Tweede editie van de Daikin Warmste Winterdag

Vorig jaar in Thialf de eerste editie en nu in Rotterdam zijn we er ook bij voor de tweede editie. Het is een groot schaatsspektakel voor alle gehandicapten, jong en oud, op IJsbaan Rotterdam. Er wordt gestart met een warming-up door oud-schaatster Barbara de Loor. Verder is er een photobooth en kan je op de foto met mascotte Pompie die vrolijk langs het ijs iedereen staat aan te moedigen. Pompie is een dikke fan van De Blaasbalgen geworden, dat kan je wel zien aan de foto’s.

Maar goed, vandaag met eigen vervoer naar Rotterdam. De Blaasknarren hadden voor een optreden in Apeldoorn, de Midwinter Marathon, de bus in gebruik.

We komen aan in een druilerig Rotterdam, drinken een bakkie koffie en mogen een half uurtje, bij de ingang, de deelnemers op onze muziek naar binnen spelen. Ik kan je vertellen dat de sfeer er al snel in zit. Het is hier altijd een feestje om een optreden te mogen verzorgen, de mensen zijn zo dankbaar!

Na de binnenkomst spelen we nog zo’n drie setjes tijdens de wissel van de activiteiten. Dat geeft, volgens zeggen, zo’n mooie ijsbaan sfeer! We genieten van de drankjes en de croissant die we aangeboden krijgen en vermaken ons prima tussen de setjes door. Dat zien schaatsen doet schaatsen, is niet het echte spreekwoord maar we zien wel Bert ineens met knal oranje schaatsen op het ijs zijn kunstjes vertonen. Stoer hoor!

We kijken terug op een mooie dag met veel gekkigheid, gezelligheid en plezier.

Dankzij Sabrine, Jeroen en Arjen hebben we in een ietwat samengestelde bezetting gespeeld, maar desondanks stond het muzikaal erg goed onder elkaar. Een mooie generale voor het komende carnavalsweekend.

Zaterdag 10 februari zijn we de hele dag te zien in Leidschendam vanaf de sleuteloverdracht in het gemeentehuis tot aan de “doop” van het prinsenpaar aan de Sluisjes. Zondag beginnen we met Frühschoppen in Noordwijk en daarna op naar Brabant waar we tot in de late uurtjes zullen zijn.