Bloemencorso Hillegom

Bloemencorso in de “Bollenstreek” dat betekent De Blaasbalgen in Hillegom!
Daar gaan we dan, zo goed als compleet en met Richard aan het stuur van de bus naar Hillegom. De file weten we aardig te omzeilen. Alleen met het zoeken naar een parkeerplekje verliezen we wat tijd. Verkeerd geparkeerde auto’s en een zonnescherm zijn hier de daders van. Ach het is niet voor niets de 13e!
Helaas missen we hierdoor de koffie, maar staan wel klokslag 13:00 uur in de Hoofdstraat tussen de dranghekken klaar voor de eerste set. “Mensen, wel achter de hekken blijven graag!” De voorbereidingen voor het passeren van het Corso zijn al vroeg genomen. We slenteren een paar maal door de, nog zeer rustige, Hoofdstraat en vermaken de toevallige passanten met onze muziek. Na de eerste stop, voor een drankje, slaat het weer om en zien we het zonnetje nog maar sporadisch terug. Het wordt guur weer met wind, sneeuw- en hagelbuitjes. Ook wordt het steeds drukker en drukker achter de hekken. Kijk dat willen we graag hebben. Dan komt er ook een beetje response uit het publiek en dat maakt het spelen een stuk aantrekkelijker. We spelen “Lang zal hij leven” voor de jarige vader van Linda en worden even later getrakteerd op een schotel met heerlijke worst van de plaatselijke poelier. Dank u wel en nog vele gezonde jaren namens De Blaasbalgen!
We vermaken het publiek dat nu wel twee of drie rijen dik achter de hekken staat tot de eerste wagen van het Bloemencorso er aankomt. Dag allemaal, wij gaan ons opwarmen. Tot volgend jaar!

Karel