De Blaasbalgen bij het Gehandicapten Carnaval bij de Damzwabbers

Daar gaan we weer voor ons eerste optreden, dit jaar, bij De Damzwabbers. Zeg maar, een thuiswedstrijd in de kantine van voetbalvereniging RKAVV.

Prins Tractorus, Pages Stefanie en Senna, Opper Melvin, Jeudprinses Gwen, Jeugdpage Lilly, Jeugdopper Levi en Hofnar Demy, allemaal zijn ze van de partij om van het gehandicaptencarnaval een waar festijn te maken.

Wij verzamelen rond 12:30 uur en 13:00 uur start het feest, met de intocht van alle hoogheden, op onze klanken, een welkomstwoord van Prins Tractorus gevolgd door een daverende polonaise. Iedereen op de been, achter de rollator of in de rolstoel, voor een grote optocht.

Hierna begint het feest pas echt. De welbekende “karaoke” gaat van start. Dat er van tevoren flink geoefend is, is goed te horen. Het ene na het andere lied galmt door de zaal en iedereen heeft dikke pret. De loco burgemeester mevrouw Astrid van Eekelen komt het feest nog eens flink aanmoedigen en draagt haar steentje bij in de karaoke.

Polonaise en karaoke worden deze middag afgewisseld en om de verbruikte energie weer aan te vullen worden de gasten getrakteerd op een hapje en een drankje. Het feest kan niet op.

Zelfs de Federatie Europese Narren is aanwezig en onderscheidingen worden uitgewisseld. Deze federatie heeft als doel het cultureel erfgoed “carnaval in Europa”, en in het bijzonder in Nederland, stimuleren, ontwikkelen en in een uniforme richting te leiden.

Wij hebben het dik naar ons zin en de nieuwe carnavalsnummers hebben hun primeur. Ze gaan er dik in bij de carnavalgangers en worden luidkeels in de polonaise meegezongen. Dit alles wordt nog eens extra aangemoedigd door Tim. Tim is bij dit feest altijd aanwezig met trompet en in een mooi t-shirt van De Blaasbalgen. Hij is al onze trompetten de baas en na afloop krijgt iedereen een dikke natte knuffel van hem.

Zoals aan ieder feestje komt ook hier een einde aan. Na een dankwoordje van ons aan de organisatie en het laatste nummer “Maak me gek”, mogen we nog niet weg. Alle Damzwabbers feliciteren ons met het 25 jarig bestaan van de club en zingen ons uit volle borst toe met een “lang zullen ze leven”!

We kijken terug op een mooi begin van de Carnaval en maken ons op voor het volgende optreden, zaterdag 3 februari. Wij zijn dan te vinden in Lolland op het 55 jarig jubileum feest van CC De Keilebijters in Rotterdam, als huiskapel van CV De Damzwabbers. Zien wij u daar ook??