbalgen waren vandaag op stap naar Winkel in Noord-Holland. Een plaatsje van 3.300 inwoners. Volgens wikipedia heeft dit plaatsje zelfs van oorsprong stadsrechten. Voor vandaag minder belangrijke gegevens, wij gingen op pad voor een muzikaal feestje! Op de 4e zondag in september wordt jaarlijks in Winkel een bloemencorso gehouden. Prachtige wagens opgemaakt met dahlia’s worden door de straten geduwd op handkracht. Wij waren er naar toe onderweg. Overvolle wegen richting het Noord-Hollandse zorgden voor wat vertraging en uiteindelijk precies op tijd arriveren. TTH Hazerswoude, Het Alkmaars Trompetterkorps en Drumband Rhenen hadden net de rondgang afgerond. De Blaasbalgen waren geboekt voor de afterparty, de opwarmer voor de prijsuitreiking zoals later bleek. Dit najaar is er een aardig setje nieuwe muziek toegevoegd aan ons programma en vanmiddag hebben we ontdekt dat de diverse nummers aardig aan slaan. Altijd fijn voor het vertrouwen als de nieuwe muziek zo wordt ontvangen. Her en der in de hoofdstraat van het dorp stonden de diverse wagens opgesteld, vaak kort daarbij vergezeld van een paar flinke tafels met de “teams”. Feestvierend na ongetwijfeld dagen en weken hard werken aan de creaties. In het heerlijke septemberzonnetje was het goed toeven en er werd vrij vlot gedanst en gezongen op onze klanken. We begaven ons van zitje naar zitje, hadden soms moeite om weg te komen bij een groep en onze aandacht te verdelen over de gehele straat. Maar wat was het een feestje! Jong talent op de cymbells, solo’s met en zonder dansjes, marcherend door het dorp, overburen die elkaar misschien wel voor het eerst naar elkaar hebben horen zingen…. De foto’s en filmpjes zullen ongetwijfeld hier wat van tonen. Toen de groepen zich op het centrale plein verzamelden voor de prijsuitreiking zat ons optreden er op. Sfeervol, lekker ongedwongen optreden, een fijn pauze plekje en dat alles dus in Winkel, the place to be deze middag! We bedanken natuurlijk onze Fons en Willem voor de beelden en ons immer betrouwbare vervoer! Winkel, en specifiek de organisatie van dit corso, bedankt! Jullie weten hoe je een feestje bouwt op straat, wat een verrassend gezellige middag en avond was het!

Justin van Genderen

 

 Klik hier voor de foto’s

Taptoe Delft,… de zaterdag!

Taptoe delft, ronde 2. Op deze zonnige zaterdag vertrok de bus om 14:15 uur vanuit Leidschendam naar het o zo mooie delft om in zowel de middag als de avondeditie het voorprogramma te vullen. In de middag was er vanwege de hoge temperatuur besloten, om de geel/blauwe kiel te vervangen door de roze polo en de kaki korte broek. Deze korte broek was voor het laatst aan geweest tijdens Marbella 2015 dus voor sommige van ons kostte het wat moeite om de broek dicht te krijgen. Toen iedereen alles aan had vertrokken we naar de eerste plek waar we gingen inspelen. Tijdens het inspelen kwamen flink wat mensen kijken en luisteren naar ons. Elk nummer werd afgesloten door een groot applaus vanuit het publiek. Bij My way kwamen er zelfs wat tranen bij mensen in het publiek. Altijd mooi om te zien wat onze muziek met mensen kan doen. Na het inspelen vertrokken we naar het taptoe terrein waar er werd gekozen voor ander repertoire als gisteren. Met Skoda Lasky kwamen De Blaasbalgen het taptoe terrein op waar we werden begroet door zwaaiende mensen die blij waren om ons (weer) te zien. Na een gezellig optreden met nummers zoals Joost, Bella Italia en Don’t worry be happy was er even tijd voor een korte pauze. Omdat het spelen op “De Beestenmarkt” 2 jaar geleden zo’n succes was, werd er ook dit jaar weer gekozen om daar een paar nummertjes te spelen. Met een plein vol mensen zorgden De Blaasbalgen weer voor de nodige sfeer. Daarna op naar het restaurant om te “nassen”. 22 Blaasbalgen in een restaurant is best een chaos maar uiteindelijk heeft iedereen zich best oké gedragen. Ook nog even gezongen voor de ‘jarige’ Jasmijn die als dessert vuurwerk kreeg in haar ijs. Toen alle bordjes leeg waren en de buiken weer vol, vertrokken we weer naar de bus waar we onze korte broek helaas verwisselde voor de lange broek en de blauw/gele kiel. Daarna nog even snel inspelen en in mars formatie naar het taptoe terrein. De sfeer zat er snel in. Bij de nummers Het kleine café aan de haven en Het dondert en het bliksemt kregen we snel het publiek van de stoelen en de handjes in de lucht. Met het nummer No regrets sloten we ons voorprogramma af en konden we terug naar de bus. Het blijft voor De Blaasbalgen een eer om deel uit te mogen maken van een evenement als Taptoe Delft. Mede door het enthousiaste publiek blijft het voor ons een speciaal optreden. Organisatie, vrijwilligers en iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt, bedankt voor twee geweldige dagen en hopelijk tot over twee jaar!

Chantal Vermeer

 

 Klik hier voor de foto’s

Taptoe Delft,… de vrijdagavond!

Warm, Opzwepend en zeer (sf)eervol. Vrijdagavond 9 september is een datum die al lange tijd groot omcirkelt staat in de agenda van Feestkapel De Blaasbalgen, niet alleen omdat het het eerste optreden is na onze zomerstop maar De Blaasbalgen trappen het seizoen ook gelijk groots af. Feestkapel De Blaasbalgen staat maar liefst 3 keer in het voorprogramma van Taptoe Delft. Taptoe Delft is een begrip binnen muziek makend Nederland maar voor wie nog nooit van Taptoe Delft gehoord heeft nemen we een kleine duik in de geschiedenis. In 1996 organiseerde Chr. Showorkesten Excelsior Delft een taptoe in het centrum van Delft in het kader van Delft 750 Jaar. De taptoe werd zo’n daverend succes dat zowel bij de organisatie als bij de deelnemers de smaak naar meer leefde. Na vele vergaderingen en overwegingen binnenkamers werden op 4 oktober 1996 de stoute schoenen aangetrokken en het startschot gegeven aan Stichting Taptoe Delft. De doelstelling van Stichting Taptoe Delft was de taptoe te laten uitgroeien tot een hoog muzikaal evenement met bekendheid in zowel binnen- en buitenland. Inmiddels kunnen we wel stellen dat Stichting Taptoe Delft haar doelstelling volledig bereikt heeft. Taptoe Delft is gegroeid in haar uitvoering maar ook zeker in haar belangstelling van binnenlands en buitenlands publiek. En dit is dus het podium van De Blaasbalgen voor afgelopen vrijdagavond, zeg eens eerlijk, het kan zat beroerder toch??? Rond de klok van 20.30 uur gingen de hekken van het taptoe terrein open en was het tijd om het aanwezige publiek op te warmen voor een muzikale TOP-avond. Het was voor De Blaasbalgen even wennen om weer buiten te mogen spelen en helaas blijft het ons toch achtervolgen dat onze eerste set nooit de beste is. De ruimtes binnen de band waren erg groot waardoor de onderlinge communicatie lastig was. Gelukkig bleek het publiek ons deze handicap snel te vergeven en zwaaide, danste en hoste lekker mee. Om 21.30 uur was het voor ons tijd om te vertrekken richting Leidschendam. Zoals altijd stond Willem weer op ons te wachten met de bus en konden we snel vertrekken. Het was een eer om wederom deel uit te mogen maken van deze Taptoe en we verheugen ons op het zaterdagmiddag en zaterdagavond programma.

Michael van Vliet

 

 Klik hier voor de foto’s

Club BBQ

Zo dat zit er weer op, de jaarlijkse barbecue van Stompcity Music in “De Vrolijke Noot” te Leidschendam was erg gezellig, super goed verzorgd en lekker. Complimenten aan de organisatie. Het begon vanaf 16.00 uur met een borreltje en een babbeltje en vele leden met aanhang druppelde binnen. Om 17.00 uur nam onze voorzitter het woord met een mooie speech over de olympische spelen met tegenslagen en meevallers en hoe je dit ook gerelateerd kan zien naar onze eigen vereniging. Want ook wij kennen wel is wat tegenslagen en onverwachte meevallers. Hoe ga je hier mee om en vang je dit op? Ook dat konden we tijdens de Olympische Spelen goed zien, zowel positief als negatief. Complimenten voor deze speech Karel. Hierna was het de eer aan ons oudste lid Kees Guldenmundt en onze oude PR man Harry Scholtes om de nieuwste gadget te onthullen. Dit is een mooie frisbee geworden met logo van onze beide kapellen er op, goed om lekker mee bezig te zijn! Hierna was het buffet geopend en werd het vlees wat je bracht lekker voor je bereid op 1 van de bakplaten, fijn dat er mensen zijn die ook dit weer willen doen. Haal wel op tijd je vlees weer op anders ben je het kwijt! Iedereen kon zich te goed doen aan vlees, salade, stokbroodjes met kruidenboter en fruit. Ook voor de kinderen was er een patatje geregeld dus dat was smullen. Na afloop kwam er ook nog koffie en ijs door dus wat wil een mens nog meer. Iedereen is met een goed gevulde maag weer huiswaarts gegaan. Nogmaals de complimenten aan de organisatie en vrijwilligers, het was fantastische geregeld. Degene die niet geweest zijn hebben echt wat gemist. De repetities zijn inmiddels weer begonnen en de eerste optredens komen er ook al weer aan dus hou de site, Facebook en Twitter goed in de gaten.

Mark van Niel

 

 Klik hier voor de foto’s

Jaarfeest Ter Heijde aan Zee

Onderweg naar het altijd gezellige dorpsfeest van Ter Heijde aan Zee. Met dit keer niet Willem achter het stuur maar de broer van Josette, top dat je wilde rijden. We komen hier nu alweer een heel aantal jaar (ben de tel even kwijt) op uitnodiging van Antoon van Bommel, en het is altijd een groot gezellig feest. Aangekomen in het dorp leek het wel uitgestorven, geen ringsteken, geen gezellige muziek, alleen het ruizen van de golven. Snel de spullen maar uit gepakt en op naar het dorpshuis “Het Vrondel” hier kwamen we gelukkig al veel oude bekenden tegen. Helaas kon Bas van de bas niet mee spelen want hij was een belangrijk onderdeel van zijn bas vergeten. 1e setje zoals van ouds buiten lekker voor de deur, dit keer wel wat fris want met veel wind en weinig zon is het best koud in Ter Heijde aan Zee. Door het enthousiaste publiek is het hier altijd leuk spelen, volop reactie en ook de polonaise kwam een aantal keer voorbij. Na een lekker eerste setje wat het tijd voor een drankje en ook dat is hier altijd goed geregeld. Op naar binnen, hier stond onze 2e set gepland. Het slagwerk kreeg versterking op diverse fronten, eerst werd de shaker van Bert overgenomen door een zeer getalenteerd klein meisje en daarna kregen onze dekselse dames versterking van de bar ploeg. Kijkt u de foto’s en filmpjes maar na dan snapt u het wel. Justin had zijn bas overgedragen aan Bas zodat die ook nog even lekker mee kon spelen en vele oude en nieuwe nummers passeerde de revue. Als afsluiter kwam natuurlijk “De klok van Arnemuiden” weer aan de beurt met onze zanger Piet. Al vele jaren staat Piet (82 jaar) ons bij als we dit nummer ten gehore brengen en we zijn hier erg blij mee. Daarna nog een laatste nummer en een drankje en de avond zat er voor ons al weer op. Spullen in pakken en weer snel naar huis. Dit was weer een gezellig en leuk optreden en we hopen er volgend jaar weer bij te zijn maar dan met wat mooier weer. Martijn bedankt voor het rijden, het blijft fijn om met onze eigen bus te kunnen i.p.v. met eigen vervoer. Maandag en dinsdag zijn onze laatste repetities voor de vakantie en gaan we even in de rust stand. Dinsdag de 12e gaan we het clubhuis schoon maken, als u zich verveeld die avond mag u altijd komen helpen.

Mark van Niel

 

 Klik hier voor de foto’s

(verrassings)feest!

Op naar een verrassingsfeest! Zelfs voor een aantal Blaasbalgen was het een verrassing voor welke gelegenheid we deze zondagmiddag op pad gingen. Welnu, Cor en Ria Koomen vierden hun 40 jarig bruiloftsfeest in het pittoreske Lisserbroek. Terwijl volgens buienradar elders in het land rode vlekken voor flink wat regen en onweer zorgden, overvielen wij een zonovergoten achtertuin vol met feestvierders. Daar kwamen we vervolgens terecht onder een duiventil met daar aan een bungelende dode kraai. Weer eens wat anders dan spelen onder een mistletoe zullen we maar zeggen…. Na een fijn openingssetje werd er natuurlijk afgesloten met het lang zullen ze leven. Cor en Ria, gefeliciteerd met jullie mooie jubileum! Het feestje was vervolgens ook voor De Blaasbalgen prima geregeld! Een heerlijk drankje, broodje en saté stonden voor ons klaar. Daarna werd het tijd voor het Lisserbroeks volkslied… ja ja u leest het goed… dit dorpje, genoemd naar het voormalige moeras van Lisse, moest een eigen volkslied hebben volgens zoon Cees van het feestpaar. Onder de bezielende leiding van zoon Cees, schoonzoon Bas en Michel ondersteunend op trompet werd het lied ingezet. Na een wat weifelende generale repetitie werd er vervolgens “voor het echie” gezongen. Op een bekende Blaasbalgenmelodie ging het hierna uit volle borst. Waarschijnlijk zal dit Lisserbroeks volkslied echter toch nooit verder komen dan de betreffende achtertuin… Hierna gingen De Blaasbalgen los. Feest in optima forma! De omvang van de achtertuin werd ervaren met Het Dorp en tot slot was het tijd voor limbo dansen onder trombones. Het kan, we hebben het gezien! Ook na vertrek van onze bus bleef het ongetwijfeld nog lang onrustig in het moeras van Lisse….

Justin van Genderen

 

 Klik hier voor de foto’s

Interdepartementaal Volleybaltoernooi Marimbahal Rijswijk

Interdepartementaal Volleybaltoernooi, das een hele mond vol… maar wat het precies betekend? Dit jaarlijkse Volleybaltoernooi wordt mede georganiseerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De Blaasbalgen moesten zich vanavond haasten om op tijd aanwezig te zijn voor de Marimbahal te Rijswijk om de supporters van de diverse volleybal teams muzikaal te verwelkomen. Net zoals iedere sporter begonnen wij onze warming up met nr. 24, nee dat is dit keer geen “Babi Pangang” op de menu kaart van de Chinees, al hoe wel er menig sporter uit de Chinees kwam tegenover de sporthal op vervolgens deel te nemen aan het toernooi. Tja je moet immers goed eten voor een wedstrijd op top niveau. Nadat alle volleyballers binnen waren werd het toernooi nog even officieel geopend, en daarna mocht wij op de banken van de tribune de sporters muzikaal aanmoedigen. Wij kregen van de organisatie 2 consumptie bonnen, en inderdaad dat betekende 2 keer een korte pauze, dus na ieder setje spelen konden wij rustig in de kantine van onze drankjes genieten. Na afloop van dit sportevenenment speelden wij nog wat nummers voor de sporters in de kantine, de polonaise kon ingezet worden en er mocht zelfs op de bar gedanst worden.

Bas Krommenhoek

 

 Klik hier voor de foto’s

Feestkapel De Blaasbalgen wederom in het altijd bruisende Tiel

Bij het horen van de plaatsnaam Tiel denkt u waarschijnlijk aan Flipje, De Betuwe en fruitcorso’s. Maar wist u dat er in het centrum van dit prachtige stadje afgelopen zaterdag voor het 22ste jaar een grootse taptoe werd georganiseerd? Nee he, daar was ik al een klein beetje bang voor. Gelukkig zijn daar dan altijd weer de razende Blaasbalgen-reporters die alles voor u in de gaten houden en de vaste optredenverslagen voor u verzorgen. Door het lezen van deze terugkerende verslagen bent u er toch altijd een beetje bij geweest en mist u geen enkel detail. Praat immers wel zo makkelijk maandag bij de koffieautomaat ;-). Grote namen uit de Nederlandse muziekwereld waren afgelopen zaterdag neergestreken in het Gelderse Tiel. De dag begon voor de ruim 300 muzikanten met een straatparade door het centrum van Tiel om de 22ste Taptoe Tiel nogmaals onder de aandacht te brengen. Vervolgens werd het gezamenlijk te spelen finalenummer gerepeteerd, hierna kon de show beginnen. Allemaal leuk en aardig, maar waar zijn De Blaasbalgen in dit verhaal hoor ik u denken. Wel dat zal ik u vertellen, nog lekker bij de nabijgelegen grote gele M. De organisatie had Feestkapel De Blaasbalgen na het succes van vorig jaar wederom gevraagd voor de invulling van het voorprogramma, de pauze en after party van de taptoe. De Blaasbalgen waren hierdoor vrijgesteld voor het middagprogramma, iets wat met 25 graden totaal geen straf bleek.

Na het hapje onderweg vervolgde Blaasbalgentours de reis naar een zon overgoten Tiel. De instrumenten werden uitgepakt, de juiste kiel uit de kreukels getrokken en na een nummertje inspelen ging het feestgebruis los. Onder leiding van (daar is die weer) Tambour-maître Bert of zoals van de tribune werd geschald Bertjuuuuhhhh heeft Feestkapel De Blaasbalgen Tiel en haar gasten kennis laten maken met muziek maken op De Blaasbalgen manier. Een vorm van muziek maken in een gezelschap die door de leek vaak als leut, lol of gezelligheidsgroepje wordt afgestempeld. ‘’Wil je wel muziek maken maar niet de zogenaamde lasten van een showkorps, dan ga je toch bij een feestkapel’’ is een veel gehoorde uitspraak. De Blaasbalgen hebben vanavond in Tiel laten zien dat de feestkapellenwereld meer is dan alleen leut en gezelligheid en er weldegelijk hoogstaand muziek gemaakt kan worden, entertainment in een ander jasje. Dat voor dit jasje hard gewerkt en gerepeteerd moet worden spreekt voor zich.
De Blaasbalgen hebben voor de 2e keer op rij een geweldige muzikale avond gehad in Tiel en er zal door de leden nog lang over na gesproken worden. De interactie met het publiek is vooraf altijd spannend, maar dit bleek wederom nergens voor nodig. Zowel vooraf, in de pauze maar ook achteraf in de feesttent ging het dak eraf. Al die blije gezichten maken muziek maken een geweldige hobby en met een muzikale club als De Blaasbalgen kan ik me persoonlijk niet beter wensen.

Organisatie, sponsoren, publiek, medemuzikanten en afgereisde fans bedankt voor deze prachtige avond, wat Feestkapel De Blaasbalgen betreft tot volgend jaar.

Michael van Vliet

 

 Klik hier voor de foto’s