Prins Sjorts de eerste en Page Soep-el

Dat we binnen Feestkapel De Blaasbalgen gek zijn op tradities zal inmiddels geen verassing meer voor u zijn. Binnen De Blaasbalgen zijn er verschillende, zo zijn er tradities waar wij allemaal trots op zijn, neem bijvoorbeeld de optredens die wij al meerdere jaren mogen verzorgen bij verschillende dodenherdenkingen. Ook zijn er in de loop der jaren tradities geboren waar een groot deel van De Blaasbalgen met het angstzweet onder hun oksels naartoe leeft en niet iedereen even trots op is.

Vanavond was het tijd voor een traditie die we kunnen indelen in de laatste categorie. Ieder jaar word er op de dinsdag voor het officiële carnavalsweekend een Prinscarnaval en de bijbehorende Page gekozen binnen de spelende leden van Feestkapel De Blaasbalgen. Dit is allemaal begonnen als een geintje maar begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. Aangezien wij volgende week dinsdag samen met CV De Damzwabbers alvast beginnen aan onze carnavals optredens in verzorgingstehuis Schoorwijck aan de Zaagmolenstraat in Leidschendam, hebben de oud-prinsen besloten de bekendmaking een week naar voren te halen. Voor de gekozen Prins en Page dus een extra week om te kunnen genieten, of toch niet…

Rond de klok van 20.45 uur was het moment daar, terwijl we zelf de muziek verzorgde kwamen Prins FoeFoe en Page Sharon van carnavalsvereniging De Damzwabbers De Vrolijke Noot binnen. Gevolgd door hun Opper Aad, bestuurslid van De Damzwabbers Raymond van der Meer en alle oud-prinsen die Blaasbalgië ooit hebben mogen regeren vormde zei de polonaise. Prins FoeFoe nam na de polonaise het woord en onthulde via de grote plastic steek dat het dit jaar de eer was aan onze trombonist Karel Boers. Karel is door de oud-prinsen gekozen om komend jaar te mogen regeren over Blaasbalgië en draagt de naam: Prins Sjorts de eerste. U moet weten dat Karel van de eerste tot de laatste zonnestralen van het jaar in zijn korte broek loopt en dit regelmatig discussies geeft binnen de groep over de te dragen kleding, vandaar de naam Sjorts.

Uit handen van oud-prins Truckstar de eerste ontving Prins Sjorts een pakketje en een enveloppe. In de enveloppe bevond zich de bijbehorende Proclamatie en in het pakketje een doosje Cup A Soup. Hier door werd gelijk duidelijk dat de eer was weggelegd voor onze bekkenist Geertje Smink met de bijbehorende naam: Page Soep-el. Geertje had zoals u heeft kunnen lezen tijdens de vliegreis terug vanuit Marbella een beker hete Cup A Soup over haar benen laten vallen waardoor ze de halve terug reis heeft doorgebracht met ice-packs op haar benen om het te koelen. Alles is gelukkig goed afgelopen en achteraf kan ze er zelf ook om lachen, en wij ook.

Prins Sjorts de eerste en zijn Page Soep-el genoten van hun roem terwijl de opluchting op de gezichten van de overige kandidaten te lezen was, zei waren het gelukkig niet geworden. Iedereen feliciteerde het kers verse Prinsenpaar en nam snel een borrel en een bitterbal om dit heugelijke feit te vieren.

Wij zijn met Feestkapel De Blaasbalgen klaar voor een geweldig carnaval en zijn ervan overtuigd dat het onder leiding van Prins Sjorts en Page Soep-el niet mis kan gaan. We hebben er zin in! 3 x Alaaaf

Oud Prins Truckstar de eerste

 


 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie