Dag 4 Avond4daagse in Benthuizen

Op vrijdagavond 7 juni verzamelden De Blaasbalgen weer bij ‘De Vrolijke Noot’ voor een optreden in Benthuizen. Voor ons was het heel toepasselijk de 4e avond-muziek-vierdaagse na die van Zoetermeer, Voorburg en Gouda, nu in het zonnige Benthuizen.

We werden hartelijk welkom geheten door Stichting Evenementen Commissie Benthuizen die ons wederom weer hadden gevraagd de intocht muzikaal te ondersteunen. Voorzien van een flesje water en een kopje koffie tussendoor, hebben wij er weer een muzikaal feestje van gemaakt.

Dit jaar kwamen 200 wandelaars binnen in drie etappes. Het was weer een vrolijke boel bij het dorpshuis De Tas. Na afloop even voor de vrijwilligers gespeeld, en… er bleek ook een jarige onder hen te zijn, dus natuurlijk even “lang zal die leven” ingezet om het feest compleet te maken.

Na nog een lekker drankje (verzorgd door de organisatie), reed Raymond Been de bus weer veilig terug naar Leidschendam. Top geregeld weer!

Nu nog één repetitie en dan… op naar Ameland; we hebben er zin in!

Feestkapel De Blaasbalgen is gast op het MHM festival

Op zaterdag 1 juni verzamelden de leden van Feestkapel De Blaasbalgen weer bij De Vrolijke Noot om op weg te gaan naar het laatste optreden van deze week.

Vandaag stond festival Hoofddorp op het programma. Met Mark van Niel als chauffeur en een bijna volle bus vertrokken we rond half 2 naar hoofddorp. Na het uitladen van de instrumenten werden er 2 korte inspeelnummers gespeeld en daarna snel door naar het festivalterrein.

Hier waren al diverse kapellen aanwezig. Op het hoofdpodium, waar elke kapel werd beoordeeld door een jury, speelden we een setje met een aantal nieuwe nummers zoals Euphoria en Gina. Na het optreden was het tijd voor een drankje op het terras van La Cubanita.

Daarna gingen we op pad voor wat korte optredens door het winkelcentrum van Hoofddorp.

Om zes uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor Feestkapel de Blaasbalgen een mooie derde plaats. De eerste prijs was voor De Drumgabbers, gefeliciteerd mannen!

Op 7 juni is het laatste optreden bij een avondvierdaagse, dit keer in Benthuizen.

Daarnaast zijn de voorbereidingen voor volgend weekend in volle gang. Vrijdag 14 juni vertrekken de blaasbalgen weer naar Ameland voor een heel weekend optreden bij Muzikaal Bootwateren

Dag 3 Avond4daagse in Gouda

Op vrijdag 31 mei verzamelden de leden van De Blaasbalgen zich weer bij de Vrolijke Noot om te vertrekken richting Gouda. Hier waren we, net zoals afgelopen jaren, uitgenodigd om de lopers van de avondvierdaagse te verblijden met onze muziek.

De Avondvierdaagse Gouda is het grootste wandelevenement van Gouda. Duizenden kinderen en volwassenen lopen 4 avonden routes van 5, 10 of 15 kilometer door Gouda en omstreken en op de laatste dag eindigt de route in het centrum van Gouda.

Wanneer de eerste mensen zijn gestart met de route en het parkeerterrein iets minder druk is, stuurt Mark vakkundig de bus het terrein op. Hier worden de instrumenten uitgepakt en lopen we richting het centrum. Op de Markt staan de eerste mensen al te wachten om de lopers van de avondvierdaagse binnen te halen. Voor ons is er een trailer neergezet waar de blazers in mogen staan en nadat iedereen de trailer in is geklommen konden we beginnen met ons eerste setje.

Op de plek waar wij stonden is ook de plek waar de lopers worden binnengehaald door de burgemeester en de wethouder van Gouda. Iedereen krijgt van hen een medaille en een high five! Ook gaan alle groepen, scholen, wandelaars hier op de foto. Een gezellige drukte zo voor trailer.

Nadat de laatste lopers voorbij zijn gekomen en de laatste medailles zijn uitgedeeld is het voor ons tijd om te vertrekken richting de bus.

Nog 1 nummer spelen voor mensen die het plein verlaten en dan lopen we terug naar het parkeerterrein. Hier aangekomen spelen we nog een aantal nummers voor de mensen van de organisatie van Gouda. Wat een werk hebben zij verricht in de afgelopen dagen!

Wat fijn dat we weer aanwezig mochten zijn bij deze gezellige avondvierdaagse. Nadat de instrumenten zijn ingepakt en iedereen is ingestapt brengt Mark ons weer veilig terug in Leidschendam.

1 juni is het laatste optreden van deze week voor Feestkapel De Blaasbalgen. Dan zijn we te zien in Hoofddorp voor het MHM festival Hoofddorp!

Dag 2 Avond4daagse in Voorburg

Op donderdag 30 juni verzamelden wij ons bij de vrolijke noot voor het op treden, intocht avondvierdaagse te Voorburg.

Ook Feestkapel De Blaasknarren verzamelden daar en gingen deze avond naar de rolstoelvierdaagse bij WZC Buytenhage. Het zijn drukke tijden voor Stompcity Music.

Na het laden van de bus vertrokken wij uit Leidschendam met een nieuwe chauffeur achter het stuur, Ton!

Aangekomen bij korfbalvereniging VFO bleek dat sommige stukken van het veld wat drassig waren, maar dat kon onze pret niet drukken. Wij stelden ons op naast de tafel met vlaggen en speelden er weer lekker op los. Al was de temperatuur net aan en miste we de zon wel. De binnen komende kinderen vonden het leuk en het optreden werd gewaardeerd. Na een licht miezerbuitje en een korte pauze speelde we nog een paar nummers bij het clubgebouw van de korfbalvereniging. Vandaag was ook het debuut van Wouter, een van onze nieuwe trompettisten. Hij vond het erg leuk. Welkom Wouter, de zon houd je nog tegoed!

Daarna weer terug naar Leidschendam met onze nieuwe Chauffeur Ton; welkom ook voor hem, en dat is dan weer een fijne chauffeur erbij, goed gedaan!

En nu op voor de derde etappe van onze avondvierdaagse; vanavond zijn we te vinden bij de Avondvierdaagse Gouda

Oud voorzitter en erelid krijgt, na twaalf jaar, nog muziek uit sousafoon.

Niets is leuker om iemand te verrassen op zijn eigen feest en dat deden we afgelopen zaterdagavond. Met de bus, dankjewel Mark voor het rijden, of eigen vervoer, is de bestemming de Schaapskooi in Delftse Hout.

We gaan Arjan verrassen op zijn 50 jarig verjaardagsfeest. Alle instrumenten uitgepakt en omgehangen gaan we met onze welbekende samba naar binnen. Verbazing alom bij Arjan. We stellen op voor de dj en starten een feestelijke set. De sfeer zit er snel goed in, zeker als Arjan wordt uitgenodigd op zijn instrument, de sousafoon, mee te spelen. “Maak me gek” zit er nog goed in. Na “Lang zal hij leven”, een confetti kanon en een drankje, gaan wij er weer vandoor en laten de feestgangers in optimale stemming achter. Arjan, namens ons allemaal nogmaals gefeliciteerd en tot snel!

Loopt u, de komende week, de avondvierdaagse in Voorburg of Gouda? Dan kunt u ons daar ontmoeten.

Zaterdag,1 juni, bij Festival Hoofddorp kunt u ons ook zien en horen. En heeft u er geen genoeg van, dan komen we ook graag op uw feestje spelen!

Dag 1 Avond4daagse in Zoetermeer

Daar gingen we dan: de start van De Blaasbalgen muziek4daagse met de start in Zoetermeer!

Al vele jaren verzorgen we wat muzikale vreugde bij de grote avond4daagse intocht in het Zoetermeerse Stadshart.

De vrijwilligers van de Avond4daagse Zoetermeer 2024 hebben het hier prima voor elkaar met ruim 7.000 lopende mensen en misschien ook wel minimaal zoveel inhalend publiek.

Muziek van diverse gezelschappen, medailles , bloemen, zingende kinderen, volle terrassen… wat een enorme hoeveelheid gezelligheid!

We hebben wederom met heel veel plezier onze bijdrage verzorgd. Dank aan de organisatie voor de uitnodiging en wellicht tot volgend jaar!

Voor ons was dit inderdaad de eerste dag van de A4D\s of te wel onze muziekvierdaagse, volgende stop en waarschijnlijk wederom zo’n heerlijk feestje op 30 mei bij Avond4daagse Voorburg.

De Blaasbalgen en Koningsdag 2024

Net wel of net niet nat van de regen druppelt iedereen “De Vrolijke Noot” binnen. Koffie en oranje soesjes staan klaar en zorgen voor een energieke start van deze mooie dag. Dit keer spelen we voor het eerst in onze nieuwe appeltjes-groene polo van Visualprint, voor de gelegenheid aangevuld met oranje accessoires.

Met de bus richting de Sluisjes in Leidschendam waar parkeren toch wel een dingetje is. Gelukkig is een eindje verderop een plekje voor de bus en wandelen we naar de Venestraat. Hier aangekomen starten we, zo goed als compleet, met wat muziekjes om de aanwezige “oranje feestvierders” te vermaken. Het is ook een feest van herkenning zal ik maar zeggen, een jaarlijks gedag zeggen aan bekenden met, vooral, een kort praatje want de muziek gaat door. Na een rondje rond het sluisgebied wandelen we terug naar de bus, op naar ons optreden bij de zeskamp in Maurik.

We worden vriendelijk ontvangen door de voorzitter van de Oranjevereniging. Even de “25 jaar De Blaasbalgen” jubileum-button opspelden en al snel staan er broodjes voor de lunch klaar. Dat is smullen voor we het eerste setje beginnen. We staan voor de grote feesttent en om ons heen zijn teams druk bezig het beste uit zichzelf te halen om nog sneller, behendiger of sterker te zijn en zo een ander team de loef af te steken. Wij vermaken de toeschouwers en onszelf met muziek en spontane (muzikale) grappen en grollen. Anne speelt zijn solo “het kleine café” op sax, verrassend verscholen in het publiek, de trombone solo van Jan-Aart zittend op een stoel, een trombone track op het hoogste podium, de bassen en baritons voor het orkest en dan vergeet ik nog een heleboel andere visuales. Dit zit er weer goed in. Het is even schuilen in de tent voor een kort buitje, maar gelukkig kunnen we weer snel naar buiten. In de tent hebben we toch nog wat interactie met de aanwezige wat oudere medemens kunnen maken. Het is dan ineens polonaise, zingen en hossen, ja, zo zijn we op ons best!! Het levert zelfs een extra drankje op, hartelijk dank daarvoor. Kijk en daar komt Yuri met een doos vol stukjes frikandel. Die gaan er, bij de meesten, goed in. De laatste set die we spelen is buiten, voordat de prijsuitreiking begint. Hierna nemen we afscheid van een mooi feest in Maurik waar de Oranjevereniging nog jong en oud enthousiast krijgt met elkaar een gezellig feest te vieren. Hulde!

De Blaasbalgen te gast bij de ZZF Kids Rally 2e editie

Het is zaterdagochtend 13 april als de leden van Feestkapel De Blaasbalgen om half tien verzamelen in “De Vrolijke Noot”. De geuren van vers gezette koffie komen je al tegemoet, wat een luxe. Dit keer spelen we voor het eerst in onze nieuwe gele polo, mede mogelijk gemaakt door Visual Print uit Leidschendam.

Vandaag zijn De Blaasbalgen te gast bij de 2e editie van de ZZF kids Rally en gaan hiervoor naar de ENAG in Voorburg Ja zegt u dan, ZZF, wat is dat?? Dit is het Zeldzame Ziekte Fonds. En kinderen met een zeldzame ziekte kunnen hiervoor inschrijven. Madurodam is het start- en eindpunt. De kinderen rijden in mooie, exclusieve, sportieve auto’s met een tussenstop bij kazerne Delft van de Brandweer Haaglanden en de ENAG in Voorburg. Hier staan De Blaasbalgen iedereen muzikaal in te halen, krijgen alle kinderen een presentje en staat een clown haar ballonnen kunsten te vertonen. Wat een feest, zelfs het zonnetje ontbreekt niet! Met dank aan de sponsoren ENAG – Porsche Centrum Rotterdam – Brandweer Haaglanden – kazerne Delft – Madurodam, maar ook de chauffeurs met hun dikke boliden, die dit evenement hebben mogelijk gemaakt.

Wij hebben ons weer kostelijk vermaakt en zijn dankbaar dat we dit festijn mogen opvrolijken met onze muziek. We genoten van de koffie, heel mooie auto’s en de dankbaarheid om hier, voor de tweede keer, aan mee te mogen werken.

Vandaag is een mooie generale voor Koningsdag. Dan staat naast een rondje Leidschendam ook Maurik op ons programma. Leidschendam en Maurik, here we come!!

Visualprint nieuwe sponsor voor Feestkapel De Blaasbalgen

Afgelopen vrijdag hebben Feestkapel De Blaasbalgen en Visualprint samen de handtekening gezet onder een nieuwe sponsorovereenkomst. Hiermee verbindt Visualprint zich weer voor vijf jaar als sponsor aan Stompcity Music en zal de bedrijfsnaam op de achterzijde van de bus te zien zijn.
Via deze weg dankt Stompcity Music Visualprint weer voor het vertrouwen en ze kijken er naar uit om ook de komende jaren de kledingkasten gezamenlijk te vernieuwen en uit te breiden.
Mocht jij of je bedrijf ook interesse hebben in een samenwerking en een mooi plekje op onze bus, neem dat via penningmeester@deblaasbalgen.nl contact op met Linda.

