Vlaardings Blaasfestival

Zondag 24 maart was het weer zover, in Vlaardingen werd voor de 3e keer het Vlaardings Blaasfestival georganiseerd. Na dat aan de 1e editie De Blaasknarren hadden deelgenomen was het nu de beurt aan De Blaasbalgen.
Omdat we helaas geen chauffeur voor onze bus hadden moest een ieder met eigen vervoer, dit was best wel weer even wennen en dan merk je pas hoe blij we met onze bus mogen zijn!
Bij aankomst in Partycentrum ´t Prikkenwater Packhuys werden we welkom geheten en stond er een heerlijke lunch voor ons klaar.
Om 13.00 werd het feest door de wethouder van Cultuur van Vlaardingen geopend en trapte Blaaskapel de Haringkoppen als gast kapel af. Hierna kwamen Foutje Bedankt, De Vechtbloazers, Blaaskapel de Dwarsliggers, De Furietoeters, C.V. De Pierewaaiers en natuurlijk De Blaasbalgen. Allemaal mochten we een setje van 20 minuten spelen en dit alles vakkundig aan elkaar gepraat door Martin Poot de eigenaar van Prikkewater. Hierna kregen alle kapellen nog een keer 15 minuten om te laten horen wat ze konden.
Om 17.30 was het dan tijd voor de grande finale waar alle orkesten weer gezamenlijk hun klanken lieten horen, dit moet door heel Vlaardingen heen hoorbaar geweest zijn! Na deze mooie finale was het tijd voor de prijsuitreiking want alle kapellen hadden elkaar beoordeeld. Voor iedereen was er een lekker kratje bier en een pak met echte Vlaardingse IJzerkoekjes (voor degene die niet weet wat dit is zoek even op google, je weet niet wat je mist) En dan was er nog de wisselbeker, deze ging dit jaar naar ….. Foutje Bedankt, gefeliciteerd mannen en vrouwen!

Na een laatste nummertje van de winnaar was het dan echt weer tijd om naar huis te gaan. We bedanken de organisatie van het Vlaardings Blaasfestival voor de goede organisatie en Partycentrum ’t Prikkewater Packhuys voor de gastvrijheid en wie weet tot een volgende keer!