Op bezoek bij de Keilebijters

Het is zaterdagavond rond zeven uur als wij verzamelen in De Vrolijke Noot. Met Richard achter het stuur van de bus gaan we naar Rotterdam. Eerst even tanken en dan op naar het feestgedruis in residentie Lolland, naar CC De Keilebijters. Zij vieren hun jubileum 55+3.

Het is een bijzonder optreden voor ons. Wij zijn n.l. uitgenodigd door CV De Damzwabbers om deze avond als hofkapel met hen mee te gaan en dat doen we natuurlijk graag. We arriveren ruim op tijd en kunnen nog even de feestzaal verkennen. Daar is het al flink druk. We zien veel carnavalsgangers, -steken, fazant veren en zijn juist op tijd voor het openingswoord van Prins Bacchus de 3e. Hierna zet de huiskapel van CC De Keilebijters, De Zwiebels, een daverende polonaise in. De Zwiebels staan “aan” en het feest is begonnen. Het wordt maar drukker en drukker, zelfs zo druk dat er voor De Damzwabbers geen doorkomen meer aan is om hun polonaise te lopen.

Dan zijn wij aan de beurt. We wurmen ons door de carnavalsgangers naar het podium en spelen onze set met een nieuw carnavals repertoire. Er wordt flink meegezongen. Toch fijn dat wij dit in een korte tijd voor elkaar hebben.

Terug in de kleedkamer, staat De Gespleten Klomp uit Leiden warm te spelen. Als hofkapel van De Keilebijters van de afgelopen 25 jaar spelen zij een set met de voor hun bekende sound.

Wij zijn klaar, drinken nog wat en gaan op huis aan. Morgen wacht ons weer een optreden op de IJsbaan Rotterdam. Wij spelen dan voor Fonds Gehandicaptensport de tweede editie van de Daikin Warmste Winterdag.