Taptoe Valkenburg

Dinsdag 11 september mochten De Blaasbalgen in plaats van repeteren naar Valkenburg toe. Gelukkig was het Valkenburg in Zuid-Holland en niet in Maastricht want anders was het een lange avond geworden.
Aangekomen in Valkenburg mochten we bij de Hoogvliet parkeren en daar verzamelden ook de overige deelnemers van de taptoe: Jong DVS uit Katwijk en Laurentius uit Voorschoten. We moesten een kort stukje lopen naar de kerk, voor ons leek het wel een training van de Marbella 4 Days Walking, en hier op het plein was een klein taptoe terrein opgezet met zelfs een heuse tribune.

Nadat de plaatselijke harmonie met zangers alles afgestemd hadden mochten wij het publiek gaan opwarmen. Langzaam stroomde de tribune vol en men deed gezellig mee. Na ons eerste setje kwamen de andere 2 muziekkorpsen aan met de lampionnen optocht en stroomde het plein lekker vol. Hierna was het de beurt aan Jong DVS om hun show te laten zien en wij hadden de tijd om een drankje te nuttigen wat weer erg goed geregeld was door onze manager Bert. Na Jong DVS was het onze beurt weer om het publiek te vermaken. Met onze set en daarna een paar echt mee zingers kregen we het publiek volledig op onze hand. Hierna was het de beurt van Laurentius om hun show te tonen.
Als finale kwamen alle deelnemers op het veld en ook De Blaasbalgen marcheerde vrolijk mee op de muziek van Jong DVS. Na het taptoe signaal en het Wilhelmus verlieten alle korpsen na een bedankje van de organisatie het terrein. Helaas blijkt dan maar weer dat een feestkapel door de muziekkorpsen niet als volwaardig word gezien, onze “drummajor” groeten Laurentius netjes zoals ook bij Jong DVS gedaan werd maar de tamboer-maitre liep gewoon stug door. Ook Jong DVS nam bij hun afscheidsrondje niet de moeite om te groeten. Na het bedankje van de organisatie marcheerde wij ook keurig af en had onze chauffeur Richard de bus een stukje dichterbij gebracht.

Wij bedanken de organisatie voor de uitnodiging en hebben het als een leuk en gezellig optreden ervaren. Wie weet tot een volgende keer. Komende dagen hebben we nog een paar optredens en dan gaan we ons voorbereiden op onze trip naar Marbella. U kunt ons dan uiteraard weer dagelijks volgen via facebook en de website.