Bloemencorso door Hillegom

Na twee relatief rustige maanden die door De Blaasbalgen volledig zijn ingevuld ter voorbereiding op het komende seizoen reisden de club zaterdag 23 april af naar het koopcentrum van Hillegom. Stichting Bloemencorso Bollenstreek organiseert sinds 1947 een route dwars door de bollenstreek. 56 rijkversierde praalwagens rijden deze dag van Noordwijk naar Haarlem en zullen tussen 16.00 uur en 17.00 uur het koopcentrum van Hillegom passeren. De plaatselijke winkeliers wilde voor de toestroomde toeristen iets extra’s bieden. Met een kleinschalige ambachtsmarkt en muziek van Feestkapel De Blaasbalgen zijn ze wat ons betreft hierin zeer geslaagd.

Wegens de verwachten drukte vertrokken we op tijd vanuit Leidschendam. Dit bleek een goede zet te zijn geweest want onderweg naar Hillegom kwamen we op de lokale wegen al snel in de file terecht. Onze vaste buschauffeur Willem blijken ze gelukkig niet zo snel zenuwachtig te krijgen en via de spreekwoordelijke kruip door, sluip door route zorgde Willem ervoor dat De Blaasbalgen ruim op tijd aankwamen bij Hotel Flora, waar zelfs nog tijd was voor een vers bakkie koffie.

Rond de klok van 12:00 uur was het tijd om onze instrumenten op te zoeken om te beginnen aan onze eerste set. De sfeer binnen de groep was gezellig en ontspannen en iedereen had zin om weer te mogen optreden. Hierdoor liep het muzikaal als een trein en hebben we er ondanks de nog rustige straten alles uit de kast gehaald om er samen met het wel aanwezige publiek een feestje van te maken. Dit werd ontvangen met luid applaus en de nodige complimenten. Dit is toch echt wel wat wij het liefste doen! Hoe later het werd, hoe gevulder de straten en hoe mooier het weer. Met het zonnetje hoog aan de lucht bleken de buitenlandse toeristen ook gearriveerd te zijn en hebben we menig buitenlandse video en fotocamera’s weten te vullen met onze muziek en gekkigheid.

De Blaasbalgen kijken terug op een wederom geslaagde dag in Hillegom en zeggen dan ook graag tot een volgende keer.

Michael van Vliet

 


 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie