Taptoe Almelo

Vandaag was het zo ver, een optreden wat al ruim een jaar op de agenda stond en waar De Blaasbalgen veel zin in hadden. We reisden af naar Almelo om daar vooraf aan de taptoe de sfeer er alvast goed in te brengen. Dit lukte in de bus ook al aardig, zeker toen Wim bij binnenkomst toegezongen werd voor zijn verjaardag was het feest helemaal compleet. De traktatie was heerlijk; Wim, dank je wel!

Na een flinke rit waren we aangekomen in Almelo waar de organisatie had gezorgd voor een goede ontvangst met broodjes, fruit en drinken. Om 18.00 mocht het publiek naar binnen en zijn wij gaan spelen. Eerst even een nummertje bij de frietkar waar heel veel showcorpsleden een vette bek aan het halen waren, daarna snel het veld op om daar te gaan spelen. Taptoe Almelo wordt gehouden in het Polman Stadion waar Heracles speelt, alleen spelen ze daar op kunstgras dus dat was voor De Blaasbalgen we even wennen. Maar zoals gewoonlijk passen wij ons snel aan en werd het publiek opgezocht. Diverse oude en nieuwe nummers passeerde de revue, vandaag ook weer de première van een nieuw nummer “Lemon Tree” wat ook goed werd ontvangen. Bij taptoes zit altijd publiek wat van muziek houdt dus wat is er mooier om voor te spelen. Dit merkte we ook wel want bij veel nummers reageerde het publiek snel. Na een klein uurtje spelen sloten we af met “Het kleine café aan de haven” en was het veld en de tribune klaar voor de showcorpsen.

Na afloop stond er een lekker koud afzakkertje en nam mening Blaasbalg de tijd om ook een vette bek te halen. Ook hadden we nog even de tijd om te genieten van een aantal showcorpsen, leuk om dit ook weer is te zien. Menig oud bekende kwam nog even gedag zeggen en toen was het al weer tijd om terug te gaan. Het einde van de taptoe hebben we niet gezien omdat het nog 2 uur terug rijden was. Bij aankomst was de bus vlug gelost en ging een ieder huiswaarts.

Wim weer super bedankt dat je ons wilde rijden, wat is het toch fijn dat als je klaar ben met optreden alles klaar staat en je zo heerlijk in de bus kan ploffen die je weer terug brengt naar Leidschendam.
Als laatste nog even een bedankje aan Eelco, fijn dat je ons op de grote trom weer kon helpen!