Marbella4days Walking – Donderdag

’s Nachts kwam de regen nog met bakken uit de lucht maar na een lekker ontbijtje brak het zonnetje voorzichtig door. Vandaag gaat het eindelijk gebeuren, we kunnen doen waarvoor we naar Marbella zijn gekomen, muziek maken en het publiek vermaken onder de Spaanse zon. Iedereen heeft er zin in en is klaar om te gaan. Dat betekende korte broek, witte polo en slippers aan en voor de zekerheid toch maar het lichtblauwe vest mee, deze info werd ons door Bert prima op tijd mede gedeeld.

Bert is de manager van De Blaasbalgen, zijn filmpje van zijn spontane optreden in het vliegtuig van TUI als stewardess was inmiddels al door 5000 personen online gezien. Naast TUI heeft Bert ook nog bij andere vliegtuigmaatschappijen een baan aangeboden gekregen, waaronder eentje met een blauw logo en 3 witte letters, maar dit terzijde. Hoe gaat hij dit nu bij elkaar managen?

Op de boulevard aangekomen, begonnen we met rustig 2 nummertjes in spelen. Daarna hebben we om 12:30 uur onze eerste set gespeeld. Vervolgens was het de beurt aan het dixieland bandje: ‘t JAZZEZZ. Dezelfde muziekcollega’s hebben ons uit de brand geholpen door een standaard voor de snaredrum te lenen. Het harnas van Richard heeft helaas de reis naar Marbella nog niet weten te maken.

De temperatuur begon al lekker op te lopen en ook het publiek waaronder vele wandelaars werd steeds uitbundiger, danste en zong lekker mee en dat na zo’n lange wandeltocht.
Tijdens onze tweede set werden wij verrast door de familie van Rijswijk. Tegen alle verwachtingen in stonden ze ineens voor onze neus. Wat een super mooie verrassing dat de familie de moeite heeft genomen om af te reizen naar Marbella. Binnen De Blaasbalgen is dit als zeer bijzonder ervaren, een moment om nooit te vergeten.

Onze laatste set was een zeer mooie afsluiter; de polonaise werd ingezet en met een wijntje in de hand was het feest compleet. Aan de hoeveelheid complimenten kunnen we opmaken dat de toeschouwers onze sets van vandaag hebben gewaardeerd. Ook werden diversen Blaasbalgen gevraagd om met toeschouwers op de foto te gaan. Na onze sets op de boulevard hebben we nog een paar nummertjes gespeeld in de beachtent: Hestia. Een door gelegenheid gerund door Nederlanders waar we deze week ook terecht kunnen voor appeltaart en bitterballen.

Na een snel diner was het tijd om weer de instrumenten te pakken. De afgelaste avond van gisteren hebben we ruimschoots goed gemaakt. Op het sinaasappelplein hebben we een prima setje gedraaid, de interactie was weer volop aanwezig. Deze keer heeft de lokale Spaanse bevolking ook kennisgemaakt De Blaasbalgen, een leuke afsluiting van de eerste muzikale dag.
Op naar de dag van morgen!

Bas Krommenhoek

 Klik hier voor de foto’s 

Geef een reactie