 

Carnaval on tour met de Blaasbalgen

Het is 09:00 uur als we verzamelen voor onze tweede carnavalsdag. Met koffie en Mark aan het stuur, de bus in. Eerst langs het tankstation want de bus heeft ook flinke dorst en dan, op naar Noordwijkerhout voor het Frühschoppen bij CV De Keienbijters. Als we de al goed gevulde feesthal, Weijers Blooming Dahlia’s, binnenlopen, ruik je direct dat er de avond daarvoor ook een flink feest is geweest. De verschraalde bierlucht komt je tegemoet. Het maakt de pret er niet minder om. We worden ontvangen door de organisatie met koffie, krentenbrood en haring. Dat is nog eens stevig binnenkomen zeg. We zijn ruim op tijd en kunnen nog genieten van de muziek van o.a. De Flierefluiters, De Straatklinkers en Blaaskapel Nix Dus. Dan zijn wij aan de beurt en natuurlijk gaat gelijk het dak eraf. De hele raad van elf, onder leiding van Prins Marcus den 1ste en Prinses Xandra, gaat op onze muziek in polonaise. Als dank ontvangen we muntjes voor een drankje en een schaal met heerlijke haring. De kop is eraf zullen we maar zeggen.
We stappen weer in de bus op naar ons volgende optreden in Zaltbommel, “Het Mispelgat”. Dat is even rijden, maar het vermaak is tijdens de rit groot. De stemming zit er goed in. Zo ontstaat ook het “geitengeblaat” dat te pas en on pas, de hele dag terugkomt. Aangekomen in de feesttent net buiten het centrum van Zaltbommel, worden we ook hier met koffie en broodjes ontvangen. Een warm welkom door CV De Wallepikkers. We spelen hier twee setjes bij de entree van de grote zaal waar vele feestgangers de zaal langzaam helemaal vullen. Op verzoek spelen we “My Boy”, een ballad van Elvis Presley. Ja zelfs met carnaval spelen we gevoelige nummertjes. We zijn ook van alle markten thuis. Na een drankje, dank daarvoor, stappen we weer in de bus en vervolgen onze tour.
Op naar Oirschot, Döllekesgat. We zijn wel toe aan een lekkere hap. In schnitzelrestaurant De Zwaan worden we gastvrij ontvangen en krijgen we een flinke schnitzel en een toetje geserveerd. Het is flink dooreten want vanaf hier hebben we een strak tijdschema te volgen. Het is altijd gezellig aan tafel toch? Even bijpraten over wat we allemaal al hebben meegemaakt ontaard in een hilariteit met vreugde tranen en pijn in de kaken. We pakken de instrumenten uit en wandelen in de regen naar Brouwerij De Kroon waar we bij De Proms Van de Oirsprong het feest gaan openen. Een spetterend setje en dan kunnen we alweer verder. Strak schema dus instrumenten mee in de bus en rijden maar.
Op naar Vught of wel Dommelbaorzedurp, ja zo leer je nog eens wat. Hier zijn we al eens eerder geweest en kennen de feestzaal bij CV De Knolderapen. Een lange, smalle zaal met vooral luisterpubliek. We spelen een setje, drinken een drankje en dan snel naar Esch, Oggelvorsenpoel met carnaval. CV De Knoestjes kondigt ons aan, maar waar zijn we? De SHE’s spelen hun laatste nootjes en dan valt het stil. Dan maar een kort interview met de presentatoren, jubileum button overhandigen en over het carnaval in Leidschendam, Zwabberdam, vertellen als opvulling van de tijd tot de club compleet staat aangetreden. En dan, dak eraf, daar gaan we met onze eerste set. Een volle zaal die we dan toch weer als clubje van boven de rivieren aan het meedeinen krijgen. Het klinkt goed in deze zaal en na een korte pauze en een drankje op naar ons tweede setje in de tent aan de andere kant. Hier gaan echt alle stekkers eruit en samen met de presentator in zijn kikkerpak weten we de tent vol met geluid op zijn kop te zetten. Een heerlijk feestje om mee af te sluiten. Met een drankje en onder de klanken van De Knaoiers, evalueren we ons carnavalsweekend.
Prachtig wat we hebben meegemaakt, veel plezier, gein en muziek gemaakt. Mooie club die Blaasbalgen.
In de bus terug hebben we het er nog over, er wordt gelachen, af en toe komt de geit langs maar het verstomd snel. We gaan voldaan naar huis. Wat een goed begin van ons jubileumjaar!!