Diezeblaozers Zomeravondfeest Den Bosch

Het is een van de warmste dagen van het jaar en wij mogen met de bus, goed geventileerd, naar Den Bosch. Hier wordt in café “De Smidse” het stamcafé van de Diezeblaozer, het zomeravondfeest gehouden. Na een warme maar goede reis met ditmaal chauffeur Stefan komen we redelijk vroeg aan op de plaats van bestemming. Ook hier zijn de temperaturen aan de wat hoge kant. We worden enthousiast ontvangen en omdat we er dan toch zijn, spelen we alvast een opwarm-, hoe kan het ook anders, setje om in de sfeer te komen. De Torenstraat stroomt al snel vol.
Nog drie andere orkesten komen de avond opleuken. De Klankentappers uit Uden bijten het spits af met een pittige medley van oude nummers in een nieuw jasje. Hierna volgen De Blaasbalgen met een feestelijke set en brengen er de sfeer goed in. De Keienkraôkers uit Waalre weten een prachtige sfeer te brengen en huiskapel De Diezeblaozers zet een waar klankenpallet neer. Het is genieten met een zachte “G”. Veel voorbijgangers blijven staan, nemen een biertje en genieten van de sfeervolle muzikale klanken van de orkesten.
Zanger Dirk Meeldijk zet in het café, met echt Hollandse krakers, een gezellige sfeer neer. Aansluitend mogen wij rond 23:00 uur onze laatste set spelen en krijgen een ongekende polonaise in de overvolle Torenstraat voor elkaar.
Kijk, daar doen we het voor!! De Keienkraôkers sluiten het buitenfeest af. Petje af voor dit orkest, mooie muziek die de nodige keien weet te kraken!
00:00 uur moet het feestje buiten gestopt zijn maar binnen weet zanger Jack Kunkels nog een mooi feestje te bouwen. Wij zitten dan alweer voldaan en kilo’s lichter van het vochtverlies in de arco-bus terug, nog nagenietend van de complimenten, high five’s en schouderklopjes die we, naast een mooie herinnering, mogen ontvangen.
Een prachtige ervaring rijker als kapel van boven de rivieren, die met drie echte Brabantse kapellen een avondvullend en afwisselend programma mogen verzorgen. Met dank aan de Diezebloazers voor de uitnodiging!
Een mooie opwarmer voor het optreden van a.s. donderdag.
Dendermonde, we komen eraan!!