De Blaasbalgen en Koningsdag 2024

Net wel of net niet nat van de regen druppelt iedereen “De Vrolijke Noot” binnen. Koffie en oranje soesjes staan klaar en zorgen voor een energieke start van deze mooie dag. Dit keer spelen we voor het eerst in onze nieuwe appeltjes-groene polo van Visualprint, voor de gelegenheid aangevuld met oranje accessoires.

Met de bus richting de Sluisjes in Leidschendam waar parkeren toch wel een dingetje is. Gelukkig is een eindje verderop een plekje voor de bus en wandelen we naar de Venestraat. Hier aangekomen starten we, zo goed als compleet, met wat muziekjes om de aanwezige “oranje feestvierders” te vermaken. Het is ook een feest van herkenning zal ik maar zeggen, een jaarlijks gedag zeggen aan bekenden met, vooral, een kort praatje want de muziek gaat door. Na een rondje rond het sluisgebied wandelen we terug naar de bus, op naar ons optreden bij de zeskamp in Maurik.

We worden vriendelijk ontvangen door de voorzitter van de Oranjevereniging. Even de “25 jaar De Blaasbalgen” jubileum-button opspelden en al snel staan er broodjes voor de lunch klaar. Dat is smullen voor we het eerste setje beginnen. We staan voor de grote feesttent en om ons heen zijn teams druk bezig het beste uit zichzelf te halen om nog sneller, behendiger of sterker te zijn en zo een ander team de loef af te steken. Wij vermaken de toeschouwers en onszelf met muziek en spontane (muzikale) grappen en grollen. Anne speelt zijn solo “het kleine café” op sax, verrassend verscholen in het publiek, de trombone solo van Jan-Aart zittend op een stoel, een trombone track op het hoogste podium, de bassen en baritons voor het orkest en dan vergeet ik nog een heleboel andere visuales. Dit zit er weer goed in. Het is even schuilen in de tent voor een kort buitje, maar gelukkig kunnen we weer snel naar buiten. In de tent hebben we toch nog wat interactie met de aanwezige wat oudere medemens kunnen maken. Het is dan ineens polonaise, zingen en hossen, ja, zo zijn we op ons best!! Het levert zelfs een extra drankje op, hartelijk dank daarvoor. Kijk en daar komt Yuri met een doos vol stukjes frikandel. Die gaan er, bij de meesten, goed in. De laatste set die we spelen is buiten, voordat de prijsuitreiking begint. Hierna nemen we afscheid van een mooi feest in Maurik waar de Oranjevereniging nog jong en oud enthousiast krijgt met elkaar een gezellig feest te vieren. Hulde!