Carnavals Zaterdag

Carnaval in Zwabberdam!

Vandaag was het weer zover. Carnaval in Zwabberdam en heel Leidschendam zal het weten!
De Blaasbalgen verzamelden bij de Vrolijke Noot voor een paar korte busritjes door onze oud-prins van Blaasbalgië prins D’r op!
Op naar het gemeentehuis. Traditioneel verandert de hal van het gemeentehuis in een kolkend feest: volop polonaise, speeches en natuurlijk de overhandiging van de hamer aan de Gaanders en de sleutel aan de Damzwabbers. Het feest kon nu echt beginnen!

De Blaasbalgen vertrokken vast naar het Damcentrum. Een setje bij bakker Remmerswaal, een lekkere zwabberbol en aansluitend het opwarmen van het publiek aan de Damlaan voor de komst van de optocht. Lekker spelen met een, beter dan voorspeld, prima prikkend zonnetje, lekker hoor!
Met toeters en bellen was het carnavalsmotto van dit jaar… Wij toeterden er lekker op los totdat de optocht arriveerde. De Gaanders voor op, vlinders, een clown met toeterwagen, dansers, wat een kleurrijk schouwspel! Al snel bleek dat ons getoeter niets voorstelde bij de enorme lawaaipapegaai van de Damzwabbers tussendoortjes: een mega opgevoerde brandweertoeter vulde de straat. Iedereen zal zich deze wagen herinneren!
Tot slot van de optocht vanzelfsprekend de wagens van het jeugdprinsenpaar en het prinsenpaar van de Damzwabbers. Zoals gebruikelijk vergezelden wij deze wagens met de klanken van het clublied.

Daarna togen we naar de sluis. Zoals ieder jaar rijen dik met publiek. Wat is het altijd weer lekker om hier als Leidschendamse club te kunnen spelen! De kraan stond al klaar, de raad van elf op het tijdelijke ponton, de Blaasbalgen op de kant… en spelen maar! De ene meedeiner na de andere, het bakje met het prinsenpaar ging inmiddels de lucht in….. zakkend naar het water, jawel… de traditionele doop van Prinses Lacta en page Iris in de Vliet. Natte voeten, tot het middel en uiteindelijk zelfs kopje onder voor page Iris.

Tot slot van deze carnavalszaterdag voor de Blaasbalgen de prijsuitreiking van de optocht in een café aan de Damlaan. 2 lekkere setjes muziek in een volle zaal. Voor het laatst dit seizoen bij onze vrienden van de Damzwabbers!
De carnaval is nog niet klaar. Maandag mogen we weer op pad. Met CV de Meerbonken naar de regio Arnhem deze keer. Vandaag hebben we lekker gespeeld in ons eigen Zwabberdam!

Alaaf!
Voormalig Prins Infra de 1e.