Feestkapel De Blaasbalgen wederom in het altijd bruisende Tiel

Bij het horen van de plaatsnaam Tiel denkt u waarschijnlijk aan Flipje, De Betuwe en fruitcorso’s. Maar wist u dat er in het centrum van dit prachtige stadje afgelopen zaterdag voor het 22ste jaar een grootse taptoe werd georganiseerd? Nee he, daar was ik al een klein beetje bang voor. Gelukkig zijn daar dan altijd weer de razende Blaasbalgen-reporters die alles voor u in de gaten houden en de vaste optredenverslagen voor u verzorgen. Door het lezen van deze terugkerende verslagen bent u er toch altijd een beetje bij geweest en mist u geen enkel detail. Praat immers wel zo makkelijk maandag bij de koffieautomaat ;-). Grote namen uit de Nederlandse muziekwereld waren afgelopen zaterdag neergestreken in het Gelderse Tiel. De dag begon voor de ruim 300 muzikanten met een straatparade door het centrum van Tiel om de 22ste Taptoe Tiel nogmaals onder de aandacht te brengen. Vervolgens werd het gezamenlijk te spelen finalenummer gerepeteerd, hierna kon de show beginnen. Allemaal leuk en aardig, maar waar zijn De Blaasbalgen in dit verhaal hoor ik u denken. Wel dat zal ik u vertellen, nog lekker bij de nabijgelegen grote gele M. De organisatie had Feestkapel De Blaasbalgen na het succes van vorig jaar wederom gevraagd voor de invulling van het voorprogramma, de pauze en after party van de taptoe. De Blaasbalgen waren hierdoor vrijgesteld voor het middagprogramma, iets wat met 25 graden totaal geen straf bleek.

Na het hapje onderweg vervolgde Blaasbalgentours de reis naar een zon overgoten Tiel. De instrumenten werden uitgepakt, de juiste kiel uit de kreukels getrokken en na een nummertje inspelen ging het feestgebruis los. Onder leiding van (daar is die weer) Tambour-maître Bert of zoals van de tribune werd geschald Bertjuuuuhhhh heeft Feestkapel De Blaasbalgen Tiel en haar gasten kennis laten maken met muziek maken op De Blaasbalgen manier. Een vorm van muziek maken in een gezelschap die door de leek vaak als leut, lol of gezelligheidsgroepje wordt afgestempeld. ‘’Wil je wel muziek maken maar niet de zogenaamde lasten van een showkorps, dan ga je toch bij een feestkapel’’ is een veel gehoorde uitspraak. De Blaasbalgen hebben vanavond in Tiel laten zien dat de feestkapellenwereld meer is dan alleen leut en gezelligheid en er weldegelijk hoogstaand muziek gemaakt kan worden, entertainment in een ander jasje. Dat voor dit jasje hard gewerkt en gerepeteerd moet worden spreekt voor zich.
De Blaasbalgen hebben voor de 2e keer op rij een geweldige muzikale avond gehad in Tiel en er zal door de leden nog lang over na gesproken worden. De interactie met het publiek is vooraf altijd spannend, maar dit bleek wederom nergens voor nodig. Zowel vooraf, in de pauze maar ook achteraf in de feesttent ging het dak eraf. Al die blije gezichten maken muziek maken een geweldige hobby en met een muzikale club als De Blaasbalgen kan ik me persoonlijk niet beter wensen.

Organisatie, sponsoren, publiek, medemuzikanten en afgereisde fans bedankt voor deze prachtige avond, wat Feestkapel De Blaasbalgen betreft tot volgend jaar.

Michael van Vliet

 

 Klik hier voor de foto’s

 

Geef een reactie