Blaasbalgen op trainingsweekend in Otterlo

Na 5 jaar eindelijk weer eens op trainingsweekend. We hebben er zin in.
Bijna compleet vertrekken we, met Richard aan het stuur, naar “Het Mussennest” in Otterlo. Het ziet er nog steeds hetzelfde uit.
De keukenploeg is vooruit gereden en heeft kwartier gemaakt. Zij ontvangen ons met verse koffie en genoeg lekkers. De bedjes worden opgemaakt, de feestverlichting en vlag opgehangen en ieder zoekt zijn plekje met een spelletje of een babbeltje. Het is al snel een gezellige boel.

Na een kort nachtje, staat de koffie al geurend klaar voor de vroege vogels. Langzaam wordt iedereen wakker en starten we na het ontbijt met de eerste repetitie. Warm spelen met koralen en daarna het echte werk, de nieuwe muziekjes. Xander weet ons kundig vele stukjes netjes onder elkaar te krijgen en zowaar alle nieuwe nummers door te spelen en goed in de grondverf te zetten. De pauzes worden ingevuld met een koffie-, lunch-, thee- en borrelstop. Kortom, we komen niets tekort. Noemenswaardig is het uitgekeerde bedrag van de RABO clubactie, maar liefst €1057 te besteden aan nieuwe kleding. Die zit mooi in de pocket, dankjewel RABO-bank.
De welbekende Chinees zorgt voor een voldane afsluiting van deze muzikaal actieve dag. Een ijsje toe, koffie na en dan aan de spelletjes of het kampvuur opstoken. Kortom, een basis voor een gezellige avond. En die is erg gezellig, kan ik jullie beloven!

Dan is het zondag. Sommigen zitten met hele kleine oogjes aan het ontbijt. De logistiek van de keukenploeg heeft doen besluiten het “zondagse eitje” bij de lunch te serveren, dus nog even wachten op de eiwitten. Na het ontbijt moeten we er toch weer aan geloven en worden de lippen losgemaakt met het spelen van een aantal koralen. Hierna de nieuw ingestudeerde muziekjes. Zo te horen is er nog veel van gisteren blijven hangen en maken we goede vorderingen. Zelfs Sinterklaas komt kort muzikaal voorbij. Na alle muzikale sessies op de zondag kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend waar we muzikaal en sociaal weer dichter bij elkaar zijn gekomen. Geordy wordt definitief door de saxen ingelijfd, welkom Geordy en heel veel plezier bij De Blaasbalgen. De keukenploeg wordt weer hartelijk bedankt. Ada, Geertje, Mark en Arjen, jullie hebben ons goed verwend, er ontbrak ons werkelijk aan niets. Xander bedankt voor je geduld bij het instuderen van de nieuwe muziek en niet te vergeten het huiswerk dat je ons hebt opgedragen. Zo kunnen we de komende tijd weer vooruit. Dank aan iedereen die zich, op welke manier dan ook, ingezet heeft om er een geslaagd weekend van te maken.
Na het opruimen en inpakken rijden we klokslag vier uur met de bus op huis aan.
We kunnen terugkijken op een inspirerend weekend.

Op naar ons volgende optreden, 2 november Festival Zimpel Sat Kielegat (Breda). Leuk jullie daar te ontmoeten!