Carnaval on tour met de Blaasbalgen

Het is 09:00 uur als we verzamelen voor onze tweede carnavalsdag. Met koffie en Mark aan het stuur, de bus in. Eerst langs het tankstation want de bus heeft ook flinke dorst en dan, op naar Noordwijkerhout voor het Frühschoppen bij CV De Keienbijters. Als we de al goed gevulde feesthal, Weijers Blooming Dahlia’s, binnenlopen, ruik je direct dat er de avond daarvoor ook een flink feest is geweest. De verschraalde bierlucht komt je tegemoet. Het maakt de pret er niet minder om. We worden ontvangen door de organisatie met koffie, krentenbrood en haring. Dat is nog eens stevig binnenkomen zeg. We zijn ruim op tijd en kunnen nog genieten van de muziek van o.a. De Flierefluiters, De Straatklinkers en Blaaskapel Nix Dus. Dan zijn wij aan de beurt en natuurlijk gaat gelijk het dak eraf. De hele raad van elf, onder leiding van Prins Marcus den 1ste en Prinses Xandra, gaat op onze muziek in polonaise. Als dank ontvangen we muntjes voor een drankje en een schaal met heerlijke haring. De kop is eraf zullen we maar zeggen.
We stappen weer in de bus op naar ons volgende optreden in Zaltbommel, “Het Mispelgat”. Dat is even rijden, maar het vermaak is tijdens de rit groot. De stemming zit er goed in. Zo ontstaat ook het “geitengeblaat” dat te pas en on pas, de hele dag terugkomt. Aangekomen in de feesttent net buiten het centrum van Zaltbommel, worden we ook hier met koffie en broodjes ontvangen. Een warm welkom door CV De Wallepikkers. We spelen hier twee setjes bij de entree van de grote zaal waar vele feestgangers de zaal langzaam helemaal vullen. Op verzoek spelen we “My Boy”, een ballad van Elvis Presley. Ja zelfs met carnaval spelen we gevoelige nummertjes. We zijn ook van alle markten thuis. Na een drankje, dank daarvoor, stappen we weer in de bus en vervolgen onze tour.
Op naar Oirschot, Döllekesgat. We zijn wel toe aan een lekkere hap. In schnitzelrestaurant De Zwaan worden we gastvrij ontvangen en krijgen we een flinke schnitzel en een toetje geserveerd. Het is flink dooreten want vanaf hier hebben we een strak tijdschema te volgen. Het is altijd gezellig aan tafel toch? Even bijpraten over wat we allemaal al hebben meegemaakt ontaard in een hilariteit met vreugde tranen en pijn in de kaken. We pakken de instrumenten uit en wandelen in de regen naar Brouwerij De Kroon waar we bij De Proms Van de Oirsprong het feest gaan openen. Een spetterend setje en dan kunnen we alweer verder. Strak schema dus instrumenten mee in de bus en rijden maar.
Op naar Vught of wel Dommelbaorzedurp, ja zo leer je nog eens wat. Hier zijn we al eens eerder geweest en kennen de feestzaal bij CV De Knolderapen. Een lange, smalle zaal met vooral luisterpubliek. We spelen een setje, drinken een drankje en dan snel naar Esch, Oggelvorsenpoel met carnaval. CV De Knoestjes kondigt ons aan, maar waar zijn we? De SHE’s spelen hun laatste nootjes en dan valt het stil. Dan maar een kort interview met de presentatoren, jubileum button overhandigen en over het carnaval in Leidschendam, Zwabberdam, vertellen als opvulling van de tijd tot de club compleet staat aangetreden. En dan, dak eraf, daar gaan we met onze eerste set. Een volle zaal die we dan toch weer als clubje van boven de rivieren aan het meedeinen krijgen. Het klinkt goed in deze zaal en na een korte pauze en een drankje op naar ons tweede setje in de tent aan de andere kant. Hier gaan echt alle stekkers eruit en samen met de presentator in zijn kikkerpak weten we de tent vol met geluid op zijn kop te zetten. Een heerlijk feestje om mee af te sluiten. Met een drankje en onder de klanken van De Knaoiers, evalueren we ons carnavalsweekend.
Prachtig wat we hebben meegemaakt, veel plezier, gein en muziek gemaakt. Mooie club die Blaasbalgen.
In de bus terug hebben we het er nog over, er wordt gelachen, af en toe komt de geit langs maar het verstomd snel. We gaan voldaan naar huis. Wat een goed begin van ons jubileumjaar!!