Festival Stompcity Music.

Omdat Stompcity Music en Feestkapel De Blaasbalgen dit jaar 20 jaar bestaan was er besloten om tijdens de Vlietdagen in Leidschendam een klein festival te organiseren. Op onze oproep om hier te komen spelen reageerde Foutje Bedankt en Streetband FF anderZ met veel enthousiasme. Samen met De Blaasknarren en De Blaasbalgen zouden hun voor hun voor het entertainment op het Sluisplein zorgen.

In de morgen werden alle kapellen verwelkomd met een kop koffie in “De Vrolijke Noot” en vandaar uit vertrok men met een boot naar de sluis waar men dan al spelend aankwam. Op het podium en bij de sluisjes zelf bracht iedere kapel 4 setjes van 20 minuten. Dit gaf een leuke en gezellige sfeer rond de muzikanten. Vele mensen bleven even staan om te genieten van de muziek. Tussen de setjes door had iedereen ruim de gelegenheid om even wat te drinken en te eten en van elkaars muziek te genieten. Ook blijft het altijd leuk als je in je “eigen” dorp speelt om weer vele oude bekenden te zien en hier weer is mee te spreken. Na dat om 17.00 de laatste noten geblazen waren vertrok iedereen weer te voet naar “De Vrolijke Noot” om hier met elkaar onder het genot van een drankje en hapje de dag af te sluiten.

Na afloop ging een groepje Blaasbalgen nog gezellig eten bij “De Oude Griek” en naar verluid is het nog heel lang onrustig gebleven daar.

We willen de organisatoren bedanken voor hun inzet, wij als Blaasbalgen hebben genoten van deze gezellige en muzikale dag.