Gehandicapten carnaval bij CV De Damzwabbers

Het is weer tijd voor de polonais, en wel tijdens het carnaval voor de gehandicapte georganiseerd door CV De Damzwabbers. De Blaasbalgen waren allemaal op tijd verzameld om er weer een feestje van te maken bij Pitch&Put. Als eerste hadden we een mooi cadeau voor De Damzwabbers die dit jaar 44 jaar bestaan, door Prins Sjorts en Page Soep-el werd dit overhandigd aan Prins FoeFoe en Page Sharon. Wat er uit het pak tevoorschijn kwam kunt u op de foto´s terug vinden. We hopen dat dit een mooi plaatsje bij De Damzwabbers krijgt. Onder het genot van een Leidschendams vliet watertje werd er een toast uitgebracht op de jarige Damzwabbers.

Nu was het tijd voor het eerste setje, als verrassing was iedereen in korte broek om Prins Sjorts bij te staan. De beste man wist niet wat hem overkwam, snel de lekkere warme zaal in en spelen. Het eerste setje verliep weer als van ouds en er werden gelijk een paar nieuwe nummertjes uit geprobeerd. Nu even rust en de karaoke voor onze feestgangers begon, wat was dit weer allemaal mooi om te horen. Zoals u in de proclamatie van onze prins hebt kunnen lezen zou die samen met de Prins en Page van De Damzwabbers ook een nummertje doen. Prins FoeFoe en Page Sharon loste dit slim op door het nummer “Het dondert en het bliksemt” te nemen wat zei dan zouden begeleiden op timbales (Prins FoeFoe) en trompet (page Sharon). Onze Prins en page zouden dan het zang gedeelte op zich nemen, dit ging redelijk. De muzikale begeleiding was net zo goed als de karaoke zullen we maar zeggen. Na afloop was Prins FoeFoe kapot door het gewicht van de timbales wat weer een compliment naar onze Bert is. Na nog even rust volgde er weer een tweede setje waar weer volop polonaise op gelopen werd ook door onze eigen Prins en Page. Na weer genoten te hebben van een drankje was het al weer tijd voor de derde set. Wat gaat de tijd altijd snel op zo’n middag. Ook deze set verliep weer lekker waarna het er voor ons weer op zat. Snel de “sjorts” uit en de gewone kleding weer aan. De Blaasbalgen dames hadden nog een etentje dus alles zag er weer sjiek en netjes uit.

Als laatste wil ik nog zeker even onze gast toeteraar bedanken, geen gehandicapte carnaval of Ooievaarsrun zonder onze geweldige trompettist Tim. Ook nu heeft hij weer goed van zich laten horen en diverse solo’s voor zijn rekening genomen waar onze trompetsectie hem zeer dankbaar voor is. Ook willen wij Sander nog even bedanken dat die weer zijn kunnen wilde laten zien op de snare om dat onze eigen snarespeler niet kon vandaag.

Carnaval is weer begonnen, aanstaande dinsdag spelen we in Schoorwijk en zaterdag gaat de carnaval echt los. Ook zijn we zaterdag te zien op de TV zender www.baronietv.nl tussen 17.00 en 19.00 ergens. Voor de rest staan er vele optredens tijdens de carnaval op de planning dus volg ons via Facebook en Twitter.

Met muzikale groet,
Mark van Niel

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie