Sinterklaasfeest bij Bosch Hoofddorp

Op een tijdstip wat zelfs voor de meeste pieten nog vroeg is, kwamen er toch een aantal pieten volledig uitgeslapen, enthousiast en met een grote glimlach De Vrolijke Noot binnen gewandeld om zich klaar te maken voor een volgend optreden en wel bij Bosch in Hoofddorp. Nadat iedereen weer uit de kreukels was gehaald en de pietenpakken weer aan hadden getrokken konden we vertrekken. Na een voorspoedige reis kwamen wij stipt op tijd aan voor het optreden. Met wat trommelachtige muziek kwamen de pieten naar binnen gelopen waar alle kinderen al vol enthousiasme op ons stonden te wachten. De sfeer zat er al snel in en iedereen had het reuze naar zijn zin. Alle liedjes werden luidkeels door en met de pieten gezongen. Voor je het wist moesten de pieten alweer stoppen omdat de kinderen waren uitgenodigd voor een ontmoeting met Sinterklaas. Na wat overheerlijke broodjes, bedankt catering van Bosch, was het tijd om weer terug te keren naar Leidschendam. Met behoorlijk wat slecht weer onderweg “Hoor de wind waait door de bomen, zelf in de bus hier waait de wind” kwamen de pieten lekker op tijd terug en kon er terug worden gegaan naar bed om wat slaap in te halen. Tot volgend jaar!

Chantal Vermeer


 Klik hier voor de foto’s

Sinterklaasfeest bij Siemens Den Haag

Je zal vandaag als nietsvermoedend kind met je ouders naar het werk toe gaan voor een gezellig sinterklaasfeest. Voor de deur trof je de Blaasbalgen Zwartepietenkapel! Met een heerlijk herfstzonnetje en een dun winters windje werden alle kinderen en ouders opgewarmd voor het Siemens Sinterklaasfeest 2016! Een paar uurtjes eerder kwamen de Pieten zoals eigenlijk altijd, weer langzaam op gang. De vrolijke noot was goed gevuld, inclusief heerlijke hapjes. Eigenlijk waren alleen de spons en de kwast druk in de weer. Baspiet was even helemaal de weg kwijt. Zijn nootjes waren te klein en hij wilde deze dag graag achterstevoren door het leven. Dat krijg je er van als je voorstelt om een snipperdag te nemen. De pechvogel achtervolgt je dan! Na dat onze trouwe hulpWillem ons naar Den Haag bracht ging het feestje los. De schuifpieten maakten er op de Siemens rotonde een waar marsconcours van. Enkele trompetpieten hebben nu nog steeds een tropische yell in hun oren en de hoofdpiet had bruine bonen in zijn oren, ehh… ik bedoel hij kon niet zo goed horen! Meezingen en klappen werd natuurlijk uit volle borst gedaan, vooral door de kinderen. Nadat alle kinderen naar binnen waren bliezen wij onze laatste pepernootjes uit. Bedankt Siemens voor de uitnodiging. Wij hebben weer een heerlijk muziekje gemaakt! Op naar morgen… een hele vroege morgen!

Souspiet

 

 Klik hier voor de foto’s

Marbella4days Walking – Maandag

Marbella we gaan je missen. Zoals jullie in de dagelijks verschenen verslagen op onze site, de thuisblijvers mail, alle Facebookberichtjes en via Twitter en Instagram hebben kunnen lezen is onze Spaanse trip wederom een geweldig succes. Het weer was geweldig, de sfeer was ontspannen en muzikaal stond het als een huis. Het is blijft prachtig dat je door het uitvoeren van je hobby mensen in zoveel verschillende emoties kan en mag brengen. Van dikke tranen tijdens Always On My Mind en My Way tot een grote glimlach bij de klanken van On The Road Again en Joost, we hebben ze afgelopen week allemaal weer mogen zien, helemaal geweldig! Vandaag is de dag niet gevuld met muziek maken maar met reizen, de Spaanse-toer is ten einde en we ‘moeten/mogen’ weer naar huis. Om 08.00 vertrokken we met 2 afgeladen taxibusjes vol koffers en instrumenten naar het vliegveld van Malaga van waar we vlogen naar Amsterdam. Zal het allemaal gaan lukken met het inchecken van de instrumenten, hebben we alle koffers en instrumenten nog als we straks op Schiphol aankomen, het zijn zomaar wat spannende vragen die leven binnen de club. Maar… we mogen jullie opgelucht melden dat alles goed is gegaan en we na een prima vlucht inmiddels onderweg zijn naar Leidschendam. Graag bedanken we nog even de familie Koomen voor het passen op onze bus en het heen en weer rijden van onze trouwe chauffeur Willem. Helemaal super, nu konden we in onze eigen bus van en naar Schiphol reizen. Via deze weg wil ik ook alle Blaasbalgen bedanken voor hun vertrouwen, geduld en inzet afgelopen week. We hebben er met z’n allen voor gezorgd dat het een week is geworden waar nog lang over gelachen en nagepraat zal gaan worden, en als club zijn we een mooie ervaring rijker. Een week om nooit meer te vergeten.

Michael van Vliet

 

 Klik hier voor de foto’s

Marbella4days Walking – Zondag

Dan is het alweer zondag, de laatste dag van ons verblijf in Marbella. Na wat over en weer Appen over de kleur van het slingertje, staan we in ons gele Marbella shirt om 12:00 uur voor ons hotel klaar. Aangekomen op de boulevard maken we een groepsfoto met de familie van Rijswijk. Met “Het Dorp” staan we stil bij het overlijden van onze hoofdsponsor Arie van Rijswijk. Spelen en zingen met een brok in de keel blijft lastig en dat zal niet de laatste keer zijn deze dag. Waardering wordt door de familie uitgesproken en in optocht gaan we naar de voor een drankje. ‘t Jazzezz wordt bedankt voor de spontane jamsessies en de gezellige onderonsjes. Daarna met elkaar op de foto en wederzijds worden cadeautjes uitgewisseld. Aan de finish spelen we de lopers met onze muzikale klanken binnen en ook hier hebben we weer een feestje van gemaakt. De lopers komen binnen met gladiolen en ontvangen hun welverdiende medaille. Na ons tweede setje, met een aantal, op naar de bakker om de inwendige mens te versterken. Terug van de lunch hoorden we een leuke feestkapel spelen. In polonaise eropaf, instrumenten pakken en meespelen!!!! Ahum, iets te laat terug van de lunch! Ondertussen stroomt de boulevard vol met, speciaal voor deze dag, feestelijk uitgedoste vierdaagse lopers! Sfeertje hoor!! En dat sfeertje is moeilijk te omschrijven als je er zelf niet bij bent geweest. De interactie met het publiek is enorm en de complimenten vliegen ons om de oren. Zeker als we Claire en Hans een aubade geven. “I did it My way” kwam bij hen flink binnen. Dat zijn de woorden van Claire zelf en dat verteld ze met tranen in haar ogen, trouwens Hans heeft het ook niet drooggehouden. De muzikale afsluiting bij Hestia was niet van de lucht. Wat een volk was daar verzameld. Waar we altijd binnen moeten spelen konden we nog maar net aan het randje bij de haven een plekje vinden. Wetende dat dit ons laatste kunstje zou zijn, ging ook hier nog even het dak eraf. Van hoeveel mensen we complimenten hebben mogen ontvangen zou ik niet weten, maar dat we weer terug moeten komen, staat voor hen als een paal boven water. Alle sores van de afgelopen dagen van ons af laten glijden en nog even nagenieten van de successen. Dank aan alle fans, supporters en alle mensen met complimenten naar ons. Ook dank aan alle muzikanten en begeleiders voor hun tomeloze inzet! Morgen beleven we nog een terugreis, maar deze ervaringen kan niemand van de Blaasbalgen afnemen!

Karel Boers

 

 Klik hier voor de foto’s

Marbella4days Walking – Zaterdag

Vanmorgen begon de dag zonnig, iedereen heeft lekker ontbeten en snel ons vaste koffie adres gevonden voor een goede bak koffie. Na de koffie ging iedere Blaasbalg zijn eigen weg. Sommige een stukje hardlopen, andere gingen het sfeer volle Marbella op de foto zetten en weer andere namen een duik in het zwembad; toch wel lekker en luxe dat je in de ochtend nog tijd voor je zelf hebt. Om 12 uur was het officiële verzamelen en voor ons koffieadres (de eigenaar komt uit Oostenrijk) hebben we nog even Rosamunde gespeeld. Daarna door naar de boulevard waar we een groepsfoto gemaakt hebben. Toen in mars formatie via de finish naar onze vaste speel locatie waar we gelijk aan ons eerste setje begonnen. Samen met onze vrienden van Jazzezz hebben we weer afwisselend diverse setjes gespeeld. Richard zijn beugel was eindelijk in Marbella beland dus ons slagwerk was weer een stuk bewegelijker wat het spelen veel meer eigen maakte. Tijdens kwam onze 3e set, er een Spaanse schone op Michael af die hem helemaal het hof maakte. Na een kus op de wang wilde Michael natuurlijk wel even met haar op de foto. Om 17 uur was het tijd voor een laatste nummer en op verzoek van Marijke (een van de mensen van de organisatie) was het Brabant geworden voor haar ouders die vieren dat ze morgen 50 jaar getrouwd zijn. Daarna door naar Hestia voor een laatste setje, waar het publiek lekker heeft meegezongen met De Woonboot en na alle andere meezingers hebben we nog een lekker drankje gekregen en zijn afgetaaid naar het hotel. Hier ontstond nog een spontane balkon scene waardoor de hele straat geblokkeerd werd door het toegestroomde publiek. Iedereen ging even tot rust komen en wat eten zodat we om 20.45 uur weer allemaal paraat stonden. Om 21.00 uur werden we weer op het plein verwacht om op verzoek van de gemeente Marbella daar nog een setje te spelen, iets waar wij graag gehoor aan geven! Om 21.00 uur stonden wij klaar om te gaan knallen op het Plaza de la Iglesia. Er waren nog wat kleine Spaanse danseressen bezig, erg mooi om te zien en het publiek en De Blaasbalgen genoten er van. Ietsje later dan gepland konden we aan onze laatste set van vandaag beginnen. Na wat rustige nummers bouwde we de sfeer snel op. We kregen wat versterking van de danseressen wat het geheel af maakte. Als laatste speelden we de nummers “Mag ik dan bij jou” waarbij de lampjes op de telefoon aan gingen bij het publiek en “My Way” met een solo van uit het publiek van Michel wat een staande ovatie en een hele hoop kippenvel opleverde. Morgen gaan we beginnen aan de laatste dag, we hebben er veel zin in en het weer lijkt weer super te worden. Wist u dat Shoarma eten voor een optreden niet altijd een goed idee is, vooral niet voor mensen met een snelle darm werking. Wist u dat door schoonzwem wedstrijden een van onze leden helaas vandaag al naar huis moest, wij wensen haar veel succes. Wist u dat het hier vandaag gewoon heerlijk zonnig en 26 graden was, wij willen u niet jaloers maken hoor! Wist u dat je nu voor de Rabobank clubkas actie kan stemmen op De Blaasbalgen?? Vergeet dat dus niet.

Mark van Niel

 

 Klik hier voor de foto’s

Marbella4days Walking – Vrijdag

Vandaag een jarige in ons midden. Onze Kees werd vandaag 76 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Met alle Blaasbalgen verzamelden we om half 9 in het restaurant waar we kees verwelkomde met het Lang zal ze leven. Na alle zoenen en handdrukken en een goed ontbijt had Kees gezorgd voor koffie met aphelstudel bij de koffiebar in onze straat. Ondertussen was ook de zon gaan schijnen dus dat beloofde weer een mooie dag te gaan worden. Om 12 uur verzamelde alle Blaasbalgen zich beneden, dit keer in de kaki broek en roze polo, en vertrokken we richting de boulevard. Wat leuk is om te vertellen is dat we dit jaar een nieuw collectors item hebben, namelijk een gele button. (Welke Petra zo super had geregeld). Op deze button staat het logo wat speciaal voor deze Marbella editie is ontworpen. Wilt u er ook nog 1 hebben, stuur dan een mail naar promotie@deblaasbalgen.nl (op is op) Afijn, vandaag hebben we 4 setjes gespeeld op de boulevard. Onder de spaanse zon en het genot van wat alcoholische drankjes werd de polonaise al snel ingezet en werd er luidkeels meegezongen met Brabant en de Tralalamedley. Ook de complimenten vlogen ons weer om de oren maar de leukste van vandaag was toch wel dat we bij elkaar leken te kloppen. Om 17 uur vertrokken we naar Hestia waar we ook nog een paar nummers hebben gespeeld. Na een drankje zijn we weer terug gegaan naar het hotel en hebben de blaasbalgen vanavond een avondje vrij.

Tot morgen!

Chantal Vermeer

 

 Klik hier voor de foto’s

Marbella4days Walking – Donderdag

’s Nachts kwam de regen nog met bakken uit de lucht maar na een lekker ontbijtje brak het zonnetje voorzichtig door. Vandaag gaat het eindelijk gebeuren, we kunnen doen waarvoor we naar Marbella zijn gekomen, muziek maken en het publiek vermaken onder de Spaanse zon. Iedereen heeft er zin in en is klaar om te gaan. Dat betekende korte broek, witte polo en slippers aan en voor de zekerheid toch maar het lichtblauwe vest mee, deze info werd ons door Bert prima op tijd mede gedeeld.

Bert is de manager van De Blaasbalgen, zijn filmpje van zijn spontane optreden in het vliegtuig van TUI als stewardess was inmiddels al door 5000 personen online gezien. Naast TUI heeft Bert ook nog bij andere vliegtuigmaatschappijen een baan aangeboden gekregen, waaronder eentje met een blauw logo en 3 witte letters, maar dit terzijde. Hoe gaat hij dit nu bij elkaar managen?

Op de boulevard aangekomen, begonnen we met rustig 2 nummertjes in spelen. Daarna hebben we om 12:30 uur onze eerste set gespeeld. Vervolgens was het de beurt aan het dixieland bandje: ‘t JAZZEZZ. Dezelfde muziekcollega’s hebben ons uit de brand geholpen door een standaard voor de snaredrum te lenen. Het harnas van Richard heeft helaas de reis naar Marbella nog niet weten te maken.

De temperatuur begon al lekker op te lopen en ook het publiek waaronder vele wandelaars werd steeds uitbundiger, danste en zong lekker mee en dat na zo’n lange wandeltocht.
Tijdens onze tweede set werden wij verrast door de familie van Rijswijk. Tegen alle verwachtingen in stonden ze ineens voor onze neus. Wat een super mooie verrassing dat de familie de moeite heeft genomen om af te reizen naar Marbella. Binnen De Blaasbalgen is dit als zeer bijzonder ervaren, een moment om nooit te vergeten.

Onze laatste set was een zeer mooie afsluiter; de polonaise werd ingezet en met een wijntje in de hand was het feest compleet. Aan de hoeveelheid complimenten kunnen we opmaken dat de toeschouwers onze sets van vandaag hebben gewaardeerd. Ook werden diversen Blaasbalgen gevraagd om met toeschouwers op de foto te gaan. Na onze sets op de boulevard hebben we nog een paar nummertjes gespeeld in de beachtent: Hestia. Een door gelegenheid gerund door Nederlanders waar we deze week ook terecht kunnen voor appeltaart en bitterballen.

Na een snel diner was het tijd om weer de instrumenten te pakken. De afgelaste avond van gisteren hebben we ruimschoots goed gemaakt. Op het sinaasappelplein hebben we een prima setje gedraaid, de interactie was weer volop aanwezig. Deze keer heeft de lokale Spaanse bevolking ook kennisgemaakt De Blaasbalgen, een leuke afsluiting van de eerste muzikale dag.
Op naar de dag van morgen!

Bas Krommenhoek

 Klik hier voor de foto’s 

Marbella4days Walking – Woensdag

Op een tijd dat zelfs de vogels het nog te vroeg vinden om te fluiten zijn de muzikanten van Feestkapel De Blaasbalgen al druk in de weer en trotseren zij de nacht richting Leidschendam. Maanden van voorbereiding zijn eraan vooraf gegaan maar eindelijk is het vandaag dan zover, we gaan weer naar Marbella voor een meerdaags muziekspektakel tijdens de Marbella 4Days Walking.

Op de verstreken boardingpasses stond een vertrektijd van 07.00 uur aangegeven wat betekende dat we om 02.00 uur mochten verzamelde aan de Oostvlietweg te Leidschendam om vervolgens met onze eigen bus en vast chauffeur Willem naar Amsterdam gebracht te worden. Het vliegen vanuit Amsterdam deed bij sommige van ons het hart sneller kloppen, maar gelukkig moesten diezelfde leden er ook het vroegst uit… Ik bedoel er niks mee verder maar het woord KARMA zegt u wellicht genoeg.

Het inchecken van de instrumenten, onze persoonlijke bagage en vlucht OR627 zijn door het grond en cabine personeel van TUI tot in de puntjes verzorgd en verdiende (met de hulp onze eigen steward Bert Training) de officiële status van Blaasbalgen Airlines. TUI bedankt voor jullie geduld en goede zorgen, jullie mogen trots zijn op dergelijk personeel.

Bij aankomst in Malaga bleek er toch een klein missertje. Ergens tussen Amsterdam en Malaga bleek de carrier (ook wel beugel genoemd) van onze snaredrum verdwenen te zijn. Niet geheel in het voordeel voor een feestkapel als de onze. Tot nog toe word er druk heen en weer gebeld en geappt met dergelijke instanties over hoe we dit gaan oplossen, maar ik kan u beloven het komt goed.

Inmiddels maken De Blaasbalgen zich op voor het avondprogramma in Marbella. Door de aanhoudende regenval (zit je dan in je middellandse zeeklimaat) is het optreden van vanavond komen te vervallen en hebben we dus alle tijd om ergens een lekker hapje te eten, en vervolgens lekker te gaan slapen of nog even de stad te verkennen.

Fijne avond en vergeet u niet op ons te stemmen bij de Rabobank Clubkas Campagne!

Tot morgen!

Jasmijn Jouvenaar

 

 Klik hier voor de foto’s

RaboClub Campagne

Als Rabobank lid kent u hoogstwaarschijnlijk de jaarlijkse RaboClub Campagne. Zo niet, dan even een korte uitleg. Bij de Rabobank Clubkas Campagne bepalen de klanten en leden welke verenigingen en clubs een sponsorbijdrage krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Vanaf vandaag krijgt u als Rabobank lid een stemkaart in de bus of een email. Met de code die op deze kaart staat kunt u stemmen uitbrengen. zouden graag zien dat u deze kostbare stem uitbrengt op onze vereniging: Feestkapel de Blaasbalgen!

Onze feestkapel verzorgt al sinds zeventien jaar sprankelende optredens in de regio, waarbij u misschien zelfs wel aanwezig bent geweest. Een hoogtepunt daarbij zijn de optredens tijdens carnaval. Met name die voor de ouderen en verstandelijk gehandicapten nemen bij ons een bijzondere plaats in.
De kosten om onze activiteiten te blijven voortzetten worden almaar hoger en subsidies worden rap afgebouwd. Dus door uw stemmen uit te brengen op onze verenigingen levert u een zeer belangrijke, financiële ondersteuning.

Namens onze verenigingen danken wij u bij voorbaat voor uw stemmen!

 

Bloemencorso in het stadje Winkel N-H Waar??

Juist… de Blaasbalgen waren vandaag op stap naar Winkel in Noord-Holland. Een plaatsje van 3.300 inwoners. Volgens wikipedia heeft dit plaatsje zelfs van oorsprong stadsrechten. Voor vandaag minder belangrijke gegevens, wij gingen op pad voor een muzikaal feestje! Op de 4e zondag in september wordt jaarlijks in Winkel een bloemencorso gehouden. Prachtige wagens opgemaakt met dahlia’s worden door de straten geduwd op handkracht. Wij waren er naar toe onderweg. Overvolle wegen richting het Noord-Hollandse zorgden voor wat vertraging en uiteindelijk precies op tijd arriveren. TTH Hazerswoude, Het Alkmaars Trompetterkorps en Drumband Rhenen hadden net de rondgang afgerond. De Blaasbalgen waren geboekt voor de afterparty, de opwarmer voor de prijsuitreiking zoals later bleek. Dit najaar is er een aardig setje nieuwe muziek toegevoegd aan ons programma en vanmiddag hebben we ontdekt dat de diverse nummers aardig aan slaan. Altijd fijn voor het vertrouwen als de nieuwe muziek zo wordt ontvangen. Her en der in de hoofdstraat van het dorp stonden de diverse wagens opgesteld, vaak kort daarbij vergezeld van een paar flinke tafels met de “teams”. Feestvierend na ongetwijfeld dagen en weken hard werken aan de creaties. In het heerlijke septemberzonnetje was het goed toeven en er werd vrij vlot gedanst en gezongen op onze klanken. We begaven ons van zitje naar zitje, hadden soms moeite om weg te komen bij een groep en onze aandacht te verdelen over de gehele straat. Maar wat was het een feestje! Jong talent op de cymbells, solo’s met en zonder dansjes, marcherend door het dorp, overburen die elkaar misschien wel voor het eerst naar elkaar hebben horen zingen…. De foto’s en filmpjes zullen ongetwijfeld hier wat van tonen. Toen de groepen zich op het centrale plein verzamelden voor de prijsuitreiking zat ons optreden er op. Sfeervol, lekker ongedwongen optreden, een fijn pauze plekje en dat alles dus in Winkel, the place to be deze middag! We bedanken natuurlijk onze Fons en Willem voor de beelden en ons immer betrouwbare vervoer! Winkel, en specifiek de organisatie van dit corso, bedankt! Jullie weten hoe je een feestje bouwt op straat, wat een verrassend gezellige middag en avond was het!

Justin van Genderen

 

 Klik hier voor de foto’s