Dag 3 Avond4daagse in Gouda

Op vrijdag 31 mei verzamelden de leden van De Blaasbalgen zich weer bij de Vrolijke Noot om te vertrekken richting Gouda. Hier waren we, net zoals afgelopen jaren, uitgenodigd om de lopers van de avondvierdaagse te verblijden met onze muziek.

De Avondvierdaagse Gouda is het grootste wandelevenement van Gouda. Duizenden kinderen en volwassenen lopen 4 avonden routes van 5, 10 of 15 kilometer door Gouda en omstreken en op de laatste dag eindigt de route in het centrum van Gouda.

Wanneer de eerste mensen zijn gestart met de route en het parkeerterrein iets minder druk is, stuurt Mark vakkundig de bus het terrein op. Hier worden de instrumenten uitgepakt en lopen we richting het centrum. Op de Markt staan de eerste mensen al te wachten om de lopers van de avondvierdaagse binnen te halen. Voor ons is er een trailer neergezet waar de blazers in mogen staan en nadat iedereen de trailer in is geklommen konden we beginnen met ons eerste setje.

Op de plek waar wij stonden is ook de plek waar de lopers worden binnengehaald door de burgemeester en de wethouder van Gouda. Iedereen krijgt van hen een medaille en een high five! Ook gaan alle groepen, scholen, wandelaars hier op de foto. Een gezellige drukte zo voor trailer.

Nadat de laatste lopers voorbij zijn gekomen en de laatste medailles zijn uitgedeeld is het voor ons tijd om te vertrekken richting de bus.

Nog 1 nummer spelen voor mensen die het plein verlaten en dan lopen we terug naar het parkeerterrein. Hier aangekomen spelen we nog een aantal nummers voor de mensen van de organisatie van Gouda. Wat een werk hebben zij verricht in de afgelopen dagen!

Wat fijn dat we weer aanwezig mochten zijn bij deze gezellige avondvierdaagse. Nadat de instrumenten zijn ingepakt en iedereen is ingestapt brengt Mark ons weer veilig terug in Leidschendam.

1 juni is het laatste optreden van deze week voor Feestkapel De Blaasbalgen. Dan zijn we te zien in Hoofddorp voor het MHM festival Hoofddorp!