Kindercarnaval bij Blixembosch in Eindhoven

Vandaag onze tweede carnavals dag, iedereen was weer fit en goed gekleed om 11.00 uur aanwezig. Nou ja een enkeling had ondanks Bert zijn duidelijke instructies toch nog de verkeerde kleding aan. Met een lekker bakkie koffie er bij was het tijd om de bus in te gaan. Willem was helaas nog steeds ziek maar gelukkig was Wouter van Zwabbertours bereid gevonden om onze bus te rijden. Wouter kennen we van dDe Damzwabbers dus erg gezellig dat hij er bij is. In de bus op weg naar Eindhoven, het woei flink dus af en toe zwabberde we wat over de weg. Aangekomen in Lampengat, op naar de wijk Blixembosch waar het kindercarnaval gevierd werd. Toen we aankwamen hoorde we dat er 450 kaarten verkocht waren en er nog 150 aan de deur te koop waren maar dat kwam wel goed zei de organisatie. Lekker druk dus.

Tijd voor het eerste setje, eerst even twee rustige nummers in de ontvangst hal en dan door naar boven naar het grote feest. In een tot feestzaal omgetoverde sporthal stond alles klaar en kon het feest beginnen. Na een paar nummers nam Jeugdprins Rico d´n Urste met hofdame Lisa en adjudant Erik het woord. Na zijn proclamatie kon het feest beginnen en werd de polonaise ingezet. Wij hebben nog een paar nummers gespeeld en konden toen wat gaan eten en drinken.

Na een uurtje was het tijd voor het tweede setje en we zijn weer beneden begonnen en door gegaan naar boven. Polonaise lopen houden ze in Blixembosch niet van maar men stond te genieten van de muziek en dat was na afloop aan de vele complimenten wel te merken. Leuk altijd om te horen dat men geniet van onze muziek. Tussen onze tweede en laatste set in kwam er een bus aan met de stadsprins Gilbert du Verre en zijn gevolg waaronder Hofkapel De Eendracht, hier speelt onze oud baritonist bij dus was blixemkort maar leuk wederzien. Na de officiële plichtpleging moest de stadsprins weer snel door naar zijn volgende bezoek. De hele middag door was er voor de kinderen verder een disco, een clown en een knutselhoek dus ze hoefde zich niet te vervelen. Met ons als afwisseling een erg leuk kindercarnaval. Inmiddels was het tijd voor onze laatste set, deze hebben we beneden in de hal gespeeld zodat we iedereen een beetje uitgeleid hebben en door onze prins en page werden de nodige mensen nog met een onderscheiding beloond. Nu was het tijd om weer snel de bus in te gaan en door te gaan naar ons volgende optreden. Wij hebben genoten dus misschien tot een volgende keer.

Mark van Niel

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie