Weekend Festival Bootwateren in Ameland

Dag 1 Ameland

Op 14 juni verzamelden rond half 1 de eerste Blaasbalgen zich bij de vrolijk noot. Vandaag staat ons bijna jaarlijks terugkerende weekend weg naar Muzikaal Bootwateren op Ameland en hiervoor is er best wat organisatie nodig. Alle boodschappen, weekendtassen en instrumenten worden vakkundig ingeladen door Bert en Richard D in de bus en wanneer om 14.15 uur de laatste Blaasbalgen aankomen en ook de laatste spullen zijn ingeladen kunnen we vertrekken. Dit keer met onze chauffeur Mark van Niel aan het stuur die ons dit weekend overal naartoe zal brengen. Tijdens de lange busreis waarin we worden voorzien van de nodige hapjes en drankjes komen we rond kwart voor 6 aan bij Holwerd. Hier vertrekken we om half 7 met de veerboot naar Ameland. Na een klein uurtje op de boot, rijden we eerst langs onze accommodatie Groepsverblijf ’t Arendsnest in Buren. Na het uitladen van de bus en het uitzoeken van een slaapplek, gaan we op pad naar Hollum. Hier spelen we op diverse plekken een kort setje. Wanneer we ons laatste setje bij cafe De Griffel Ameland en Evenementenband 103dB hebben gespeeld is het tijd om terug te keren naar ‘t Arendsnest, hier wordt de blaasbalgenoutfit vervangen voor een relaxte outfit. Sommige vermaken zich met het spel Uno of hitster, andere kijken filmpjes van vroeger. Midden in de nacht is het tijd om te gaan slapen, op naar Zaterdag

Dag 2 Ameland Feestkapel De Blaasbalgen Muzikaal Bootwateren

Voor een aantal is het een kort nachtje geweest als de wekker om zeven uur afgaat. De club komt heel erg langzaam op gang. Yuri en Richard D doen de voorbereidingen van het ontbijt, dat beloofd wat en dat blijkt wel als we om half negen aan tafel gaan. Van pannenkoeken met stroop en poedersuiker, tot gebakken eieren met spek, ham en kaas. Voor de gezonde hap is er genoeg fruit.
Kortom, niemand komt iets tekort, met dank aan de dames van de catering!
Dan is het weer vandaag wel een dingetje. Tijdens het ontbijt zijn er flinke regenbuien, hoe zal de dag verder verlopen? Krijgen we nog een zonnetje te zien? We stappen in de bus naar Hollum waar we gisteravond al twee setjes gespeeld hebben. We boffen met het weer, het regent gelukkig niet de hele dag door. Op vier podia spelen we onze setjes. Leuk om te weten is natuurlijk dat onze muziek wel steeds veel publiek op de been brengt. We vermaken ons ondanks de grote tussenpozen prima met een hapje en een drankje, maar vooral met de ontmoetingen van andere clubjes. Het is zeg maar een soort van reünie.
Helaas kunnen we het niet in alle setjes droog houden en staan we één van de laatste setjes in de stromende regen, de nog aanwezige toeschouwers te vermaken. Bij “Tante An” krijgen we een lekkere macaroni schotel voorgezet, drankje erbij en droog onder de party tent ons hapje doen. Heerlijk, dankjewel! We vieren de verjaardag van Wim, nemen afscheid van Josette en spelen nog een paar muziekjes. Zo spelen ook de “Knollentrekkers” en de ‘U.F.O de Roodneuzen” een setje. Het is het einde van ons “Muzikaal Bootwateren”.
Inpakken en met de bus terug naar ons vakantiehuis. Hier sluiten we ons muzikale weekend af met een gezellig samenzijn met spelletjes en praten we nog lang na over alle belevenissen.

Dag 3 met Feestkapel De Blaasbalgen bij Muzikaal Bootwateren

Het werden late uurtjes op laatste Bootwaterendag… als je dan rond 9 uur wakker schrikt zijn er al vele Blaasbalgen actief. Op de ontbijttafel weer gebakken eitjes, pannenkoeken en alle babes en dudes weer (bijna) fris en fruitig verzameld.
Na het ontbijt het gebruikelijke rondje opruimen van de fijne accommodatie Groepsverblijf ’t Arendsnest.
We sluiten het weekend gezamenlijk af met een bakkie en verjaardagstompouce van onze Wim. lang zal hij leven!
Dit alles onder het genot van een heerlijk zonnetje.
Ook bedanken we natuurlijk onze leden die dit weekend weer tot een succes gemaakt hebben: de keukenploeg, chauffeur en het promo-team. Om 12.15u varen we af richting vasteland. De muzikanten-dichtheid op de volle veerboot is zichtbaar hoog. Iedereen zal ongetwijfeld terugkijken op een super mooi weekend.
Terwijl wij de voetbalwedstrijd Nederland-Polen bekijken stuurt Mark ons weer veilig naar Leidschendam.
Snel nog even opruimen en lekker naar huis.