Notenkrakerfestival Zevenbergen

Notenkrakers zomerfestival

 Zondag 24 juni 2018, op naar het Notenkrakers Zomerfestival in Zevenbergen! Na de Moerdijkbrug rechtsaf, op naar het oude centrum met onze bus! Het plaatselijke dweilorkest De Notenkrakers organiseerde voor de 17e maal het dweilfestival. Maar liefst 35 deelnemende feestbandjes in de wedstrijd- en leutklasse zorgden voor een bonte verzameling aan kleding en muziekstijlen. Voor ons deze keer net geen korte broek (ca. 20 graden en een zonnetje) maar wel de vertrouwde blauwe tegeltjesoutfit.

Voor De Blaasbalgen bestond de middag uit een 3-tal setjes muziek op verschillende plaatsen in het centrum.  We begonnen rustig bij een enkele kroeg met een terrasje vol toeschouwers. De 2e set speelden we in de straat bij het organisatiebureau, waar tal van mede-muzikanten onze toehoorders waren. Zoals vertrouwd zijn De Blaasbalgen altijd op creatieve wijze aan de wandel, een solo hier een rijtje daar… als je voor het publiek speelt loop je de jury-tafel weleens voorbij zullen we maar zeggen. Tip voor de organisatie: voorzie het juryteam volgend jaar van wat draaistoelen dan kunnen we ook daar een draai aan geven!

Het laatste podium voor onze nieuwe set was de markt. Een heus podium en inmiddels vele muzikanten hier verzameld. Wat een gezellig sfeertje met alle terrassen er omheen. De ideale arena! Breeduit gingen we los, het publiek met behulp van ons spandoek in The Bannerman, ook uit volle borst meezingend. Ondanks enkele afwezigen ( Jasmijn heel veel beterschap! ) hebben we heerlijk gespeeld. We feliciteren De Feesttoetters , RODL en de Drumgabbers met podiumplaatsen, wat brachten jullie ook een lekker sfeertje!

Tot slot natuurlijk onze vertrouwde Willem die ons rond 20.00uur weer veilig in Leidschendam bracht en Fons waar we weer de nodige foto’s en filmpjes aan te danken hebben. Bedankt mannen!