Taptoe Renkum

Op zaterdag 28 september vierde Excelsior Renkum hun 85 jarig jubileum met een jubileumtaptoe in multifunctioneel centrum Doelumin Renkum. En wat doe je als je wilt dat je taptoe 1 groot feest wordt, dan vraag je Feestkapel De Blaasbalgen voor het voor en na programma.

Om 16:45 uur vertrok de bus uit Leidschendam, dit keer met de zwager van Wim als onze buschauffeur. Gelukkig viel de drukte op de weg mee dus om 18.30u waren we in Renkum. Na alle spullen te hebben uitgepakt gingen we de zaal in om ons eerste setje te spelen. Het publiek had er zin in en zong en deinde mee op de diverse nummers die we speelden.

Nadat De Blaasbalgen de zaal hadden verlaten was het tijd voor Excelsior Renkum om de taptoe officieel te openen met een openingsfanfare

Nadat de taptoe officieel was geopend was het de beurt aan Irene Ede, de Rijnmondband, Kamper Trompetter Korps en Door Vriendschap Sterk om hun show te presenteren.

Als laatste was het de beurt aan Excelsior om hun show te laten zien aan al het publiek wat speciaal naar hun jubileumtaptoe was gekomen.
Nadat alle korpsen waren geweest was het tijd voor de finale. Op muziek van Feestkapel De Blaasbalgen kwamen alle korpsen de zaal in gemarcheerd. Na een korte toespraak, het taptoesignaal en het Wilhelmus was het tijd om weer af te marcheren.

Voor Feestkapel de Blaasbalgen was het tijd om nog een setje te spelen bij de bar. Wat blijft het leuk om mensen te zien meezingen met nummers van “maak me gek” en “het dorp”.

Nadat de laatste noten waren gespeeld konden we onze spullen opruimen en terug naar Leidschendam.