In streetparade naar Dweilen tussen de Plassen

Daar gingen we dan vandaag… na een ritje met de bus, bestuurd door onze Richard… in ouderwetse (soort van) marsformatie naar het kloppende hart van het Dweilen tussen de Plassen festival in Leimuiden. Het lopen gaat ons bijna allemaal nog prima af maar we doen toch veel liever een feestje maken op een gezellige plek.
Zo ook vandaag op deze zonovergoten en redelijk warme dag. 4 setjes in Leimuiden op het goed bezette festival.
De variatie zat er vandaag goed in met 4x compleet verschillende muziek op de speelplaatsen. 3 podia met jury die ons vanonder de parasol fanatiek hebben bejureerd, dank voor jullie mooie en waardevolle commentaren!

We hebben lekker gespeeld, nieuwe muziek die we vooral vaker moeten draaien om het echt routine te maken, en allerlei reeds bekende Blaasbalgen klassiekers.
Tussendoor hadden we prima gelegenheid om andere clubs te bekijken en zijn we prima verzorgd door onze begeleiders Rens en Annemiek.

Aan het einde van de middag verzamelden alle muzikanten van de 12 deelnemende kapellen zich bij het hoofdpodium voor de prijsuitreiking alwaar na enig samenspel de uitslagen bekend werden gemaakt. Als eerste feliciteren wij JONG met de winst in de Leutklasse! Daarna werd de dweil uitgereikt voor de meest opvallende muzikant. Deze grote eer viel te beurt aan “onze” grote trom speelster Saskia die wij delen met de Damstampers. Zij heeft deze middag een dubbel programma gedraaid door bij ons beiden steeds mee te doen. Grote klasse en dik verdiend de dweil en emmer gewonnen!

Daarna werd er afgeteld.. van plek 12 naar 10 nee…. 7 nee… 4 nee… een super mooie 3e plek is onze uitslag vandaag! Wij feliciteren Haagse Bluf met de 2e plaats en de Drumgabbers met de winst van Dweilen tussen de Plassen! Moe van een heerlijk dagje muziek met een flinke portie zon wandelden we naar de bus en tuften we terug naar ons mooie Leidschendam. Volgende week op naar Den Bosch!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan, bloem en buiten