Op visite bij De Knolderapen in Vught

Carnavalsvereniging De Knolderapen uit Vught organiseerde in Theater De Speeldoos een kapellen-festival met diverse deelnemers. De Gespleten Klomp uit Leiden, De Verrekesblaos uit Veldhoven, Mag-ie uit Veul, De Restandjes uit Tilburg, Deesjavu uit Vught en u voelt hem aankomen, De Blaasbalgen uit Leidschendam. Of zoals het op de posters vermeld stond De Bloas Balgen.

Een lekker avondje muziek maken in een goed gevulde zaal. Voor sommige Balgen was het wel even wennen in het Brabantse land. De vraag of het publiek het wel leuk vond, kwam na ons eerste setje veelvuldig voorbij, het publiek staat een beetje te kijken en te luisteren en er is weinig beweging, laat staan een polonaise. Gelukkig bleek uit de ontvangen complimenten het tegendeel. Het massaal toegestroomde publiek was zeer over ons te spreken. De tweede set liep lekker en stond muzikaal als een huis. Heerlijk om met een complete bezetting De Speeldoos op stelten te zetten en het publiek te vermaken met onze muzikale kunsten.

Onderweg terug naar Leidschendam ging het feest in de bus tot in de kleine uurtjes door. Met de door Prins Sjorts en Page Soep-el tot de rand gevulde koelkasten, kaas & worst en uitpuilende kastjes vol met chips en snoep was er eten en drinken genoeg voor iedereen. We mogen terug kijken op een geweldige eerste carnavals dag. 

Michael van Vliet 

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie