Ommer Bissingh Blaasfestival

Op 2 september vertrokken we om 10.15 met onze bus richting Ommen. Na 2 uur rijden kwamen we in een klein gezellig dorpje aan. Waar wij met de bus aan kwamen maakte andere kapellen ook een originele entree. De 1 kwam per boot aan en de ander met huifkar met tractor.

Na een openingswoordje door de voorzitter en een optreden van de gastkapel “Flater Pretorkest” ging het festival van start. Op 3 podia door heel het dorp heen werden de optredens gegeven. De jury bestond uit een publieksjury dus dat maakte het allemaal erg leuk.

Het 1e setje wat we speelde was bij het kerkje, hier zaten de terrasjes gezellig vol en publiek reageerde leuk op onze muziek. Bij de verschillende speellocaties stond niemand van de organisatie dus je moest zelf de tijd in de gaten houden! Dit ging bijzonder goed moet ik zeggen. Na op het hoofdplein een drankje gedaan te hebben gingen we naar de 2e locatie om te spelen. Hier was het erg rustig maar toen we gingen spelen stond het publiek al snel rijen dik! Dit gaf weer een extra boost aan het orkest. Na dit optreden weer terug naar het hoofdplein voor een drankje en hapje.

Op het hoofdplein zaten de diverse terrassen stamp vol en was het erg gezellig, ook het weer werkte goed mee en de zon heeft zich de hele dag van haar beste kant laten zien. Onze laatste set was ook de laatste van de dag op het hoofdplein. Het publiek zat aan alle kanten en we draaiden naar alle kanten om het publiek van onze muziek te laten genieten. Iedereen genoot en zelfs achter op de terrassen deden ze lekker mee! Na onze laatste noten kwam de burgemeester en organisatie op het podium en werd de Bissingh afgesloten met het luiden van de bel. Hierna kwam de prijs uitreiking en de 3e plaats ging naar de Eierjongens uit Winterswijk, de 2e plaats ben ik even kwijt wie dit geworden is. Hierna de spanning voor de 1e prijs en wat waren wij blij toen onze naam genoemd werd! 1 groot feest op dat plein, we werden naar voren geroepen om nog een nummertje te spelen en daarna begon de finale met alle orkesten.

Na nog een mooie groeps foto gemaakt te hebben zijn we in de bus gestapt en via restaurant de gouden bogen naar Leidschendam terug gereden!

 Wim bedankt voor rijden! Saskia bedankt voor het invallen op de grote trom.

Volgende week spelen we in Zutphen weer op een festival en wij gaan ons dus weer voorbereiden om wat moois neer te zetten.