Vuurwerkfestival Scheveningen

Ohh Ahhh… Vuurwerk (en muziek) op Scheveningen

Op zaterdag 18 augustus waren De Blaasbalgen uitgenodigd om het publiek op te warmen voor de slotavond van het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen. Het eerste optreden na onze zomerstop.

Zoals al jaren gebruikelijk was het ook dit jaar weer een drukte van belang bij dit festival. Honderdduizenden mensen op weg naar Scheveningen voor een heerlijk zwoel avondje hapje, drankje en vuurwerk. Het is al vaak gezegd maar wat was het ook nu weer fantastisch dat onze Willem ons vanuit Leidschendam binnen ongeveer 30 minuten voor de deur van het Kurhaus afzette, wat nou drukte…!

Vervolgens struinden we eerst de boulevard af. Een nummertje hier, een setje daar. Etende mensen die al goochelend met een bakje friet toch even wilden klappen, mensen die er een klein dansje of polonaise aan waagden en dat alles zoals gezegd onder een lekker zonnetje.

Na een welverdiend drankje verplaatsten we ons voor het 2e blok naar het strand. Met onze voetjes in het zand, weer eens iets anders dan een winkelstraat of podium zullen we maar zeggen. Zelfs zo anders dat onze niet bij naam te noemen heren slagwerkers het niet konden laten om uitgebreid met zand te spelen. We troffen ’s avonds thuis in onze schoenen een vrachtje aandenken.
Anyway, deze spielerei mocht de pret niet drukken. Veel filmpjes, foto’s, meezingers en dansers verder was het inmiddels bijna tijd voor het echte (niet muzikale) vuurwerk. We verplaatsten ons naar het terras van het Kurhaus om de eerste vuurwerkshow nog even van een optimale plaats te bekijken. Daarna lekker naar de bus… U raad het al… voor de drukte uit in 20 minuutjes terug in Leidschendam!
Lekker gespeeld voor zeer veel publiek op een fantastische zomeravond met vuurwerk als toetje: wat wil een Blaasbalg nog meer!

Nu op naar een volle optredensmaand september en natuurlijk Marbella in oktober!