Kids Heroes Fun Cruise

Inschepen!

 Na een heerlijke festival-zaterdag was het deze zondag tijd voor onze deelname aan de Kids Heroes Fun Cruise.

Onze chauffeur Lex bracht ons naar de Huygenshaven in Voorburg waar we inscheepten in de inmiddels welbekende sloep van de Vlietzeilers.

Tezamen met een hele vloot aan feestelijke boten met ieder een bekend kinderfiguur dobberden we richting de oude haven van Voorburg, langs het park, onder de Wijkerbrug door richting Leidschendam. Her en der werden we ingehaald door Shaun het schaap, Popeye, de figuren uit het zandkasteel of Buurman en Buurman.

Best aangenaam om op deze manier muziek te maken, dobberend op de Vliet met 25 graden, een heerlijk zonnetje en volop publiek langs de oevers!

Na het kruisen van de Sijtwendebrug volgde de “intocht” richting de Leidschendamse Sluisjes. Langs de Delftsekade lagen er volop oude schepen en dichter bij de sluis werd het drukker en drukker.

Volle terrassen en veel toeschouwers met kinderen om hun (muziek?) helden te zien.

Zelfs de burgemeester ging even met de voetjes van het dek toen we met een lekker stukje muziek direct achter zijn schip aanmeerden in de sluis.

Alle helden stapten uit bij het grote podium en De Blaasbalgen verzorgden nog wat laatste vrolijke noten vanaf het water. Deze kwamen abrupt ten einde op het moment dat de wal met een kusje werd aangedaan, zonder enige schade aan gebitten en instrumenten werd het ingezette nummer zingend afgemaakt (toch Arne?).

Voordat we vol gas richting ons clubgebouw voeren moest Mark van de boot af voor een busklusje. Stuurboord en bakboord of links en rechts (of toch andersom…) bleken echter wat lastig voor onze Mark. Je zal maar uitgestapt zijn en dan tot de conclusie komen dat je helemaal om moet lopen via de sluisbrug om op je plek van bestemming te komen. 50 meter varen naar de overzijde of 500 meter omlopen door een overvolle menigte…

Naar verluid is hij aangekomen…

Tot volgende week: De Blaasbalgen bij taptoe Renkum!