Koningsdag 2016 in Rhenen

Daar sta je dan op koningsdag ‘s morgens bij het clubgebouw om op te gaan treden. Koningsdag, normaal zon, lekker temperatuurtje en af een toe een buitje!. Nu leek het wel winter, iedereen in zijn winterjas met vest eronder en kleumend. Gelukkig was daar onze voorzitter en oud prins met een grote doos vol heerlijke oranje tompouce, top geregeld! De koffie ging mee de bus in en wij op naar Rhenen, sommige met eigen vervoer maar het grootste gedeelte gezellig met zijn alle in de bus. Onder het genot van een drankje en een hapje werden we door Willem naar het mooie Rhenen gereden, daar aangekomen konden we de laatste leden de bus in laten en gingen we naar ons start punt.

Het eerste setje speelde we gezellig tussen de marktkraampjes, de meneer die zonnebrillen verkocht vond ons erg leuk maar kon zijn klanten zo slecht verstaan. Na een paar nummertjes zijn we weer een stuk doorgeschoven en hebben we verder op in de drukke straat het publiek weer vermaakt. Tijd voor een drankje dus door naar het plein waar we even konden uitrusten. Hier was een podium waar wij, de Corrinny’s (leuk trio zoek ze is op op facebook) en een dames en heren koor zouden optreden. We hadden de instrumenten net neergelegd en toen werden we alweer aangekondigd. Dat gaf wat verwarring maar de Corrinnys redden ons door nog een paar nummertjes extra te doen. Tijd voor setje twee, leuk publiek, veel mensen en hoop gezelligheid maakte een leuke sfeer. Nu echt even tijd om wat te drinken en een hapje te eten. Daarna weer naar de winkelstraat waar we weer een lekker stukje muziek brachten. Halverwege kwam er een buitje voorbij maar gelukkig mochten we onder diverse kraampjes even schuilen. Toen de hagel voorbij was weer lekker verder gegaan met spelen. Na een half uurtje mochten we terug naar het plein om weer een drankje te nemen. Na de nodige rust weer gezellig onze instrumenten opgepakt en het publiek weer lekker bezig gehouden. Aan het eind werd de kraan weer open gedraaid en kwam het water met bakken naar beneden, wij allemaal (inclusief publiek) het podium op en maar afwachten tot het droog was. Daarna namen de Corrinny’s weer de microfoon in de handen en kwam zelfs het mooie nummer De Woonboot voorbij. Onze Bert wilde toen de muzieklessen die hij gehad heeft eens toepassen en nam de bariton ter hand om gezellig met De Woonboot mee te spelen. Aangevuld door diverse medemuzikanten gaf dit een leuk samenspel. Hierna gingen we voor onze laatste set naar de winkelstraat terug. Hier was iedereen intussen druk aan het inpakken want ook het publiek was gevlucht voor de overkomende bui, de standhouders konden de muzikale ondersteuning wel waarderen en van diverse nummers werd tussen het opruimen door genoten.
Voor ons zat het er na dit setje weer op, spullen in pakken en snel naar Leidschendam terug. Na wat pas en meet werk bij de bas werd er door een klein groepje nog besloten om “De Oude Griek” te bezoeken voor een lekker diner. Hier de dag nog even geëvalueerd en werd de conclusie getrokken dat we volgend jaar best weer naar Rhenen wilde dus wie weet tot volgend jaar! 

Mark van Niel

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie