Taptoe Dendermonde

Taptoe Dendermonde

Donderdag 4 juli waren De Blaasbalgen uitgenodigd om weer naar Dendermonde in België te komen. Ieder jaar worden aan het begin van de vakantie de dolle donderdagen geopend met een taptoe. In het voor en na programma stonden dit keer weer De Blaasbalgen.

Om 16.30u vertrok de bus uit Leidschendam dus dat was voor iedereen weer even haasten. Bij Barendrecht stonden ook nog wat leden en na die aan boord genomen te hebben waren we compleet. Gelukkig viel de drukte op de weg mee dus om 19.30u waren we in Dendermonde. Na een drankje en broodje gingen we het plein op om ons eerste setje te spelen. Het publiek had er zin in en zong en deinde mee op de diverse nummers die we speelden.

Na een half uur spelen mochten we gaan pauzeren en was het de beurt aan de showkorpsen om het publiek te vermaken. Dit jaar speelde Red Hackle Pipe Band, De Rijnmondband, Band of Liberation en de Euroband hun show op het plein. Na het taptoesignaal verlieten de bands het terrein weer en mochten wij weer het plein op. De stoelen waren nu allemaal leeg en we richten ons nu op de terrasjes van de cafés en restaurants rond het plein. Van terras naar terras met diverse nummers liep het publiek gezellig achter ons aan. Ook nu speelden we weer een half uurtje en hadden veel interactie met het publiek. Dit blijft leuk om zo te kunnen spelen.

Na de laatste noten was het tijd om de instrumenten weer in te pakken, nog even wat te drinken en weer de terugreis te aanvaarden richting Nederland. We willen de organisatie bedanken voor de uitnodiging en de goede zorgen. Ook veel dank aan Ed die vandaag onze buschauffeur was en ons veilig heen en teruggebracht heeft. A.s zondag hebben we nog onze barbecue, daarna gaan we nog 2x repeteren en dan begint voor ons ook de vakantie.