Trainingsweekend was weer hard werken

“Beste Justin, het is een goed gebruik dat het nieuwst lid op ons trainingsweekend een verslag maakt van het weekend. Dit jaar is de eer aan jou!” En dan stap je op vrijdagavond in de bus op weg naar Het Mussennest in Otterlo. Een hele stapel nieuwe muziek, een vol gemotiveerde instructie en groep muzikanten en het keukenteam begonnen aan het Blaasbalgen trainingsweekend 2016. En ik… op zoek naar wat leuke feitjes om een aardig verhaaltje te bakken hierover. Als je vanuit de showband-wereld komt zoals ik, heb je een bepaald beeld bij een “trainingsweekend”. Daar voldeed het in ieder geval niet aan. Laten we allereerst maar eens een nieuwe term verzinnen: muzikaal sfeerweekend komt aardig in de buurt.

Vrijdagavond begon natuurlijk met het veroveren van een bedje in één van de twee slaapzalen. Hoe zat het ook alweer… de achterste voor de snurkers en luidruchtige (of is dat hetzelfde?) en de voorste voor alle anderen… of toch net anders. Anyway: een stapel omgezaagde bomen, fris en fruitige gezichtjes in de ochtenden, en evaluatiegesprekjes bij het ontbijt waren het resultaat van een volledig vrije bedden tombola. Slechts een enkeling kon ik betrappen op het subtiel melden van een vaste plaats indeling met wat persoonlijke autistische informatie. Al snel werd er een start gemaakt met de aangekondigde befaamde stapel blikjes op de schouw, praatjes pot en andere gezelligheid. Oh… en laat ik niet vergeten dat Bas van de Bas een leuk spelletje bij zich had: In één woord zijn de spelregels, de naam en doel van het spel alsmede de uitwerking uit te leggen: slagroomsnoet!

Zaterdagochtend 8.00uur…. YES, de wekker! (of zoiets). Een prima ontbijtje, een straf tijdschema en er tegenaan met uiteenlopende muziek. Als u dit verslag leest kunt u online reeds diverse previews vanuit het weekend beluisteren. Michel zoals gewoonlijk gedreven en fanatiek voor de groep met in de pauzes een ratelende computer en printertje om de puntjes op de i van de bladmuziek te zetten.

Na ruim een half jaar in de club rond te lopen ontstaat het beeld van een hechte groep pure muziekliefhebbers met enkele bijzondere clubtradities. Tegen 19.00uur op zaterdagavond werd er één weer even uitgelicht. Een kanariegele stoet van oud-prinsen van Blaasbalgië betrad Het Mussenest om Prins Sjorts en page Soep-el op te nemen in de eregalerij van prinsen en pages. Met de gebruikelijke versierselen werd dit ritueel gedecoreerd waarna het tijd werd voor een prima tafeltje oosters voedsel. De schouw was gevuld met inmiddels zeker 4 lagen gestapelde blikjes.

Met speciaal transport was er in de middag een flesje bezorgd voor de Basbrothers. Na de maaltijd kon een flinke poetsbeurt voor de Sous-lijn dan ook niet worden vergeten. Bas en z’n brothers gingen aan de gang: Maar liefst 3 sousafoons blinken de komende maanden als nooit tevoren en zijn vanaf binnenkort als trio ook live te horen! De rest van de avond werd gevuld met wat stom OH-en, een potje sjoelen en… een vliegende knots. Sommige mensen noemen dit spel Jungle Speed. Vormpjes en kleurtjes bekijken voor gevorderden zeg maar. Het veroorzaakt enige hyperactiviteit, krassen op handen en soms wat drankmisbruik en een vliegende knots. Wel stom toevallig dat deze laatste combinatie bepaalde mensen “overkomt”, toch Ada? De stapel op de schouw tikte op zondagochtend inmiddels een laagje of 6 ruimschoots aan, met her en der een ingestort gaatje.

Harry spotte zondagochtend met de wandelclub nog voor het ontbijt een paar heuse Balgenpaparazzi (of waren het wilde paarden?) tijdens een wandelingetje en daarmee kon ook deze dag van start! Puntjes op de i, nogmaals een aantal nummers van de zaterdag doornemen en na de terechte bedankjes aan de kook- en boodschappenploeg was het tot slot tijd voor een nieuw setje achter elkaar. Als je mij een half jaar geleden had gezegd dat een setje bij een dweilorkest gevuld zou worden met deze titels zou ik het niet geloven. Echter in de Blaasbalgen-stijl gaan we hier volgens mij verrassend mee voor de dag komen. Net even anders natuurlijk!

Beste Balgen: ik heb een heerlijk muzikaal weekend genoten en vond het een eer om erbij te zijn en op terug te kijken. Op naar een mooi seizoen vol gezellige optredens!

Justin van Genderen

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie